Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
34
hallgató

Iola Pamela az épek között is versenyez

- 2017. október 13. 11:45 - 870 megtekintés

Baranya egyik legtehetségesebb fiatal lány asztaliteniszezője a még csak 13 esztendős Iola Pamela, a Pécsi Tüke SE sportolója. Ez azért is nagy szó, mert az ifjú hölgy hallássérült, siketen született, azok a szülei és a nagyszülei is. Ő az egyedüli gyermek, a családban immár az ötödik generáció, aki ilyen fogyatékossággal él. Pécsett laknak, de Pamela Kaposváron egy speciális iskolában tanul.

Pamela nyolcéves kora óta játszik, előtte versenyszerűen úszott, aztán sportágat váltott. A PEAC-ban kezdte el ütögetni a kaucsuklabdát, majd a Tükébe igazolt. Azért oda, mert követte első edzőjét, Szuhanyik Józsefet, aki azóta is foglalkozik vele.

– Bár a labdajátékokat is szeretem, a helyzetem miatt csak egyéni sportág jöhetett számításba – mesélte Pamela. – Kitűnően érzem magam a Tüke SE-ben, jó a társaság, kiváló a kapcsolatom az edzőmmel is. Hetente háromszor van edzésem, nem hagynék ki egyet sem. Csak akkor hiányzom, ha beteg vagyok.

A lány – bár nem hallja a pattogó labda hangját – idén eddig már több versenyen sikeresen szerepelt, ott volt júliusban a siketlimpián, a hallássérültek világjátékán Törökországban a magyar csapat tagjaként a tízes mezőnyben hetedik lett. Egyéniben a több mint 200 induló között helyezetlenül végzett, de ahogy említi, tapasztalatszerzésnek kiváló lehetőség volt. Ott minden sportágat figyelembe véve ő volt a legfiatalabb résztvevő.

Novemberben Szegeden rendezik meg a hallássérültek diák­olimpiáját, azon is ott lesz. Olykor az épek között is versenyez, jelenleg 36. a mindenkit beszámító hazai korosztályos ranglistán.

Sportos család a miénk, édesanyám több sportágat kipróbált már, édesapám leragadt egynél, focizik– mondja Pamela.– Bátorítanak, ez sokat jelent számomra. Nagyon szeretnék kijutni a hallássérültek ifjúsági olimpiájára, ami 2019-ben Argentínában lesz. És ha már ott leszek, egy éremnek is nagyon örülnék. Azonban ez még messze van. Egyébként a civil életben az a célom, hogy leérettségizzem, és majd még tovább tanuljak. Legszívesebben a sport felé szakosodnék.

A Tükénél a lányt tehetségesnek tartják, örülnek, hogy a színeikben sportol. A fejlődéséhez minden segítséget megadnak.

Négyévente rendeznek siketlimpiát

A siket sportolók nem vesznek részt a paralimpián, mivel ott a hallássérülteknek nincs külön kategóriájuk. A siketlimpia négyévente, az olimpiát követő évben a siketek nemzetközi sportszövetsége, az International Committee of Sports for the Deaf által megrendezett világjáték. Nyári és téli változata is van. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismeri. Az idén július 18–30. között lezajlott 23. Nyári Siketlimpián, a törökországi Samsunban 27 magyar sportoló versenyzett, köztük Iola Pamela is.

Forrás:bama.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- három = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com