Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
20
hallgató

Fogyatékkal élő fiatalok álmai váltak valóra Győrben, hármukat elkísérték a rendőrségre!

- 2018. március 27. 6:15 - 810 megtekintés

Győr-Moson-Sopron Megyéből 10 munkáltatónál, 15 fiatalnak teljesült az a kívánsága, hogy bepillantást nyerjen álmai munkájába.

Fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek próbálhatták ki magukat különböző munkahelyeken a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! Napon kedden. A nap célja, hogy a programra jelentkezett fogyatékossággal élő emberek eltölthessenek egy fél napot egy számukra érdekes munkahelyen, kipróbálják álommunkájukat.

A 2015-ben Budapesten indult kezdeményezésben megyénk munkáltatói második éve vesznek részt. Ebben az évben a térségből 43-an jelentkeztek a programra, akik közül tizenöten kaptak lehetőséget, hogy megvalósuljon egy-egy álmuk.

A győri sajtótájékoztatón Baradits-Szabó Veronika, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület elnöke elmondta, hogy nagyon nehéz volt választani a jelentkezők közül. Mindenkit arra biztat, ha idén nem is sikerült bekerülnie a programba, ne adják fel a reményt. Bízik benne, hogy a jövőben minden évben meg tudják szervezni a nyílt napot, így bárki lehetőséget kaphat, hogy megvalósuljon egy álma. Az elnök kiemelte, hogy a megkeresett munkáltatók közül nem volt egy sem, aki nemet mondott volna.

Idén tíz olyan munkahely volt, akik fogadták a jelentkezőket. Közülük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság – úgy mint egy évvel ezelőtt -, idén is három fiatalnak mutatta be a rendőri munka sokszínűségét. Mészáros István, Fekete Martin és Füzi Gábor lelkesen, nagy érdeklődéssel vettek részt a bemutatón és próbálták ki a rabosítást is.

Rázó László, a GYSEV szóvivője elmondta, hogy a társaság Sopronban fogadja a hozzájuk jelentkező 2 fiatalt, akik a 2-3 órásra tervezett programban bepillantást nyerhetnek többek között a jegypénztárosi munkába, megnézhetik, hogy mi történik az irányítótoronyban, és még a mozdonyvezető mellé is beülhetnek.

Hozzátette, hogy társaságuknál rendszeresen fogadják a vasúti szakemberek az érdeklődőket.

A vasútnak van egyfajta diszkrét bája, ezért sokakat, elsősorban a gyerekeket és a fiatalokat érdekli, akiknek rendszeresen szervez bemutatókat a GYSEV mondta el Rázó László.

Szabó Tamás a Győri AUDI ETO KC részéről arról beszélt, hogy szerinte sok szurkoló is cserélne a jelentkezővel, akinek lehetősége lesz részt venni a csapat egy edzésén, és találkozni a világklasszis játékosokkal.
A klub nemzeti és kommunikációs vezetője elmondta, hogy már tavaly is nyitottan álltak a program rendelkezésre, de sajnos akkor egyéb okok miatt nem sikerült megvalósítani a találkozást. Most nagy örömükre sikerült ezt megszervezni, de mivel jelenleg a nemzeti válogatottal készül a csapat, ezért erre csak a jövő héten kerül sor.

Szabó Tamás kiemelte, azzal, hogy részt vesznek a programban, a győrieknek szeretnének valamit visszaadni abból a szeretetből és támogatásból amit kapnak. Boldogok, hogy részesei lehetnek annak, hogy felhívják a figyelmet erre a szemléletformáló kezdeményezésre, amelyet a jövőben is támogatnak.

A program 2015-ben indult Budapesten, majd 2016-ban hat városban vált ismerté, tavaly pedig már országossá nőttek ki magát. Az elmúlt években közel 320 fogyatékos ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba. Idén a fővárosban és vidéken 15 civil szervezet közreműködésével további 200 résztvevővel rendezzük meg a nyílt napot. Meggyőződésünk, hogy az integráció és a befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják, és ezt hivatott elősegíteni a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! kezdeményezés is mondta el Bíró Veronika, a program vezetője.

A Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! a Salva Vita Alapítvány kezdeményezése, mely azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a nyitott munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetőséget erre. A program Írországból származik, “Job Shadow Day” néven ismert, célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel.

A szervezőknek az is a célja, hogy a kezdeményezés elősegítse a fogyatékossággal élők elhelyezkedését, hogy egyre többen tudjanak közülük a nyílt munkaerő-piacon elhelyezkedni.

Forrás:kisalfold.hu http://www.kisalf…k/2553999/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com