Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből
23
hallgató

Helen Keller díjat kapott az Apple

- 2015. május 8. 11:54 - 1859 megtekintés

Az American Foundation for the Blind (Amerikai Vakokért Alapítvány) rendszeresen kiosztja a Helen Keller díjat olyan magánszemélyeknek és cégeknek, akik valamilyen formában segítik a vakok és gyengénlátók életét. Az idei díjazottak között van az Apple is, a VoiceOver technológia megalkotásáért.

Az Apple az egyetlen technológiai cég az idei díjazottak között. Rajtuk kívül Charlie Cox részesült az elismerésben a vak szuperhős, Fenegyerek (Daredevil) szerepéért a Netflix sorozatában, Ward Marston születése óta vak amerikai zenész és a Vanda Pharmaceuticals Inc. nevű cég, amely egy vakokat érintő alvási zavarokat okozó betegség ellenszerét fedezte fel. A szervezet elnöke, Carl R. Augosto az alábbiakat mondta a díjjal kapcsolatban: Olyan magánszemélyeket és cégeket díjazunk, akik sikereket érnek el a vakok és gyengénlátók életminőségének javítása terén, legyen szó valamilyen úttörő innovációról, vagy olyan más eredményről, mely megváltoztatja a vakok és gyengénlátók életével kapcsolatos közfelfogást. Az Apple kifejezetten a VoiceOver interaktív képernyő-felolvasó technológia miatt kapta meg a díjat. A beépített VoiceOver képernyőolvasóval a vakok és gyengén látók meghallgathatnak egy leírást a kezelőfelület éppen megérintett eleméről, így az érintőkijelző használatával is képesek navigálni az alkalmazásokban és az operációs rendszerben. Az Apple régóta kiemelt figyelmet fordít a termékeivel kapcsolatos kisegítő lehetőségek fejlesztésére, így a fogyatékossággal élők is teljes mértékben kihasználhatják a Macekben és iOS-készülékekben rejlő lehetőségeket. A cég egyébként 2009-ben már megkapta az Access Award díjat ugyanettől a szervezettől, pont azért, mert kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a fejlesztésekre. Nem mindenki gondolja azonban úgy, hogy az Apple úttörő lenne ezen a téren. A Reuters tavaly jelentetett meg egy cikket, melyben élesen kritizálták a cég ez irányú fejlesztéseit, és Tim Cooktól származó, szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekkel próbálták alátámasztani az állításokat. A cikkre akkor gyorsan reagált Mark A. Riccobono, az amerikai Vakok Országos Szövetségének elnöke, élesen kritizálta a Reuters szerzőjének írását, és ezt nyilatkozta, hogy az Apple sokkal többet tett a hozzáférhetőségért, mint bármelyik cég valaha: A Reuters provokatív és gyenge cikke pontatlan képet fest [az Apple-ről]. Az Apple többet tett a hozzáférhetőségért, mint bármely cég valaha, és ezt már hivatalosan is többször elismertük, legalább két díjjal (köztük az éves Dr. Jacob Bolotin díjunkkal), valamint nyilvánosan is dicsérjük a céget, amikor csak lehetőségünk van rá. Az Apple által biztosított kisegítő lehetőségek olyannyira átfogóak, hogy például fejleszthetünk is ilyen módon iOS-re. Forrás: AppleInsider / Imagazin

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com