Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dj. Deka feat Gabriella - Angyal
29
hallgató

Fogyatékossággal élők munkához jutását támogatja Bécs

- 2012. augusztus 27. 19:40 - 2274 megtekintés

Az osztrák főváros több olyan projektet is útjára indított, amelyek a fogyatékossággal élőket támogatják a munkához jutásban.

Az egyik kezdeményezés keretében például fogyatékossággal élő nők bátorítják sorstársaikat, hogy vegyék át az irányítást a saját életük felett. Mivel a fogyatékossággal élők az osztrák munkaerőpiacon is hátrányban vannak, Bécs több olyan projektet indított útjára, amelyek kifejezetten az ő munkához jutásukat hivatottak támogatni. A város szociális ügynöksége, a Fonds Soziales Wienhez tartozó ?Jobwärts ? Integrációs szakszolgálat? például egyaránt segíti testi és szellemi fogyatékossággal élők munkavállalását. A tanácsadás kezdetén tisztázzák az érintettekkel, hogy milyen munkakörök érdeklik őket, mit tudnak vállalni, majd a szakszolgálat munkatársai felveszik a kapcsolatot a különböző munkaadókkal, hogy gyakornoki vagy állandó munkahelyet keressenek számukra. Természetesen a jogaikról és az anyagi igényeikről is beszélnek az álláskeresőkkel.
Az év eleje óta működő szakszolgálat július végéig negyven fogyatékossággal élőnek tudott gyakornoki helyet és húsznak állandó munkahelyet keríteni. ?A probléma az, hogy sok vállalkozás csak gyakornoki helyet vagy határozott idejű munkaszerződést kínál, a tartós foglalkoztatásnál már húzzák a szájukat? ? mondja a Fonds Soziales Wien egyik szóvivője. Fogyatékossággal élő nők bátorítják sorstársaikat arra, hogy vegyék át az irányítást az életük felett a ?Zeitlupe? (Lassításban) nevű projekt keretében.
A Ninlil Egyesület kezdeményezése szintén a Fonds Soziales Wien bábáskodása mellett valósul meg, lényege, hogy nagyobb bizalom alakuljon ki tanácsadó és fogyatékossággal élő között, hiszen hasonló kihívásokkal kell szembenézniük az életben.

A Fonds Soziales Wien jelenleg tizenhét olyan közhasznú tanácsadói szolgálatot támogat, amelyek fogyatékossággal élő vagy krónikus betegségben szenvedő embereket és hozzátartozóikat segíti az élet legkülönbözőbb területeire kiterjedő ? lakhatás, szabadidő, munkavállalás, jog, egészségügyi ellátás stb. ? információkkal, tudnivalókkal. Ide tartozik az év elején elindított integrációs szakszolgálat is, amely 2012-ben 635 ezer euróval gazdálkodhat. A Fonds Soziales Wien ilyen jellegű szolgáltatásait tavaly hatezren vették igénybe.

Adta hírül a Tőzsdefórum és a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com