Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Takáts Tamás Dirty Blues Band - Pocsolyába léptem
24
hallgató

FUSS ÉRTÜNK (IS)!

- 2017. augusztus 11. 3:39 - 950 megtekintés

DŰLŐRE FUTUNK – JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS

2017. augusztus 26-án, Badacsonyban kerül sor „Dűlőre futunk!” címmel egy jótékonysági futóversenyre. A másodízben megrendezett, Badacsony-hegy körüli, gyönyörű tájakon áthaladó futás távja 12 kilométer, melyet lehet egyéniben és lehet 3 fős váltóban is teljesíteni. ​(A végig rendőri biztosítással rendelkező pálya betonos úton halad, néhány száz méteren van csak macskakő, összesen 100 méter a szintkülönbség.)

Az esemény nevezési díjainak egészét jótékonysági célra ajánlják fel a szervezők, a Laposa Borbirtok és a Tigra SE. A két kezdeményezett a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Tördemic Néptáncegyüttes, valamint harmadikként a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, mely szervezetet a helyszínen gyűjtött sportfelszerelésekkel (ruházat és eszközök) fogják támogatni.

Az esemény két védnöke: Novák Katalin, az EMMI Család- és ifjúságügyért, Nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára és Szekeres Pál, olimpia bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

A sportrendezvényen igyekszünk nem csak nagyon hálás, de passzív „adomány-elfogadóként” megjelenni, hanem minél több aktív futót is felkérni, „delegálni”, így például a FODISZ megyei szervezeteit és más, velünk kapcsolatban álló szervezetek, intézmények tagjait.

A FODISZ bács-megyei tagszervezete, Bányásziné Lukács Margit vezetésével azonnal toborzásba kezdett, ahogy meglátta a badacsonyi futóesemény hírét invitálta a térség sport-szakembereit, testnevelőit, családokat és barátokat a részvételre. Bízunk benne, hogy a FODISZ többi tagszervezete is ilyen aktív lesz! (Akik szívesen futnának “FODISZ-színekben”, külön erre az alkalomra készített pólóban teljesíthetik a távot, a pólóigényeket, méretmegjelöléssel, augusztus 14-ig várjuk a kommunikacio@fodisz.hu e-mail címen.)

A versenyen indítunk FODISZ-VIP Váltót is, melynek tagjai: Szélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Sarinay Zoltán, az EMMI osztályvezetője, Szabó László, a FODISZ és az MPB elnöke. További váltók neves sportszemélyiségeket bevonva még szervezés alatt!

TARTS ÉS FUSS VELÜNK, ÉRTÜNK (IS)! Kivételes, családias hangulatú, verseny (maximum 1000 fős futólétszámmal), a gyönyörű Badacsony-hegy körül, jó hangulatban, jó célért!

A FODISZ az „összefutott” adományösszeg egy részét fogyatékkal élők számára szervezett szabadidősport rendezvényekre fordítja, másik részét pedig a többszörös Guinness-rekorder, László Gyulának ajánlja fel. A hajdúhadházi roma származású, 28 éves fiatalember, nagyon nehéz körülmények között él, de fantasztikus tehetség. A FODISZ László Gyula életkörülményei javításához és álma megvalósításához szeretne segítséget nyújtani. Az adományon túl igyekszünk aktivizálni a környékbeli szervezeteket, cégeket, intézményeket, hogy a felajánlás ne csak egyszeri megmozdulás, támogatás maradjon, hanem a fiatalember helyzetét, körülményeit lehessen tartósan élhetővé, biztonságossá tenni. Gyula a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetejére szeretne a focilabdával a fején felmenni és ott labdazsonglőrködni – mely akcióval is szeretné magára felhívni a figyelmet, remélve, hogy történetére és legfőképp tehetségére, sokan felfigyelnek. László Gyula történetét bemutató ATV riport , egy újságcikk ide kattintva érhető el.

NEVEZÉSI DÍJAK:

Augusztus 15-ig online nevezéssel: Egyéni – 5000 Ft/fő, Váltó – 10 000 Ft/3 fős csapat

Online nevezési link: [/b]https://apex.ora…=BADACSONY

[b]Helyszíni nevezéssel: Egyéni – 6000 Ft/fő, Váltó – 12 000 Ft/3 fős csapat

Verseny helyszíne, start: 8261 Badacsonytomaj, Park utca

NE FELEJTSD OTTHON MEGUNT, MÁR NEM HASZNÁLT, DE MÉG JÓ ÁLLAPOTBAN LÉVŐ SPORTESZKÖZEIDET, SPORTRUHÁZATAIDAT! A szervezők a helyszínen összegyűjtött adományokat a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek adják át, ahol nagyon jó helyre kerülnek a felajánlások!

A DŰLŐRE FUTUNK Jótékonysági futóverseny facebook-oldala: https://www.facebook.com/dulorefutunk/ eseményoldala ide kattintva elérhető. A felhívás, híranyag linkje: http://fodisz.hu/…lorefutunk

FODISZ HÍRLEVELE

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 4 = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com