Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből
27
hallgató

EsélyNap: “ahol bekötött szemmel többet láthatsz”

- 2011. május 4. 8:42 - 881 megtekintés

Velük, értük és értünk: vidám, szórakoztató nap azért, hogy ne zárjon el a szorongás és az információhiány a hátránnyal élő emberektől.

Velük, értük és értünk: vidám, szórakoztató nap azért, hogy ne zárjon el a szorongás és az információhiány a hátránnyal élő emberektől. Hogyan tanulnak a vak és csökkentlátó gyermekek? Milyen eszközökre és képességekre van szükségük? – velük együtt tanulva ép társaik kipróbálhatják ezt sok más játékos feladat mellett az idei EsélyNapon. Május 5-én 11 és 18 óra között Debrecenben a Kossuth téren új együttérzés- és toleranciafejlesztő játékokra, bemutatókra és segítő vásárba invitálja az érdeklődőket az Esélyek Háza Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Iroda és a Veled-Érted Egyesület. A 13 órakor kezdődő hivatalos megnyitót színpadi műsorok követik.

Eredményhirdetés “nő-férfi ügyben

Szórakoztató módon bevonni az esélyügybe a családokat, érdeklődőket, járókelőket: ez az ingyenes rendezvény törekvése azért, hogy csökkentse a társadalmi előítéleteket és viselkedési mintákat nyújtson. Új élmények várják azokat, akik minden évben eljönnek az Esélyegyenlőség Világnapja alkalmából megtartott programoknak. Jelnyelven előadott verseket, kerekesszékes koreográfiát, modern és cigány táncokat adnak elő a Hajdú-bihari hátránnyal élő emberek. Fellépnek köztük azok az állami gondozott gyermekek, akik áprilisban nyertek a Szín-Tér Tehetségkutató versenyen. A szervezők kihirdetik az “Egy szoknya egy nadrág” című irodalmi pályázat megyei fordulójának eredményeit, majd felolvassák a továbbjutó pályaműveket. Először mutatja be darabjait Debrecenben a Romani Design: a stúdió tagjai a roma viseleti kultúra értékeit ötvözik a modern divattervezéssel. A nap sztárvendége, Takács Nikolas 17.30-kor lép a színpadra.

Vidám időskor “Koroltóval”

A Civil Piacon “falakat döntenek le és sátrakba hívnak” a megyei esélyügyi szervezetek: itt kerekesszékes és “fehérbotos” akadálypályán, érzékenyítő játékokkal tehetik próbára magukat a vendégek, beszélgethetnek, kérdezhetnek az érintettektől. Dalokat tanulhatnak jelnyelven, tájékozódhatnak a jelnyelv tanfolyamairól és törvényéről is. Láthatják, hogyan szőnek fogyatékossággal élő fiatalok, s megváltozott munkaképességű emberek munkáit tekinthetik meg a Segítő vásáron. A bűncselekmények áldozatait védő Tett programról külön sátorban informálnak a szakemberek. A Koroltó című kiállítás 50 fotója az idős kort pozitív nézőpontból, szép pillanatokkal, értékes életszakaszként ábrázolja. Összesen 14 hátrányos helyzetű embereket gondozó civil szervezet, 10 intézmény és 200 résztvevő szerepel és segít május 5-én a Kossuth téren azért az eszméért, hogy ne érjen hátrányos megkülönböztetés senkit fogyatékossága, neme, életokora, származása, szegénysége miatt.

A programokat hivatalosan 13 órakor Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg, köszöntőt Szólláth Tibor országgyűlési képviselő és Szakáli Tímea, a debreceni Esélyek Háza irodavezetője mond. Az EsélyNap 2011 című rendezvényt Debrecenben és az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat székhelyein a PROGRESS Közösségi Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási Program (2007-2013) támogatásával valósul meg.

Ezt a rendezvénysorozatot az Európai Unió PROGRESS (2007-2013)Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási programja támogatja. A programot az Európai Bizottság irányítja azzal a céllal, hogy pénzügyileg támogassa az Európai Unió szociális, munkaügyi és esélyegyenlőségi téren kitűzött céljainak megvalósulását, hozzájárulva ezáltal az Európa 2020 Stratégia e területekhez kapcsolódó törekvéseinek teljesüléséhez. A hétéves program megcélozza az összes olyan érintettet, aki segíthet alakítani a megfelelő és hatékony munkaügyi és szociális törvényhozás és irányvonalak fejlesztését, az EU27 és az EFTA-EEA országokban, a csatlakozás előtt álló és csatlakozásra váró országokban. További információ a http://ec.europa.eu/progress internetes oldalon.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com