Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Groovehouse - Ollá Ollá
51
hallgató

Földi Antal kontra MVGYOSZ: legális volt az átalakulás

- 2008. október 16. 19:35 - 971 megtekintés

Jogszerűen zajlott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) néhány éve indult átalakulása – összegezhető a Legfelsőbb Bíróság (LB) ítélete a Földi Antal által szintén évekkel ezelőtt indított perben. Az október 15-i tárgyaláson Földi Antal keresetét az LB teljes egészében elutasította.

Emlékezetes, Földi Antal az új alapszabályt megalkotó és a szervezet átalakulását megalapozó 2005. szeptemberi országos küldöttközgyűlés határozatainak érvénytelenítését kérte a bíróságtól, később keresetét kiterjesztette az MVGYOSZ élén álló jelenlegi vezetést is megválasztó 2005. decemberi küldöttközgyűlésre. A Fővárosi Bíróság még 2006 őszén Földi Antalnak adott igazat, a Dr. Szőke László elnök által képviselt MVGYOSZ azonban fellebbezett, így az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre. A Fővárosi Ítélőtábla már ellenkező előjelű ítéletet hozott és a kifogásolt közgyűlési határozatokat hatályukban hagyta. Ezt az álláspontot osztotta az LB is tegnapi ítéletében.
A nagyjából 15 perces tárgyaláson egyébként az alperes nem jelent meg, levélben kérte a tárgyalás elhalasztását. Mivel ebbe Dr. Pomázi László, földi Antal ügyvédje nem egyezett bele megszülethetett az ítélet.
Az LB nem osztotta Földi Antal azon kifogását, hogy Dr. Szőke Lászlónak nem volt joga összehívni a 2005 szeptemberi országos küldöttközgyűlést, mivel az ideiglenesen kapott mandátuma lejárt volna. Ezt Földi Antal és jogi képviselője szerint csak hat hónapra kapta az akkori elnökség, s így Dr. Szőke László akkori és mostani elnök is. Az LB ítélethez fűzött rövid szóbeli indokolásában elhangzott, az ideiglenes mandátum nem csupán hat hónapra szólt, hanem az átalakulás befejeződéséig. Márpedig ez 2005 szeptemberében még nem történt meg, ezért az akkori elnökség jogszerűen járt el. Az LB szerint érdemben különben sem vizsgálható, hogy jogszerűen hosszabbította-e meg mandátumát az akkori elnökség „ügyvezető” státuszban, hiszen a 2004-es határozatot, mely ezt lehetővé tette, a jogvesztő határidőt jelentő 30 napon belül senki sem támadta meg.
Az LB nem osztotta az alperes azon érvelését sem, hogy a 2005 szeptemberi közgyűlésen ne lehetett volna használni az épp ott elfogadott új alapszabályt. Ennek hatálya ugyanis az elfogadás napjától állt fenn a bíróság szerint.
Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.
T. Péter

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kettő * 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com