Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Közlekedési hírek a BKK-tól
46
hallgató

„Hogy a társadalom magára hagyja a nőket szülés után, különösen kijön, ha az anya kerekesszékes”

- 2022. október 18. 20:35 - 398 megtekintés

15 évvel ezelőtt Marietta hét métert zuhant egy szórakozóhely teraszáról, azóta gerincsérültként él. Végül nem lett parasportoló, influenszer vagy blogger, de tavaly megszületett kisfia, akire nagyon sokat vártak. A társadalomban a fogyatékos gyereket nevelő szülők nehézségeivel egyre többet foglalkoznak, de a fordított helyzet jóval kevesebb figyelmet kap. Pedig a velük kapcsolatos káros sztereotípiák és a velük nevelkedő gyerekek vélt hátrányainak elosztásában sokat segít a nyilvánosság.

Marietta Fotó: Kaunitz Tamás
„Néha átfut az agyamon, hogy mit csinálnék most, harminckét évesen, ha aznap este egyszerűen visszasétálok az asztalunkhoz, és semmi rendkívüli nem történik. Valószínűleg lenne már legalább egy gyerekem. Anyukámnak már akkor mondták, hogy lehet még nagymama, amikor kitoltak a műtőből. Szeretnék is anya lenni, csak ezzel a balesettel sok idő elment az életemből, és azért nálam kockázatos a várandósság és maga a szülés is. Kellett mellém egy ember ahhoz, hogy ezen ne aggódjak, és most már úgy érzem, készen állok rá. Csak a gyakorlati kérdések foglalkoztatnak: hogyan hajolok majd le a kicsihez vagy megyek utána, de erre is egyre több jó példát látni” –mondta Marietta egy 2016-os interjúban az nlc-n. Az eltelt hat évben Marietta feleség lett és egy egyéves kisfiú, Tomka anyja, a Molnár vezetéknevét Jávorra cserélte, és nem utolsósorban már vannak válaszai ezekre a kérdésekre és kétségekre.
Marietta 2007 szeptemberében a Komjádi uszoda tetején lévő szórakozóhely teraszáról zuhant ki, és deréktól lefelé lebénult, azóta kerekesszékben él. Bár szerinte sorstársai közül sokan túlzott optimizmussal takargatják el ezt a traumát a világ és még önmaguk elől is, ahogy egy időben ő maga is tette, a fiatal nő ma már nem áltat senkit, ahogy próféta sem akar lenni, aki önmárkát csinálva az állapotából elhiteti Facebook-posztjaiban a nagyvilággal, hogy minden rendben van. A beszélgetésünk kapcsán is kétségei vannak, hiszen szerinte egyáltalán nem olyan nagy szám, hogy egy kerekesszékes nő gyermeket vállal. Akárcsak sok más anya, ő is csak következetes szeretne lenni, olyan, aki nem erőlteti rá a meg nem valósult álmait a gyerekére, hanem hagyja, hogy a saját útját járja. Mégis az hallatszik ki a mondatai közül, valahol bánja, hogy végül „nem vitte sokra” – ahogy ő fogalmaz, és nem lett belőle például parasportoló. Mintha a világ mindig többet várna tőle.
„Szeptember 16-án volt, hogy 15 éve vagyok kerekesszékes, és ezalatt az időszak alatt minden voltam már: a legboldogabb, a mutogatni való kerekesszékes, a mintafogyi, az aktivista, a senki; a legnagyobb magasságokat és mélységeket is megjártam, mostanra teljesen átlagos életem lett. Attól tartok, hogy sokan azt gondolják, ha semmi sem jött össze, most a gyerekemmel akarok turnézni. Közben pedig tudom, mennyit számítanak nekem is az előttem járó példák, ha arról olvastam, hogy egy kerekesszékes szülőnek gyereke született” – ismeri el végül Marietta.
Nem engedtem meg magamnak megélni a terhességet
Marietta a teherbe esést megelőző hosszú időszakban azzal szembesült, amivel addigra már sokszor: hogy a teste, az élete nem teszi azt, amit szeretne. Azt mondja, nagyon könnyű mindenért a kerekesszéket okolni, még akkor is, ha nem bizonyosodik be, hogy a probléma hátterében kizárólag ez áll. Persze van úgy, hogy csak ez. „Ami nehézség csak adódhatott a kerekesszékes terhességből, azt én mindet megkaptam – kezdi Marietta. –  A testem változása annyira nem viselt meg, mert elég gyakori az életemben a hízás-fogyás. Inkább az jelentett problémát, hogy egyrészt nem úgy éreztem a babát, mint mások, ami ijesztő tud lenni, másrészt terhességi cukrom lett, véralvadásgátlót kellett szúrnom, és a vesém is nehezen bírta, mert az ülő életmód miatt a baba jobban nyomott minden szervet. Annyira makacs vagyok, hogy majdnem a melóból mentem szülni, pedig mondták, hogy pihenni kellene és feküdni, mert kényelmesebb a babának. Úgy voltam vele, ha nem érzem, hogy neki nem rossz, akkor biztos nem is az, pedig lehet, hogy az is hozzájárult a koraszülöttségéhez, hogy már nem fért el jól. Soha nem lehet megtudni, mi volt a valódi ok, de úgy érzem, ezt nagyon elrontottam. 

