Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
22
hallgató

Hiányolják egymást a látássérült egyesület tagjai

- 2020. június 13. 19:52 - 448 megtekintés

Március tizenharmadika óta szünetel a Látássérültek Esély­egyenlőségéért Egyesület működése Tamásiban. A tisztújító közgyűlésük is elmaradt, de a vezetőség mandátumát szeptember végéig meghosszabbították. Jelenleg csak telefonon, e-mailen tartják a kapcsolatot egymással.

Az egyesület székhelye a művelődési központban van, amely még mindig zárva tart, ezért a havonta esedékes rendezvények megtartására sincsen lehetőségük.

– A járvány kezdete előtt egész éves programunk volt, amelyeket el kellett halasztanunk, ahogy mindenkinek. A szigorúbb karanténidőszakban az önkormányzatnak segítettünk a fogyatékkal élők és az idősek felkutatásában, hogy a városban senki ne maradjon támasz nélkül. Önkéntes munkákban azonban a mai napig nem tudunk részt venni, mivel tagjaink többsége idős ember, hatvanöt év feletti, és sokunk fél a koronavírustól. Azért is, mert jellemzően alapbetegségekkel küszködünk – mondta lapunknak Kudari Lászlóné elnök. Az idős tagok az elmúlt időszakban számos kellemetlenséggel találkoztak: nem tudtak kimozdulni otthonról, nem tudtak találkozni hozzátartozóikkal, szeretteikkel, és mostanra hiába az enyhítések, nagyon komolyan veszik a vírusproblémát. Még a boltba sem, vagy csak alig mennek vásárolni, inkább elfogadják a segítséget. A rokonaikon kívül, akikkel sokuk végre rendszeresen találkozik, az egyesület és a fiatal tagok támogatják őket.

A szervezet „Töltsünk meg együtt minden hónapban egy éléskamrát” elnevezésű programja a rászorulóknak kedvez, ők eddig havonta tízezer forint juttatásból vásárolhattak maguknak, most az élelmiszert a fiatal tagok viszik el nekik. Ugyanígy, bármi gondjuk akad, érkezik a segítség.

– Hiányzunk már egymásnak, arra számítunk, hogy hamarosan kinyit a művelődési központ, és találkozhatunk, újra lehetnek rendezvényeink – tette hozzá Kudari Lászlóné.

Ismertette, hogy szeptember harmincadikáig meg kell tartaniuk a tisztújító és mérlegelfogadó közgyűlésüket. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán az egyesületük egymillió-kétszázezer forint támogatást kapott, amely összegből minden hónapban egy programot kell tartaniuk, amit áprilisban kezdtek volna. Reményeik szerint ősszel már minden visszatér a régi kerékvágásba, hogy végre ezzel is el tudjanak indulni.

…………………………………………….

Sokrétű feladataik vannak

A tamási Látássérültek Esély­egyenlőségéért Egyesület tizennyolc éve alakult, céljai között szerepel a látássérültek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, életkörülményeinek javítása, segítségnyújtás egészségük megőrzésében, oktatási, kulturális, sportolási lehetőségek biztosítása, civil szervezetekkel együttműködés, önkéntes tevékenység végzése. Közel kétszázhatvan tagjuk van, többségük nyugdíjas, sokan közülük nehéz anyagi körülmények között élnek. A szervezet főként a tamásiakat fogja össze, de a környékbeli településeket is. Az egyesület vezetője szerint továbbra is sokat kell dolgozniuk, hogy a többségi társadalom megfelelően viszonyuljon a gyengén látókhoz, a fogyatékkal élőkhöz.

…………………………………………….

(Forrás:a Tolna megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com