Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bon Bon - Cukipofa
31
hallgató

Játékokat vittek a Roma Közösségi Házba a Loki ifjú kézisei

- 2021. január 15. 19:55 - 340 megtekintés

A fejlesztések miatt a Nagysándor telepen élők életkörülményei évről-évre javulnak. Most a közösségi ház gyarapodott a lokisták által.

Fotó: Dehir

2016-ban indította útjára gyermekmegőrző-játszóházát a DVSC Kézilabda Kft., a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A játszóházban minden hazai mérkőzés idején szakképzett óvónő vigyázott a hat éven aluli kicsikre.

A Hódos átalakítása, felújítása során a gyermekmegőrzőben lévő játékokat (plüssfigurákat, játékautókat) és játszószőnyegeket a klub ajándékul szerette volna felajánlani. A Debreceni Karitatív Testülettel évek óta jó az együttműködésük, ezért felvették velük a kapcsolatot, hogy az eszközök és játékok a megfelelő helyre kerülhessenek. Így kerültek a körülbelül 100 ezer forint értékű játékok a Pósai utcai Roma Közösségi Házba.

 Jellemző a csapatra is és a klubra is, hogy ha bármilyen jótékonysági kezdeményezés indul, szeretünk mellé állni és személyesen is részt veszünk benne. Nagyon jó érzéssel tölt el bennünket – mondta el Erdődi Gréta, a DVSC Kézilabda Akadémia játékosa.

Aba-Horváth István, az EU-Roma Országos Egyesület elnöke szerint az elmúlt három évben példa nélküli volt a közösségfejlesztés a Nagysándor telepen.

– Az itt élő közösség több árkot betemetett. A Nagysándor telepen ma már nem jelent problémát, ha egy cigány és egy magyar asszony együtt jön a programjainkra – mutatott rá Aba-Horváth István.

Az átadáson Széles Diána alpolgármester elmondta, a Nagysándor-telepen évekkel ezelőtt kezdődött az önkormányzat és az EU-Roma Országos Egyesület közös munkája, melynek keretében e városrész minden lakóját szeretnék megszólítani. Nagyon jól működik például a zöldterületek fenntartását, ápolását szolgáló közmunkaprogram.

Az elmúlt években több az ott lakók életminőséget javító fejlesztés is megvalósult a Nagysándor telepen. Ilyen például a nemrég átadott Pósa utcai egészségügyi centrum is.

– Alapellátási központ költözött ide korszerű rendelőkkel. A városi szociális szolgálat telephelyét is most kívánjuk felújítani, emellett persze zajlanak a csatornázási és alapinfrastruktúrával kapcsolatos felújítások is, például az útfelújítások – sorolta Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke.

A közösségi házban naponta százan is megfordulnak. A programokon kívül meleg étellel is várják az ide látogatókat.

Riport az alábbi linken tekinthető meg:https://www.dehir.hu/videogaleria/ujra-gyerekeknek-szereztek-oromet-a-kezis-lokistak

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat - = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com