Nem hagytam meg magamnak azt a lehetőséget, hogy megéljem a terhességet. Gyakran érzem úgy, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy ne csináljak semmit.

Marietta és a férje Fotó: Kaunitz Tamás

„Addig dolgoztam, ameddig csak lehetséges volt, hiszen azt gondoltam, mégis milyen dolog, ha itthon vagyok, pihenek, nézem a pocakomat és babaruhákat vásárolok. Mintha ezek nekem nem járnának, mindig menni kell és csinálni, csinálni, csinálni a dolgokat.”

Marietta november 2-ára lett volna kiírva programozott császárra, de szeptember 24-én rosszul lett. Öt napig húzta, mire elhitte, tényleg nagy lehet a baj, és szólt a férjének, Tominak, hogy menjenek be a kórházba, ahol rögtön benntartották, és altatásban elvégezték a sürgősségi császárt. „Sírva tértem magamhoz, hogy az én hibám, amiért az egész így alakult. Rengeteg olyan apró egészségügyi problémám lett a terhesség alatt, ami miatt tudtam magam okolni a történtekért.”

Felkészületlen egészségügy

 

Az utána következő két hét Marietta szavaival élve „katasztrofális” volt. A kórház ugyanis, ahol szült, nem volt akadálymentes. Hat évvel ezelőtt még azt mondta, bár tiszteletreméltó, ha a férj nemcsak a fürdetésben, öltözködésben, de a vécéhasználatban is segít a feleségének, nem biztos, hogy tudná csinálni. Ebben a helyzetben viszont kénytelen volt beadni a derekát, hiába végzi el önállóan ezeket a dolgokat a hétköznapokban. „Amikor magamhoz tértem az altatásból, a férjem vitt ki zuhanyozni úgy, hogy egy műanyag kerti széket toltak be a zuhany alá a fürdető szék helyett. Péntek este született meg Tomka, és vasárnap már jeleztem, hogy saját felelősségre szeretnék hazamenni, mert nem volt a kórházban mozgássérült mosdó. A sürgősségin ugyan akadt egy, de éppen tombolt a Covid, nem lett volna szerencsés az inkubátor mellől átmenni pont a sürgősségire vécézni. Az ezt követő két hét ezért így nézett ki: reggel bevitt a férjem a kórházba, megetettem Tomkát, hazahozott, majd három óra múlva újra bevitt a kórházba. Eközben fejtem és ittam, hogy legyen tejem, mire beérünk. Volt, aki nem értette, miért nem maradok bent éjszakára a baba mellett, és nem gondolt bele, hogy ha nem innék és ennék, akkor ugyan nem kellene vécére mennem sem, viszont tejem sem lenne.”

Az infrastrukturális problémák ellenére Marietta soha nem kapott bántó megjegyzést az egészségügyi személyzet részéről.

Senki soha nem kérdőjelezte meg, miért akarok egyáltalán gyereket. Egy orvos sem mondta, hogy felelőtlen vagyok, pedig hallottam már rossz példákat. A kórház is végig azon volt, hogy megoldja a problémát. A koraszülöttosztályon a főnővér gyakorlatilag körbevitt az egész kórházban, hátha találunk olyan ágyat, amin kényelmesebben ki tudnék ülni, és valahogy megoldani a bentlétemet. Úgy láttam, nagyon szégyellték magukat a dolgozók a kialakult helyzetért.”

A gyakorlati dolgokon túl várandóssága azért viselte meg lelkileg, mert sehova sem tudott egyedül menni. „Itthon a kerekesszékes szülésre nem igazán van a szülészeti ellátás felkészülve, de még a magánrendelők sem. Sorstársak segítettek tanácsokkal, mit hogy lehet megcsinálni, tőlük rengeteget tudtam kérdezni, nélkülük nehezen csináltam volna végig” – mondja.

