Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kovácsovics Fruzsina - Csak egy idegen
22
hallgató

Fehér bot napja: ünnepség a Parlamentben?

- 2008. szeptember 10. 12:09 - 744 megtekintés

Várhatóan a Parlament felsőházi termében tartja az idei fehér bot napi ünnepséget a 2008-ban 90. éves fennállását ünneplő vakok szövetsége. Igaz, amikor a reprezentatív helyiséget az MVGYOSZ vezetőinek beígérték, arról nem szóltak, hogy ez nem lesz olcsó mulatság.

Dr. Szőke László, a szervezet elnöke a konkrétumok elrendezése végett kereste fel az illetékeseket s így tudta meg, a nettó 240 ezer forintos óradíj helyett a szövetségnek kedvezményes, 40 ezer forint + ÁFA-t kell fizetnie óránként a teremhasználatért. Eredendően a szervezet 5 órát szeretett volna kibérelni, a fenti számok fényében azonban némi kurtítás mindenképp ésszerűnek látszik. Már csak azért is, mert a technikai személyzet sem olcsó: óránként 42 ezer forint + ÁFA. Dr. Micserics József hivatalvezető durva számításai szerint az eredetileg tervezett program mintegy egy millió forinttal apasztaná a szervezet költségvetését. Ha a meghívottaknak fogadást is adnának, azt kizárólag a Parlamentben működő céget igénybe véve lenne mód megszervezni. Dr. Földi János a szervezet szeptember elején tartott tanácskozásán úgy vélte, ilyen kondíciók mellett nem kellene feltétlen ragaszkodni a reprezentatív helyszínhez, a vakok iskolájában lévő Nádor terem szintén méltó színhely lehetne. Dr. Tóka László sem ragaszkodna a csillagászati összegbe kerülő terembérlethez. Dr. Szőke úgy vélte, van még remény további árcsökkentésre, esetleg ingyenességre, az elnök nem adná fel a Parlamentben tartott 90 éves évforduló megünneplésének tervét. Az ünnepség fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök. A fehér bot napi rendezvénysorozat egyébként az idén október 3-án indul, a látássérültek Székesfehérváron a Lions Klub támogatásával szervezett többnapos kulturális találkozójával. A napi problémákra koncentráló sajtótájékoztató október 14-én lesz a jelenlegi tervek szerint, a helyszínt a Magyar Távirati Iroda (MTI) biztosítja Garamvölgyi Annamária, a Vakok Világa folyóirat főszerkesztőjének tájékoztatása alapján. Garamvölgyi a szeptemberi elnökségi ülésen hozzátette, az MTI a sajtó kiértesítésében, a rendezvény lebonyolításában is segít. A hazai közjogi méltóságok és a parlamenti pártok vezetői mind köszöntötték a látássérülteket a szövetség 90 éves fennállásának apropóján, a szövegek a folyóirat októberi ünnepi számában kapnak majd helyet. Csak úgy, mint az erre az alkalomra a tagegyesületektől a főszerkesztő által begyűjtött anyagok. Pikáns egybeesés, hogy az évekkel ezelőtt Földi Antal által indított per során a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatban is október 15-én lesz tárgyalás. Ha a bíróság megváltoztatja a másodfokú ítéletet, akkor ismét érvénytelenné válhat a 2005 óta megvalósult átalakulás a jelenlegi elnökség mandátumával együtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 * = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com