Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


50
hallgató

Fiatal hallássérült focisták kaptak támogatást

- 2017. december 17. 21:04 - 1023 megtekintés

A sportban nincs másság, csak a küzdőszellem, a célba érés pillanata, az eredmények felmutatása és a saját határok leküzdése, mindezek megvalósításához nagyon sok munka, szorgalom, kitartás és akaraterő szükséges mondta Farkas Andrea, a Hallássérültek Tanintézetének igazgatója 12.15 pénteki sajtó nyilvános rendezvényükön.

Hozzátette, hogy 1995-ben költöztek egy kifejezetten az igényekhez kialakított, új, korszerű épületbe, ahol olyan hallássérült diákok is tanulnak, akik heteket, akár hónapokat is távol töltenek a családjuktól.

Ismertetése szerint az idei tanévtől beindult a sporttagozat is. Kovács Zoltán, a sporttagozat vezetője lapunknak elmondta, hogy jelenleg úszás, tájfutás és labdarúgás közül választhatnak a gyerekek, de igyekeznek szélesíteni a repertoárt. Kérdésükre kifejtette, hogy a sportágak megválasztásakor azt is figyelembe veszik, melyek szerepelnek a Siketolimpián.

Az eseményen a Klebelsberg Központ jelképesen átadta a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézete és Kollégiuma diákjai részére szánt 300 ezer forint támogatást, amelyet labdarúgáshoz felhasználható sporteszközökre fordíthat az iskola. Elhangzott az is, hogy a hallássérült diákok az Ezüstcipő Focisuliban játszanak, amely nagy hangsúlyt helyez a sérült gyermekek, tanulók sportolási lehetőségeinek biztosítására.

Cél, hogy a gyerekek mozogjanak, sportoljanak, de remélhetően olyan is lesz, aki a versenysport területén ér el sikerekethangsúlyozta Fekete László, az Ezüstcipő Focisuli vezetője.Álmainkat követni kell, minden hátrány leküzdhetőtette hozzá Takács Ákos, aki hallássérültként lett válogatott labdarúgó. Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott, kétszeres magyar bajnok, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja pedig arról szólt, hogy nincsen lehetetlen.

Mint mondta, szenvedély, hit és szorgalom kell ahhoz, hogy eljusson valaki a csúcsig. De azt is hozzátette, hogy aki nem lesz focista, az is harcos és tiszta gondolkodású felnőtté válhat, mert a rendszeres sport sok mindenre megtanít, a csapatmunka révén pedig sok hátrány leküzdhető, ahogy Takács Ákos válogatott labdarúgó esetében sem érdekes, hogy a fülében van egy hallókészülék tette hozzá a híres focista.

Forrás: Magyar Idők

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 7 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com