Marietta és a férje Fotó: Zele Timi

Nem tudom ellátni úgy a gyerekemet, ahogy szeretném

Hazaérkezve aztán minden természetes lett. „Hatalmas szerencsém van, hogy a férjem hátán fát lehet vágni. Amikor Jack Russellként ugrálok körülötte, hogy úristen, mi lesz, akkor ő csak annyit mond, hogy megoldjuk. Neki sosem derogált, hogy pelenkát cseréljen, felkeljen éjszaka – első perctől kezdve tudtunk csapat lenni. Az első két hét erre jó felkészítő volt, ha ott szétesünk, a továbbiakat sem tudjuk jól megoldani” – mondja Marietta hozzátéve, hogy a gyerek körüli teendők kapcsán is általában csak pár napot jelent, amíg akklimatizálódnak egy új fejlődési szakasz kihívásaihoz. – Eleinte féltem, hogy nem tudom kivenni az ágyból, de két nap után Tomka rájött, hogy ki kell feszítenie magát, hogy elérjem, és a ruhájánál a grabancát megfogva felemeljem. Mondták a kerekesszékes szülők, hogy hihetetlenül okosak a gyerekek, és Tomka is tudni fogja, hogy kell velem viselkedni. És ez tényleg így vanMár egészen kisbaba korától kezdve tudja, hogy másképp kell segítséget kérnie tőlem, mint az apjától.

Amikor megkérdezem, most hogy érzi magát, Marietta azt mondja, éppen nincs jóban a kerekesszékes léttel. Ahogy az élethelyzeteink változnak, úgy egy adott, korábban már megdolgozott probléma, trauma újabb és újabb arcát mutatja meg. Most épp az anyaság szembesíti a korlátaival, attól tart, hogy a gyerek körüli teherviselés kiegyensúlyozatlanná válik a családon belül.

Amikor például felállni tanult, már a második alkalommal úgy próbálkozott, hogy a hajtókarikámba kapaszkodott. Ha azt szeretné, hogy felvegyük, az apjának csak simán tartja a kezét, nálam viszont abbahagyja a sírást, odakúszik hozzám, felmászik a hajtókarikán, és jelzi, hogy vegyem fel, majd miután a karomban van, folytatja a sírást.”

„Lebénultam, segítséggel túljutottam rajta, és azt hittem, ezzel minden élethelyzetre érvényesen kipipáltam a traumát. Aztán jött Tomka, és hiába foglalkozom önismerettel, próbálom több-kevesebb sikerrel rendbe rakni magamat, most megint nagyon rossz szembesülni azzal, hogy kerekesszékes vagyok. Mindig találok valami szorongani valót, például, hogyan vegyem ki a kiságyból, de aztán mindig minden megoldódik. Sokan figyelmeztettek, hogy milyen nehéz lesz ez így, de mivel rengeteg jó példa van előttem, gondoltam, mi ez nekem a többihez képest. Csakhogy a nehéz terhesség, a koraszülés, a sürgősségi császár, a kórházban töltött idő után azzal is szembesültem, hogy senki nem foglalkozik az anyukával, apukával még kevésbé, mindenki csak a gyerekre figyel. A játszótéren pedig gyakran érzem, hogy nem tudom megcsinálni azt, amit más anyuka. Ha homokozós a hinta alja, akkor nem tudom belerakni, és nem minden helyre tudok utánamenni. Idegen anyukáktól pedig nehezen kérek segítséget. Vannak dolgok, amikhez bébiszitter kell.”

Marietta még mindig nehezen fogadja el a segítséget.

„Nem tudom, mikor fogok túllendülni rajta, hogy bizonyos dolgokat más csinál a gyerekemmel, pedig úgy érzem, hogy nekem kéne. Amikor például elmegyünk valahova hármasban, akkor is zavar, hogy a férjem tesz meg bizonyos dolgokat, amiket inkább nekem kéne. Szerintem a társadalom elvárása is, hogy egy anya mindent egyedül oldjon meg. A közvetlen környezetemből kaptam olyan kritikákat, hogy luxus, hogy bébiszittert fogadok, miért nem foglalkozom én vele, másnak szültem” – beszél Marietta azokról a bántó, leértékelő megjegyzésekről, amelyek aláássák az ember önbecsülését, különösen az ő helyzetében, és amelyek miatt könnyen hiheti el magáról, hogy alkalmatlan a szülőségre.

