Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Amanda Lear - Fabulous Lover love me
32
hallgató

Ez történt májusban a XV. Kerületi Látássérültek Klubjában

- 2016. június 11. 6:21 - 1399 megtekintés

A Budapest XV. kerületében működő látássérültek klubja e havi összejövetelét május 13-án, pénteken délután tartotta az Újpalotai Nyitott Ajtó Együttműködési Iroda helyiségében. A klubnap résztvevőit – Pallos Juditot, a kerületi önkormányzat civil referensét, a kerületi mozgáskorlátozottak egyesületének vezetőjét, Kocsonya Józsefet, dr. Bölkény Ágota jogászt, Kis Gábort és Kiss Mártát, a Láthatár bolt munkatársait, akik árubemutatót tartottak, vásárlási lehetőséget is biztosítva, és természetesen, minden egyes klubtagot, illetve érdeklődőt – Moldován Eszter közösségi civil szervező köszöntötte.
A klub hagyománya, hogy a szervezők részben adományokból vásárolt aprósüteménnyel, teával, kávéval, üdítővel, illetve a klub tagjai maguk készítette süteménnyel, szendviccsel vendégelik meg a részvevőket. Ezúttal – a többi között – Csukáné Polyák Erzsébet készítette vegán-kolbászos szendvicsek kerültek az asztalra.

A klub a közelmúltban eredményesen pályázott egy szilvásváradi kirándulás anyagi feltételeinek megteremtésére, amiről Csukáné Polyák Erzsébet közösségi civil szervező szólt. A tervezett programot Simon F. Nándor közösségi civil szervező vázolta, részletesen említve az oda- és a visszautazás lehetőségeit, a szállást, valamint a helyszíni kirándulást a Szalajka-völgybe.

A klubnap vendégelőadója dr. Bölkény Ágota, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság jogtanácsosa volt: a negyedszázados tapasztalattal rendelkező jogász a szociális ellátásokról, a nyugdíjazásról, a foglalkoztatással kapcsolatos lehetőségekről, problémákról beszélt. Több kérdést is kapott, például a rehabilitációs ellátásról, a rokkantsági ellátásról, az egészségügyi felülvizsgálatról és az ápolási díjról.

A tájékoztató előadást követően a klubtagjai megismerkedhettek a VGYKE Láthatár boltjának, a látássérültek mindennapjait megkönnyítő, praktikus eszközeivel, amelyek természetesen, megvásárolhatóak is voltak.

A májusi klubnap, akárcsak a korábbiak, egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult: Tóth Péter klubtag például anyák napi verseket szavalt. Az iroda falán faragott képekből rendezett tapintható kiállításban is gyönyörködhettek a jelenlevők.

Fafaragó és lelkész
Nyitott ajtóban a tapintható faliképek
A “Közösség Lámpásai” XV. Kerületi Látássérültek Klubjának tagjai a közelmúltban olyan kiállításon vehettek részt az Újpalotai Nyitott Ajtó Együttműködési Iroda Páskomliget utcai helyiségében, ahol nem szóltak rá a vak és az aliglátó látogatókra, ha hozzáértek az alkotásokhoz – sőt, inkább erre buzdították őket: kötelező volt a tapintás.

Szántó János, a Kárpátaljáról származó református lelkész, fafaragó népművész volt a klub vendége, akiről megtudhattuk, hogy autodidakta módon, előbb festészettel kezdett el foglalkozni és mintegy 10 évvel ezelőtt a fafaragással. Leginkább keményfából (tölgy- és dió) dolgozik, amit valójában kihívásnak tart, hiszen a puhafát sokkal könnyebb lenne megmunkálni. A kiállításon munkásságának négy főterülete szerepelt: egykori vadászként a természet, mindenekelőtt az erdei vadállomány, a háziáldások, illetve a bibliai idézetek, valamint a zömmel megrendelésre készülő különböző címerek, és a borosüveg-tartók.

A művész, aki egy baleset következtében könyöktől lefelé elvesztette bal kezét, és akinek a képei vallomások Istenhitéről, a természet és az élet szeretetéről, szeretné kifaragni Magyarország teljes vadállományát, későbbiekben pedig paraszti építészet emlékeit.

Gyermeknap az újpalotai piacnál

Május utolsó szombatján, a gyermeknap előnapján, május 28-án, a XV. kerületi látássérültek klubja képviseletében Csukáné Polyák Erzsébet, Moldován Eszter és Simon F. Nándor közösségi civil szervezők is önálló sátrat állítva vettek részt az Újpalotai Vásárcsarnok vezetői által szervezett gyermeknapi rendezvényen.
Susovich Erika és Jánosi Vera érzékenyített, a csepeli Vakvezető-kutyakiképző Iskola Schiff Mónika vezetésével pedig kutyás bemutatót tartott. A gyermeknapi rendezvényre – a klub nevében – Csukáné Polyák Erzsébet meghívta és vendégül látta a Sághelyen élő, súlyosan látássérült 5 éves Szabó Balázst (Bazsika) a testvéreivel és a szüleivel együtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com