Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szignál -
34
hallgató

„Itt szeretnek bennünket!” – A Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Táborban jártak a Maszol.ro portál munkatársai.

- 2019. július 13. 9:16 - 517 megtekintés

„Itt minden mulatság”, „Itt szeretnek bennünket”, „Jó itt lenni” – ezeket a válaszokat kapták a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Tábor résztvevőitől. A június 30. és július 7. között mintegy 120 résztvevővel megtartott tábor élményét két nap erejéig a Maszol.ro portál munkatársai is megtapasztalhatták.

A Máltai Szeretetszolgálat immár 15. éve szervezi meg a Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Tábort, amely egyaránt lehetőséget biztosít a szórakozásra, a találkozásra és a közösségépítésre is. A festői környezetben elterülő Benedekmező ad otthont a rendezvénynek, amely az egyetlen, teljesen akadálymentesített, természetközeli szabadidős létesítmény Erdélyben. A szervezők évről évre igyekeznek izgalmas programot kínálni a táborozóknak: rendszeresen szerveznek kézműves foglalkozásokat, sportnapot, lovaglást, szekerezést, partyt, de természetesen elengedhetetlen a tábortűz is. A táborban a mintegy 40 mozgássérült – enyhén vagy akár súlyosan sérült – fiatalt egy-egy barátja, ismerőse vagy éppen családtagja kísérte el, emellett önkéntesek is segítenek abban, hogy a tábor feledhetetlen legyen. Az is lesz, hiszen ritkán találkozhatunk azzal a „természetes kedvességgel”, ami a táborlakókat jellemzi. Megérkezésük után például rögtön megismerkedtek Zolikával, aki különleges képességének köszönhetően pontosan meg tudja mondani, hogy egy adott dátum a hét melyik napjára esik, így amikor Maszol.ro portál munkatársa a születési dátumát elárulta, rávágta a választ: szerda volt. A táborban gyakran hallani zenét is, Robi például kedvenc dalát adta elő nekik, amikor a hobbijáról érdeklődtek. Megbarátkoztak Peti kutyussal is, aki olykor tolószékben ülve gyűjti be a simogatásokat, a szakácsnők pedig még a raguleves titkát is elárulták. Gyerekek és felnőttek, fiatalok és idősebbek, magyarok és románok, határon innen vagy határon túlról érkezettek, egészségesek vagy sérültek alakítanak ki egy olyan barátságos, segítőkész és őszinte közösséget, amely maradandó élményeket, barátságokat nyújt, még ha csak két napra is csöppenünk bele. (Forrás: Maszol.ro)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 7 = tizrnnégy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com