Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
33
hallgató

Hajrá, magyarok! – már az első nap “ringben” vagyunk

- 2012. augusztus 30. 14:33 - 2225 megtekintés

Mesébe illő szám – 33 magyar paralimpikon utazott Londonba, hogy megmutassa, milyen az igazi kitartás. Sokan közülük kemény mélypontról jutottak – akár éremmel vagy anélkül jönnek haza – a csúcsok csúcsára
Ma 17 órától a Paralimpiai bizottság sajtósa mesél kinti élményeikről rádiónkban.
.

Drukkolhatunk, kiabálhatunk, ugrálhatunk megint a televízió előtt, vagy persze akár Londonban – vagy a Hobby Rádió hangcsatornája előtt. Augusztus 29-től szeptember 9-ig újra megtelik az olimpiai falu és a világ paralimpikonjai mérik össze erejüket. De vajon mire számíthatunk és ezúttal kik küzdenek az érmekért?

33

www.nlcafe.hu/data/cikk/11/105819/1.jpg

„Akár 8-10 érem is lehetséges, ami az elmúlt évek világ- és Európa-bajnokságainak eredményei alapján elérhetőnek tűnik” – mondja a paralimpiai csapat sajtósa, Bernau Péter. Éppen 33-an vannak a versenyzőink, ahányan Pekingben is voltak. Akkor egy aranyat és öt bronzérmet szereztek a magyarok. A dobogó legfelső fokára Sors Tamás állhatott, aki 17 évesen 100 méteres pillangón világcsúccsal nyert, és azóta sem győzte le senki ezen a távon. „Tőle nagyon reméljük az aranyat Londonban is” – tette hozzá Bernau Péter. A most is nagyon fiatal, 21 éves Tamásnak születési rendellenesség következtében nem fejlődött ki a jobb alkarja. Hatéves korában egy játszótéren játszott, amikor felfigyelt rá Petrov Anatolij, a helyi úszóklub edzője, és megkérdezte a jó felépítésű kissrácot, nem lenne-e kedve úszni. Tamásnak volt, így kezdődött a karrierje. Azt mondja, hogy nagyon szeret edzeni, kemény edzések nélkül nem is tudná tartani a veretlenségét. „Viszont a többi fiatalhoz hasonlóan bulizni is szívesen járok. Erre a paralimpia miatt az elmúlt hónapokban nem volt lehetőségem, de London után mindent bepótolok” – ígérte a lelkes úszó. Egyébként öt olyan versenyző tagja a küldöttségnek, akinek van már paralimpiai aranyérme: a kerekes székes vívó, Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok, a többiek úszók: Vereczkei Zsolt kétszeres aranyérmes, Ráczkó Gittának és Engelhardt Katalinnak is van egy-egy aranyérme még Peking előttről.

Ikrek

www.nlcafe.hu/data/cikk/11/105819/2.jpg

A magyar csapatban három értelmi sérült sportoló indul, köztük ikertestvérek is: Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona atléták – ők voltak a magyar zászlóvivők a londoni játékok szerdai megnyitóján, ha erre engedélyt ad a szervezőbizottság. 1500 méteres síkfutásban indulnak, és tőlük is érmet várnak, ahogy Pálos Pétertől is, aki már világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező.

Vívók

www.nlcafe.hu/data/cikk/11/105819/3.jpg

A kerekes székes vívók jó szereplésében is nagyon bízhatunk. Drukkolunk nekik is! Dani Györgyi tinédzser korában nem hitte, hogy valaha a világ élvonalába tartozó paralimpikon lesz. 16 éves korában öngyilkos akart lenni, leugrott a negyedik emeletről, eltörött a gerince. Azóta kerekes székben ül, és akkor értette meg, hogy ha életben maradt, célja van vele a sorsnak, kezdenie kell valamit önmagával. Krajnyák Zsuzsanna világ- és Európa-bajnok vívó szülés után tért vissza. A paralimpián kislánya, a kétéves Zselyke szurkol majd neki, edzések után otthon is fakardoznak. Zsuzsa a korábbi paralimpiákon ezüst- és bronzérmeket nyert, Pekingben lemaradt a dobogóról, miután a harmadik helyért a lehető legkisebb különbséggel, 15-14-re veszített párbajtőrben. Szóval biztosak lehetünk abban, hogy Londonban mindent belead majd. Persze nemcsak nők, hanem férfiak is vívnak majd a medálokért. Mató Gyula motorbalesetben veszítette el a jobb lábát. A vívás mellett 2007-ben elindult a jet-ski országos bajnokságon is, és óriási közönségsikert aratott, ahogy az épekkel együtt versenyzett. A motorozásról sem mondott le, azt mondta erről, hogy a baleset által okozott félelem legyőzésében a motorozás segítette a legtöbbet, az, hogy ismét visszaült a nyeregbe.

Rutinos

www.nlcafe.hu/data/cikk/11/105819/4.jpg

Gurisatti Gyula, sportlövőként indul a paralimpián. Korábban négyszeres világbajnok búvárúszó volt, egy felrobbanó oxigénpalack miatt elveszítette mindkét lábát. Meg sem fordult a fejében, hogy abbahagyja a sportolást, talán ezért választott olyan sportágat, amelyben a szakemberek szerint évtizedes versenyrutin kell ahhoz, hogy valaki a legjobbak közé kerüljön. Gyula pár év alatt lett a világ egyik legjobb sportlövője. Egyébként a lánya is sportoló, Gurisatti Gréta tagja volt a magyar női vízilabda-válogatott keretének, az utolsó keretszűkítésnél maradt ki a Londonba utazó csapatból.

Nagyon drukkolunk a magyar csapatnak, szurkolj te is! A legfrissebb eredményeket a magyar paralimpiai csapat hivatalos honlapján megnézheted, de természetesen mi is beszámolunk róluk!

Adta hírül a Nők lapja Cafe.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 * = harminc öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com