Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Katinka - Ezen az ünnepen
30
hallgató

Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

- 2016. június 16. 8:04 - 1257 megtekintés

Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolaszünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt. A táborok a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával valósulnak meg. A programra olyan gyerekek jelentkezhettek, akik év közben is jártak terápiás foglalkozásokra.

Mivel a táborok létszáma betelt, így a szervezők erre az évre már nem tudnak jelentkezőket fogadni.

Az első tábor mottója: “Éljünk egészségesen”. A tábor célja, hogy a gyerekek számára a Lovasterápiás foglalkozások mellett a lehető legtöbb mozgásos foglalkozást biztosítsa, képzett szakemberek, gyógytornászok, szomatopedagógusok, gyógytestnevelők vezetésével. Emellett kiemelt szerepet kap az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód.
A hagyományokhoz híven a programokat kiegészítik külsős terapeuták foglalkozásaival is, akik szintén az egészséges életmód jegyében, változatos mozgásos foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek, tornatermi mozgásfejlesztést, sorversenyeket, lovas csapatváltó versenyeket, egyéni mozgásfejlesztő foglalkozásokat, vízitornát, aerobikot, kerékpározást, íjászatot, vívást, akadálypályát stb.
A második tábor mottója: “Ókori olimpia, Fót 2016 – mozgásfejlesztés adaptált sportágakon keresztül pszichés zavarokkal küzdő kamaszoknak” 2016 a riói olimpia éve, mindenki nagy izgalommal várja a rangos sporteseményt. Ki ne képzelte volna már oda magát egy percre a célba érkezéskor, vagy a dobogó legfelső fokára?

Sajnos manapság a sérüléssel élő gyermekeknek és fiataloknak igen korlátozottak a lehetőségeik a szabadidős sport területén, a versenysportról nem is beszélve. Ezért is választottuk erre a hétre ezt a témát. A szocializáció fontos része az énkép, a testkép kialakulása. A pozitív önértékelés szempontjából jelentős hátrány, ha egy gyermek érdemben nem tud részt venni sem az iskolai kötelező testnevelés órán, sem a mozgásos szabadidős tevékenységekben.

A szervezők a táborral először is a sportolást, mint eszmét szeretnék bemutatni a gyerekeknek, visszamenni az időben az ókori, majd az újkori olimpiák kezdetéhez. A hét másik célja, hogy a gyerekeknek megadják a választás élményét, hogy megtapasztalhassák, nekik is van lehetőségük a saját személyiségükhöz illő sportágat űzni. A programban szerepelnek a sportfoglalkozásokon kívül kerekasztal-beszélgetések parasportolókkal, paralimpiai kerettagokkal, lehetőség nyílik korabeli sporteszközök készítésére (pajzs saját címerrel, kard, diszkosz) és a korabeli versenyszámokra való felkészülésre (diszkoszvetés, “fogatverseny”, íjászat).

A harmadik tábor mottója: “Kalandozások a LÓ-perenciás tengeren innen és túl”.
A tábor programja egy mese történetébe ágyazódik, ahol a gyerekeknek a hét folyamán számos próbatételt kell kiállni. Ezek egyrészt mozgásos feladatok, másrészt a térbeli tájékozódást, megfigyelést, cselekvéstervezést, vizuális, akusztikus és taktilis észlelést fejlesztő játékok, gyakorlatok, melyeket lóháton vagy a földön végeznek. A hét folyamán a mese történetét végigjátszva jutnak el az élményterápiás elemek révén a komplex személyiségfejlesztéshez. A táborban fontos szerepet kap a képzelet, a beleélés, a kreativitás, a sikerélményekhez való juttatás és a pozitív megerősítés.

A szervezők ebbe a táborba is meghívnak külsős terapeutákat, akik az adott kiegészítő terápiás foglalkozásaikat a mese kerettörténetéhez kapcsolódva tervezik meg. A tábor utolsó napján a gyerekek egy mini színielőadásban foglalják össze a hét eseményeit és a mese főbb fordulópontjait. Természetesen ehhez a színdarabhoz közösen készítik el a díszleteket, jelmezeket.
További információ:http://www.lovasterapia.hu/

Forrás az MTI OS

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com