Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napi Evangélium - István atya rovata
40
hallgató

Hallássérült gyerekek is versenyeznek a Csongrád megyei rendvédelmi szervek játékán

- 2019. március 9. 10:21 - 581 megtekintés

A Klúg Péter Iskola hallássérült gyerekei is versenyeznek a Csongrád megyei rendőrség és a katasztrófavédelem, valamint a mentők és a Vöröskereszt közös játékán. A téma a 112-es segélyhívó szám helyes használata. Megnéztük őket felkészülés közben.

Szorgosan készülnek a felsőtagozatos csapatok a „112 – Tudd, hogy segíthess!” játékra. A Csongrád megyei rendőrség és a katasztrófavédelem, valamint a mentők és a Vöröskereszt közös akciójára 150-en jelentkeztek, köztük a Klúg Péter Iskola csapata is. A hallássérült gyerekeknek nem újdonság ez a versenyzés, hiszen az iskolában heti több nap is szerveznek katasztrófavédelmi szakkört, így katasztrófavédelmi és elsősegély-versenyen is indultak már. Utóbbin tavaly ősszel a városi, majd a megyei fordulót is megnyerve az országos döntőig jutottak. Az oklevelekkel teli teremben épp a szerdai versenyre készültek a diákok. Ottjártunkkor a kifosztás és lopás közötti különbséget vették át a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának előadójával és felkészítő tanárukkal, Héthy Katalinnal. Horváth Norbert tagintézmény-vezető elmondta, ezeknek a gyerekeknek jóval kisebb a szókincsük, emiatt főleg a rendőrségi és jogi szakkifejezéseket rendkívül körülményes elmagyarázni nekik. Nemcsak a kifejezéseket kell körülírni, elmagyarázni, hanem a mondatokat is, hogy mit jelentenek. Ez után tudnak válaszolni a kérdésekre és tudják alkalmazni a megtanultakat, hiszen nem kapnak könnyítést a versenyen egészséges társaikhoz képest. Az igazgató hozzátette, oktatásukban és fejlesztésükben a szerepjátéknak nagyon nagy szerepe van, hiszen így jóval könnyebben és gyorsabban tanulnak a gyerekek. A délmagyar.hu hírportálnak az igazgató arról is beszélt, miért tartja fontosnak – és a gyerekek is – hogy elinduljanak egy ilyen versenyen: Ahogy azt megírta a délmagyar.hu, négy Csongrád megyei szervezet egyedülálló kezdeményezése még tavaly indult egy rajzpályázattal, a héten pedig a felsősöknek szóló vetélkedővel folytatódik, ahol online teszten mérik össze tudásukat a csapatok. Innen a legjobb 12 jut tovább, őket felkészítik, elméleti és gyakorlati képzést is kapnak mind a négy szervezettől, majd áprilisban egy élménynap keretében jön a döntő. (Forrás: délmagyar.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com