Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekb*l
65
hallgató

Folyamatos az együttműködés az MVGYOSZ és a MÁV között

- 2024. június 15. 7:33 - 142 megtekintés

Egy szakmai egyeztetést követően, 2023 nyarán az MVGYOSZ és a MÁV képviselői megállapodtak abban, hogy rendszeresen, online workshop keretében konzultálnak a látássérült utasokat érintő kérdésekben.

Az MVGYOSZ akadálymentesítéssel foglalkozó munkacsoportja havi rendszerességgel tart workshopokat a MÁV munkatársaival annak érdekében, hogy a látássérült emberek önállóan és biztonságosan tudják igénybe venni a vasút szolgáltatásait.

Az elmúlt közel egy évben 13 alkalommal tartott a két szervezet egyeztetéseket, melyek többek között a jegykiadó automaták, a taktilis útburkolati jelek, a mozgólépcsők, a vasúti átjárók, a piktogramok, a domború és a Braille-feliratok témaköreit ölelték fel.

A 2022. évi XVII. törvény, a termékekre és a szolgáltatásokra vonatkozó akadálymentességi követelményeknek való megfelelés általános szabályairól szóló jogszabály értelmében a szolgáltatóknak a termékeiket 2025. június 28-tól elérhetővé kell tenniük a fogyatékossággal élő emberek számára, így a vasútállomásokon található jegykiadó automatákat is. Az MVGYOSZ munkatársai megtekinthették a jelenleg forgalomban lévő automatákat és a MÁV szakembereivel együtt megvitatták, hogy lehetséges-e a jelenlegi készülékparkot úgy akadálymentesíteni, hogy azt a látássérült emberek is önállóan tudják használni.

A workshop keretében a taktilis útburkolati jelek témájában több alkalommal is egyeztettek a szervezetek szakemberei. Az MVGYOSZ munkatársai tájékoztatást adtak a helyes kialakítás módjáról, továbbá a résztvevők megvitatták azokat a kérdéseket, hogy hol és milyen mértékben szükséges a taktilis útburkolati jelek elhelyezése, hogy a látássérült utasok önállóan és biztonságosan tudjanak közlekedni a vasútállomások területein.

A mozgólépcsők használata alapvetően nem okoz problémát a látássérült embereknek, ezért szükséges annak jelölése taktilis vezetősávval, valamint ATS berendezés felszerelésével, mely az utastól távolodó mozgólépcsőt jelzi hang segítségével. A berendezést a látássérült személy tudja aktiválni a nála lévő távirányítóval.

A vasúti átjárók esetében az MVGYOSZ munkatársai jelezték, hogy szükség van a gyalogosátkelő-helyeknél található jelzőlámpák meghangosítására annak érdekében, hogy a látássérült emberek tájékoztatást kapjanak a berendezés aktuális állapotáról. A MÁV szakemberei vizsgálják a kérdést.

A korlátokon vagy falfelületeken elhelyezett piktogramok, domború és Braille-feliratok helyes kialakításáról és szükségességükről is több alkalommal egyeztettek a szervezetek munkatársai. Fontos szempont, hogy a megjelenített szöveg rövid és informatív legyen, annak megállapítására például, hogy merre van a kijárat vagy melyik vágánynál tartózkodik a látássérült utas.

A workshopok a jövőben is folytatódni fognak annak érdekében, hogy a látássérült emberek önállóan és biztonságosan tudják használni a MÁV szolgáltatásait.

(Benedek Zoltán – MVGYOSZ. akadálymentesítési referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 4 = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com