Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
25
hallgató

Fontosak az akadálymentesített honlapok

- 2012. január 13. 11:38 - 589 megtekintés

2011. júniusában az EBU, az Európai Idősügyi Fórum, az Európai Standardizációs Bizottság és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közös kampányt indított az internetes akadálymentesítés érdekében.

A kampányban résztvevő szervezetek közösen szólították fel az Európai Bizottságot egy kötelező érvényű törvény elfogadására, amelyet érvényesítve 2015-re teljesen akadálymentessé válnak a nyilvános weboldalak és mindazok az internetes oldalak, amelyek alapvető szolgáltatásokat kínálnak az állampolgárok számára. A kampány weboldala a következő: http://bit.ly/lBHRaL

A kampány elindítása után a résztvevő szervezetek találkozót kezdeményeztek az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel az általuk benyújtott javaslat törvényerőre emelése érdekében. Szeptemberben Van Oranje úrral, Neelie Kroes kabinetjének tagjával, az európai digitalizációs ütemtervért felelős képviselővel folytattak tárgyalásokat. Arra kérték, foglalja össze az Európai Bizottság legújabb terveit az internetes akadálymentesítéssel kapcsolatban, valamint állásfoglalást kértek arról, hogy hajlandó-e az Európai Bizottság politikai támogatást nyújtani egy, a weboldalak akadálymentesítését garantáló törvény elfogadtatásához. Van Oranje úr megerősítette, hogy a szándék megvan egy kötelező érvényű internetes akadálymentességi törvény elfogadására, de a törvényjavaslat nyilvánosságra hozatalát 2012-re halasztották.

A mentális fogyatékossággal élő emberek szervezete és az Inklúziós Tanács képviselői, akik szintén jelen voltak a megbeszélésen, hangsúlyozták, hogy az Európai Bizottságnak rá kellene irányítania a figyelmet az egyes weboldalak hozzáférhetősége közötti különbségekre is. Ezt az EBU a találkozó után példák egész sorával támasztotta alá.

Novemberben az EBU küldöttei a Barnier-bizottság két tagjával egyeztettek az internetes akadálymentesítésről. Ezen a megbeszélésen – a korábban már benyújtott észrevételeit kifejtve – az EBU amellett érvelt, hogy itt az ideje egy olyan törvény életbe léptetésének, amely megszünteti az internetes akadálymentesség jelenlegi hiányosságait. Barnier úr biztosította az EBU-t támogatásáról, hangsúlyozta, hogy mindent meg fog tenni az internetes akadálymentesítési törvény elfogadtatása érdekében. A törvényjavaslat nyilvánosságra hozatala 2012 első felében várható.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három * = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com