Elsősorban szülő

Marietta tapasztalatai összhangban vannak más érintettek megéléseivel. Több hasonló helyzetű édesanya számol be arról, hogy az orvosa számára is fejtörést okozott a szülés megtervezése. Prónay Beáta és Gombás Judit a Családhatározó – A sokszínűség pszichológiája című könyvben arról ír, hogy egy spina bifidával (nyitott gerinc) diagnosztizált édesanya esetében nem jöhetett szóba az epidurális érzéstelenítés – ahogy Marietta esetében sem –, így a császármetszést teljes altatásban kellett elvégezni. Tanulmányuk szerint az édesanyák jellemzően azt élték meg, hogy a kórház személyzete bizonytalan, gyakran kifejezetten aggodalmas a kerekesszékes nők várandósságával és szülőségével kapcsolatban. A nehézségek között a megkérdezettek fele említette, hogy jóval több órányi fizetett segítségre lenne szüksége. Azt is elmondták, hogy a közlekedés jóval bonyolultabbá vált, miután anyává váltak. A többség azonban úgy gondolja, örömteli és megerősítő számukra annak tudata, hogy igenis képesek gondoskodni a gyermekükről. Egy édesapa azt is kiemelte, hogy a kislányának ő egyszerűen apa; számára természetes, hogy apa mozgáskorlátozott, de elsősorban apa.

Amikor Marietta utoljára adott interjút, épp akkor kezdett elfáradni a világmegváltásban – ahogy ő fogalmaz, az önkénteskedés iránti igény pedig mostanra teljesen kihalt belőle. „Inkább megyek el a világ végére egy beteg macskának gyógyszerért, mint hogy emberekkel legyek. Annyit csalódtam, hogy elment tőle a kedvem. Amíg én segítettem, nagyon szerettek, aztán amikor nekem lett egy nehezebb időszakom, hirtelen senkinek nem jutott eszébe segíteni, vagy egyáltalán nem gondolták a problémámat komolynak. Ugyan vannak páran, akik írják, ha bármiben tudnak segíteni, akkor csak szóljak, de csak kevesen vannak, akik a »hogy vagy« kérdést tényleg úgy teszik fel, hogy őszintén kíváncsiak is a válaszra.”

Hogy megváltozott-e benne valami az anyaság kapcsán, arra Marietta egyelőre még nem tudja a választ. Először a régi szerepeket kell magában a helyükre rakni. „Amikor látom, hogy pár ismerősöm milyen szép eredményt ért el parasportolóként, büszkeséget érzek, de valahol van bennem egy űr is, amiért én nem lehetek ott velük. Amikor vívtam, kilazultak a csavarok a gerincemben, és ez olyan szinten tört meg lelkileg, hogy nem ment többet a sportolás. Nem akartam újra kórházba járni, és kimaradni dolgokból. Nekem az áldozatnál, ami a sportolással járt volna, többet jelentett, hogy a családommal lehessek, kiránduljak. Igazán jó lenne ebbe a választásba megérkezni, de mindig találok magamnak valamit, hogy ne tudjam igazán élvezni, azt ami van. Egyelőre még annyira lekötnek az anyasággal járó gyakorlati teendők is és a kerekesszékes létemmel való elégedetlenségem, hogy érdekes felismerés, hogy tulajdonképpen mindezek mellett én egyben anya is vagyok. Furán hangzik, de ez az igazság.”

(Forrás:Nlc.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ hat = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 17. hétfő, Laura, Alida napja van.
Az év 25. hete és 169. napja.
Holnap Arnold, Levente napja lesz.

1647. A törvények sanctiója. Az országgyűlés 1646. augusztus 24-től kezdve 155 törvénycikket alkotott, melyeket a király június 17-én erősített meg. Ezek közé fölvétetett az 1645. linczi békekötés egész terjedelmében és ahhoz képest a protestánsok szabad vallásgyakorlatának biztosítására sok intézkedés történt.


1962. Az Elnöki Tanács 1962:13. számú törvényerejű rendelete a tankötelezettségről.


Szemere Miklós
/ 1802. jún.17. - 1881. aug.20./

Én nem lesem...

Én nem lesem a csillagok forgását,
Én nem fürkészem a világ folyását,
Avagy titkát az öreg föld gyomrának,
Mi gondja rá az élet víg fiának!

Egy örömöm van: a rózsa levele,
A tült pohár, a lány fejlő kebele;
Egy bánatom: a rózsa lehullása,
Üres pohár s a lányka hervadása.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com