Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből
39
hallgató

Három új debreceni bölcsőde tervezése kezdődhet meg

- 2021. március 4. 21:14 - 417 megtekintés

Józsán, a Lencztelepen és a Tócóvölgyben építenének új bölcsődéket. Emellett két bölcsire már a kivitelezési közbeszerzés is folyamatban van.

Három új debreceni bölcsőde tervezése kezdődhet meg

Illusztráció Fotó: Miskolczi János/Dehir

Öt új bölcsőde építését tervezi Debrecen önkormányzata, két bölcsőde építésére már kiírták a tendert, most pedig három intézmény esetében a tervezői közbeszerzésen hirdettek eredményt.

Józsán két bölcsi épül 

Egyre több fiatal pár költözik Debrecen józsai városrészébe, így egyre nagyobb az igény a kisgyermekek bölcsődei elhelyezésére. Debrecen önkormányzata két bölcsődét tervez megépíteni Józsán. Az egyik egy úgynevezett konténerbölcsőde lesz, amit Felső-Józsán, a Gönczy Pál Általános Iskola ingatlanán, a Gönczy Pál utca 1-3. szám alatt építenek meg. A kivitelezésre folyamatban van a közbeszerzési eljárás, a cégek március 8-ig adhatják be ajánlatukat. A nyertesnek egy 96 férőhelyes, négy egységes, nyolc csoportszobás, főzőkonyhát és irodai kiszolgáló egységet is magába foglaló, nettó 1300 négyzetméter alapterületű konténerbölcsődét kell majd megépítenie.

Magyarországon nem annyira jellemző a konténerbölcsőde (főleg a skandináv országokban népszerű ez a forma), azonban van hazai referencia konténeróvodára, melynek kialakítása csupán az épület szerkezetében tér el a megszokottól. A konténerek kialakítása lehetővé teszi, hogy a jogszabályoknak megfelelően megépíthető legyen az intézmény. Nagy előny, hogy a hagyományos szerkezetű épülethez viszonyítva az építési idő a harmadára csökkenhet. A közbeszerzési felhívás szerint a kivitelezőnek nyolc hónapja lesz a munkára.

A konténerbölcsi mellett egy hagyományos bölcsőde építésére is nyert uniós forrást Debrecen önkormányzata.

Most az ennek a tervezésére kiírt közbeszerzésen hirdettek eredményt. A tenderen két helyi cég, a Archiko Építőipari Tervező Kft. és az ARCHI-BAR Építész Stúdió Kft. közös ajánlata lett a befutó. A kiírás szerint egy 96 férőhelyes, négy egységes, nyolc csoportszobás, minimum nettó 1200 négyzetméter hasznos alapterületű bölcsőde épül majd meg. A csoportszobák mellé árnyékolható játszóteraszt és játszóudvart is megálmodtak, a nyertesnek ezeket is meg kell terveznie.

A Tócóvölgyben ovit és bölcsit is építenek

A Tócóskertben több óvoda működik, nagyon nagy kihasználtsággal, ezért is van szükség egy új intézményre a Tócóvölgyben. Az új  óvodát az Egressy Béni tér és a Csányi Dániel utca által határolt területen szeretnék felépíteni. Az első közbeszerzés eredménytelen lett, a második most van folyamatban.

Az óvoda mellé egy bölcsődét is építtetne az önkormányzat.

Ennek terveit szintén az  Archiko és az ARCHI-BAR Kft-t készíthetik el. Az Egressy Béni térre is egy 96 férőhelyes, négy egységes, nyolc csoportszobás bölcsit álmodtak meg.

Mint ahogy a Lencztelepen is hasonló bölcsi épül.

A Pohl Ferenc utcába tervezett intézményt is a két debreceni cég tervezi majd. A munkákra 150 napjuk lesz.

A város Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban ugyancsak nyert forrást a Postakert utcai bölcsőde megépítésére. A bölcsődét a Zelemér utca 4. szám alatt, a Debrecen Györffy István Kollégium mögötti telekrészen építik fel. Az új bölcsi közel lesz a Vargakerthez, a Boldogfalvikerthez, a Tégláskerthez és az Epreskerthez is. A kivitelezésre jelenleg folyamatban van az eljárás, a cégek péntekig jelentkezhetnek a munkára.

Az építés mellett fejlesztenek is

Az önkormányzat fenntartásában lévő Egyesített Bölcsődei Intézmény 12 tagintézményében gondoskodik a 3 év alatti gyermekek bölcsődei ellátásáról 1164 férőhelyen. Az Új Főnix Terv keretében minden tagintézményben terveztek fejlesztést, volt olyan intézmény, ahol ez „csak” eszközfejlesztést jelentett, az intézmények felében ugyanakkor az épületet is korszerűsítik vagy már korszerűsítették.

A munka a Debrecen 2030 programban folytatódik.

Jelenleg három intézmény, a Gáborjáni Szabó Kálmán utcai, a Károlyi Mihály utcai és a Görgey utcai bölcsőde felújítására van folyamatban a közbeszerzés, az Angyalföld téri, az Áchim András utcai, a Honvéd utca és a Varga utcai intézmény részére pedig száznál is több bútor beszerzésére írt ki közbeszerzést januárban Debrecen önkormányzata.

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + nyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com