Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ossian - Rock and roll lány
35
hallgató

Évek óta a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját egy kínai kiskamasz

- 2020. február 17. 16:09 - 377 megtekintés

Csodálatos, amit nap mint nap megtesz a barátjáért ez a kiskamasz. Azt, hogy egy jó barátság még a lehetetlent is legyőzheti, két kínai kisfiú bizonyította be a világnak: a 12 éves Xu Bingyang nap mint nap a hátán viszi iskolába mozgássérült társát, Zhang Ze-t.

Xu Bingyang nem ma kezdte a jótékonykodást, már 6 éve így tesz, vagyis azóta segít a barátjának eljutni az iskolába, amióta elsősök lettek. Ha esik, ha fúj, Xu megjelenik reggel Zhang háza előtt, hátára veszi a barátját és indulnak is a suliba. Amikor megérkeznek, Xu az osztályteremben is folyamatosan segít a barátjának, és nincs ez másként a menzán sem. Zhang akkor is számíthat a barátjára, ha lemarad a tanulásban, vagyis Xu nem csak a fizikai akadályok leküzdésében segít neki. A mozgássérült kisdiák egy ritka, ám meglehetősen súlyos fejlődési rendellenességgel jött a világra, ami miatt nem tud hosszabb távot gyalog megtenni, nehezített a finom mozgása, betegsége ugyanis gátolja az agy, az izmok és a gerincvelő egészséges működését. A két kisfiú mára elválaszthatatlanná vált, viccelődve azt szokták mondani, hogy Xu lett Zhang élő sétabotja, akire támaszkodva bárhova eljuthat. A Meishanban élő gyerekek különleges kapcsolatára a helyi újságok is felfigyeltek, és ki is faggatták őket barátságuk kezdetéről. Azt mesélték, hogy az első tanítási napon találtak egymásra, és Xu számára egy percig sem volt kérdés, hogy a védőszárnyai alá veszi Zhangot, akit azonnal a szívébe zárt, és azonnal meg is találták a közös hangot. „Xu Bingyang a legjobb barátom – vette át a szót a mozgássérült kiskamasz, majd így folytatta: Mindennap együtt tanulunk, mindent megbeszélünk egymással, és sokat játszunk. Igazán hálás vagyok neki, mert mindenben számíthatok rá és a gondomat viseli.” A nagylelkű Xu talán nem is sejti, milyen sokat jelent mindaz, amit a barátjáért tesz. A betegen született kisfiú szülei és tanárai egyáltalán nem voltak biztosak benne, hogy képes lesz arra, hogy iskolába járjon és ott sikerrel vegye az akadályokat, ám amióta barátságot kötött Xuval, senki nem kételkedik abban, hogy Zhang kijárhatja az iskolát. „Azért tettem meg felé az első lépést, mert féltem, hogy senki nem siet a segítségére, és azt nagyon rossz lett volna látni, neki pedig átélni” – idézi fel Xu, aki 40 kg-t nyom, mégsem okoz neki gondot, hogy 25 kg-s barátját a hátára kapja, és meg se álljon vele az iskoláig, majd onnan hazáig. Bár nincs könnyű dolga a kis önkéntes segítőnek, nem hátrál ki a feladatok elől: ha kell, Zhanggal a hátán lépcsőzik, megeteti vagy a mosdóba kíséri a barátját, amivel nemcsak az osztálytársaik, de tanáraik tiszteletét is kivívta. A felnőttek egybehangzóan állítják, hogy Xu Bingyang életre szóló leckeként tanította meg nekik, hogy sosem szabad félrefordítanunk a tekintetüket, ha bajban lévő embert látnak, hanem a segítségére kell sietniük. Ha Xu is hagyta volna, hogy a közöny győzedelmeskedjen benne, sosem ismerte volna meg különleges barátját, hiszen az nagy valószínűséggel kimaradt volna az iskolából. Segítőkészségének meglett a jutalma, hiszen ma már mindenki felnéz rá és sokan követik a példáját. (Forrás: nlc.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


öt * = 45

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com