Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Korál - Amikor mellettem vagy
36
hallgató

Ismerje meg a fogyatékkal élők világát!

- 2017. december 1. 19:00 - 745 megtekintés

Hamarosan itt a karácsony, amelyre egy nem mindennapi különlegességgel készül a Szerencsejáték Zrt. A társaság egy olyan országos turnét indított el, melynek állomásain mindenki megtapasztalhatja, hogyan éli meg az ünnepi előkészületeket egy vak, siket vagy mozgáskorlátozott ember.

https://lokal-c.m…00×533.jpg

A Szerencsejáték Zrt., összhangban korábbi fogyatékosságügyi programjaival, érzékenyítő programsorozatot tart az ország nagyvárosaiban. Az ötállomásos roadshow célja, hogy támogassa a fogyatékossággal élők integrációját, valamint fokozza az együttérzést és az elfogadást megváltozott munkaképességű társainkkal szemben. Ezenfelül az is cél, hogy a rendezvényre ellátogató emberek szociális érzékenységét és empátiáját fokozza a megváltozott munkaképességű társaikkal szemben.

A játékos aktivitásokon belül lehetőség nyílik megtapasztalni, egy fogyatékossággal élő (például látás- vagy hallássérült, mozgáskorlátozott) vagy megváltozott munkaképességű ember miként éli meg a karácsonyi előkészületeket. Az érdekes bemutatók egy kamion belső terében és azon kívül zajlanak, ám azt a Szerencsejáték Zrt. hangsúlyozza, hogy kitelepülés során semmilyen értékesítési tevékenységet nem folytat, vagyis lottót, totót vagy éppen sorsjegyet senki nem tud venni a kamionoknál.

A kamionokon lehetőség lesz arra is, hogy jelnyelven üzenjünk („Hallatlanul szép üzenet”) Weisz Fanni egykori siket szépségkirálynő segítségével, aki egy képernyőn jelenik majd meg. A kijelző előtt állva kiválaszthatjuk, hogy milyen üzenetet szeretnénk jelnyelven megtanulni, majd videóüzenet formájában elküldeni egy ismerősünk számára.

A következő lehetőség a „Lefülelő.” Ez nem más, mint egy karácsonyi kifejezés olvasása szájról (érintőképernyős feladat). A képernyőn megjelenik egy hölgy, aki elmond egy karácsonyhoz köthető szót, amit le kell olvasni a szájáról és az érintőképernyő segítségével rákattintani a felkínálkozó opciók közül a helyes válaszra. Az „Illatfelismerés” lényege, hogy ötből legalább három karácsonyi illatot kell felismerni.

Kipróbálható még a „Vakon csomagolás” is. Ennek lényege, hogy a szemet bekötve kell becsomagolni a karácsonyi ajándékokat, a dobozban már megtalálhatók lesznek a kellékek (csomagolópapír, ragasztószalag, díszszalag).

Kamionon kívül pedig egy „akadálypálya” épül, ahol lehetőség nyílik kipróbálni, milyen kerekesszékkel közlekedni, hogyan lehet az akadályokat elkerülni. Az akadálypálya célja, hogy áthaladjunk egy emelkedőn és hogy minél magasabbra felakasszunk egy díszt a karácsonyfára. Minden feladat elvégzésére kap a résztvevő egy mosolymatricát. A mosolyfüzetbe három mosolymatricát kell összegyűjteni a logózott fadíszért.

A kamion előtt egy nagyobb méretű karácsonyfát állít fel a Szerencsejáték Zrt., amelyre a látogatók névvel ellátott díszeket akaszthatnak fel. Cél, hogy a kitelepülés utolsó napjáig egyre díszesebb legyen a fa.

Forrás:lokal.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 - három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com