Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Demjén Ferenc - Ez voltam én
60
hallgató

Hallássérült barátaik segítségével takarítja el a család leégett lakásuk romjait

- 2020. november 25. 17:44 - 735 megtekintés

Átmenetileg teljesen lakhatatlanná vált Debrecenben az a Gohér utcai száz négyzetméteres családi lakás, amelyben múlt héten szerdán este egyelőre tisztázatlan okok miatt keletkezett tűz.

Fotó: Matey István/Hajdú-Bihar megyei hírportál

A lakásban egy négy fős, hallássérült család élt: szülők és két gyermekük. Jelenleg az édesanya testvérénél kaptak átmeneti szálláshelyet. Kedden a Debreceni Karitatív Testület adománnyal látogatta meg a bajba jutottak.

A családfő elmondta, hogy bár szerencsére egyikőjük sem sérült meg, szinte mindenük a tűz martalékává vált. – Aznap este a munkából érkeztem haza, öt óra után voltunk. Begyújtottam a kandallóba, még a kislányom is segített nekem. Nem sokkal később a toaletten voltam, amikor észrevettem, hogy elaludt a lámpa. Először azt gondoltam, csak a feleségem viccel velem, hiszen hallássérültként mi a lámpa fel-lekapcsolásával jelzünk egymásnak. A kislányom fent volt az emeleten, majd leszaladt, mert megijedt a sötétben. Visszakapcsoltam a világítást, de az újra elaludt. Ekkor már észrevettem, hogy valami füstöl. Gyorsan felmentem az emeletre, megnéztem a padlásfeljárót, ahol akkor már látszott, hogy tűz keletkezett. Leszaladtam egy slagért, de sajnos már nem tudtam rácsatlakoztatni a csapra. Ideges is voltam, és időközben a padlásfeljáró is leszakadt, így a tetőtől a tűz pattogott ki szobába. Nem tudtunk mást tenni, mint kimenekülni és tűzoltókat hívni.

„Szerencsére bajunk nem esett, de szinte mindenünk odaveszett.” Jelenleg a feleségem testvérénél lakunk, a hallássérült barátaink segítenek nekünk a romokat eltakarítani a lakásból – osztotta meg Szabó Attila.

A családapa szerint egyelőre nem tudják, mikor tudnak visszaköltözni szeretett otthonukba. – Sajnos biztosításunk nem volt, a leégett tető bontását és újra építését pedig engedélyeztetni kell. A tűzesetben több milliós kárunk keletkezet. A családommal még 2011. november 4-én költözünk ebbe a lakásba, együtt építettük fel, és csak reméljük, egyszer ismét itt tölthetjük a mindennapokat – tette hozzá.

Összefogtak a segíteni vágyók

Az égő lakásban található értékek közül mindössze egy ágyat, néhány ruhaneműt és tárgyakat tudtak kimenteni, de egyebek mellett a gyerekek tanszerei is elégtek, az online oktatáshoz szükséges elektronikai eszközeik pedig az oltáskor eláztak.

A Debreceni Karitatív Testület már a tragédia estéjén meglátogatta a családot. Akkor, a gyereknek rendelt pizzával segítettek, kedden pedig tartós élelmiszereket, tisztítószereket, és játékokat vittek a bajba jutottaknak. –Szerencsére példás összefogás eredményül már most több, mint másfél millió forint gyűlt össze a segíteni vágyók jóvoltából, de a legfontosabb, hogy minél többen támogassák az újrakezdésben a családot – mondta Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere hozzátette: a város az ügyintézés és hulladákszállítás mellett egyszeri pénzbeli támogatással segíti a családot.

(Forrás: Hajdú-Bihar megyei hírportál)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 6 = negyven nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com