Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


V Moto Rock - Tűzvarázsló
35
hallgató

Hétfőn minden budapesti megtapasztalhatja a nem akadálymentes metrót

- 2017. november 26. 14:13 - 828 megtekintés

Eddig 28 civil szervezet csatlakozott a 3-as metró akadálymentes felújításáért szervezett hétfői figyelemfelkeltő akcióhoz. Az akció során a tervek szerint kerekesszékesek, babakocsisok, járóbottal közlekedők és idős emberek fogják demonstrálni a metróban, hogy miért nem jó ötlet a nem-akadálymentes felújítás.

https://s3-eu-cen…30×271.jpg

A Teljes Értékű Metrót nevet viselő akciót azért indították, hogy megmutassák, a kerekesszékkel, babakocsival, járóbottal közlekedőknek, sérült embereknek, kutyásoknak, időseknek, mozgásukban bármilyen módon korlátozottaknak ma esélyük sincs “gördülékenyen” közlekedni. A 3-as metró felújítása november eleje óta folyamatban van, de a tiltakozók arra hívják fel a figyelmet, hogy ha a jelenlegi felújítás során nem akadálymentesítik a vonalat, akkor arra a következő 30-40 évben sem lesz lehetőség.

A tiltakozáshoz szintén csatlakozó Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke, Kovács Ágnes a mai Magyar Nemzetben elmondta, hogy a vonal északi szakaszának felújítása során a Dózsa György útra nem terveztek liftet, holott ez az egyik legforgalmasabb csomópont. Az Árpád hídnál pedig ugyan évek óta működik egy lift, de csak a villamosokhoz, a buszokhoz nem, a szervezet szerint ez sincs rendben. A MEOSZ szerint a metró akadálymentesítését teljes egészében finanszíroznia kellene a kormánynak.

Kovács Ágnes azt is elmondta, két hete arra kérték a kormányt, a BKV-t, a fővárost és az érintett kerületeket, hogy hozzanak létre munkacsoportot, amely feltárja, mennyibe kerülne és hogyan valósulhatna meg a vonal akadálymentes felújítása. A MEOSZ számítása szerint a teljes vonal akadálymentes felújítására évenként 6,7 milliárd forintot kellene költenie a kormánynak.

Tarlós István még júniusban fejtette ki, hogy a metró teljes akadálymentesítésére nincs pénz, és azt is hozzátette, hogy az a mozgássérültek “utasszáma ezrelékben sem fejezhető ki”. A MEOSZ ezt követően nyílt levelet írt a Főpolgármesterhez, mert szerinte Tarlós nyilatkozata diszkriminatív a mozgássérültekre nézve, és arra is felhívták a figyelmet, hogy az, hogy viszonylag kevés a mozgássérült utas, éppen annak lehet a következménye, hogy a metró nem akadálymentes.

Három, a hétfői akcióhoz csatlakozó szervezet október végén már szervezett kerekesszékes tüntetést az akadálymentesítésért. Az Önállóan lakni – közösségben élni, a Lépjünk, hogy léphessenek szervezetek és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete a Lehel téri aluljáróban kérték arra a járókelőket, hogy próbáljanak meg felkapaszkodni az elvileg kifejezetten a mozgássérültek számára készült rámpán.
A demonstrálók hétfőn 3-kor találkoznak a Kőbánya-Kispesti állomáson, amely jelenleg az egyetlen akadálymentesített állomás a vonalon. A tervek szerint innen a Ferenciek terére utaznak, ahol azonban már nem fognak tudni feljutni a felszínre.

A figyelemfelhívó akcióhoz a Facebook-esemény szerint az alábbi szervezetek csatlakoztak:
Rehab Critical Mass Mozgalom; Nem Adom Fel Alapítvány; Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége; Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület; Magyar Rett Szindróma Alapítvány; Angelmann Alapítvány; Suhanj! Alapítvány; Down Alapítvány; Ébredések Alapítvány; Kézenfogva Alapítvány; Motiváció Alapítvány; Mozduljunk ki! Egyesület; Társaság a Szabadságjogokért; Önállóan Lakni – Közösségben Élni; ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Kar; Critical Moms Budapest; Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége; Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja; Csillagház Általános Iskola; Mozgássérültek Budapesti Egyesülete; Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége; HellóAnyu; Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete; Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete; Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon; járokelő.hu; ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület; EbOvo

Forrás: merce.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc - 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com