Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*vészarcok - Anonymous m*sora
60
hallgató

„Jeles napjaink!” – Irodalmi pályázat látássérült íróknak

- 2024. július 9. 13:52 - 97 megtekintés

A pályázatok beérkezési határideje: 2024. szeptember 30. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Fény Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet látássérült szerzők részére. A pályázatra várnak, műfaji megkötés nélkül, minden olyan művet, mely a legszebb ünnepekről szól. Merülj el az ünnepek világában, és írd meg a kedvenc emlékeidet! Bármilyen prózai műfajban alkothatsz: legyen szó […]

A pályázatok beérkezési határideje: 2024. szeptember 30.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Fény Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet látássérült szerzők részére. A pályázatra várnak, műfaji megkötés nélkül, minden olyan művet, mely a legszebb ünnepekről szól.

Merülj el az ünnepek világában, és írd meg a kedvenc emlékeidet! Bármilyen prózai műfajban alkothatsz: legyen szó novelláról, esszéről, meséről, lényeg hogy ragadd meg az ünnep hangulatát, és mutasd meg, mitől válik igazán különlegessé egy-egy jeles nap. Mesélhetsz a születésnapi bulik fergeteges hangulatáról, a karácsonyi ünnepek meghitt pillanatairól, különleges évfordulókról, vagy éppen arról a napról, amikor négylábú kedvenced betoppant az életedbe.

Lehet vicces, megható, tanulságos, a lényeg, hogy tükrözze az ünnepek varázslatát és szívből jöjjön!

A vak és gyengénlátó emberek között sokan vannak, akik nemcsak olvasni szeretnek, hanem írni is. Ezért gondoltak arra a kiírók, hogy idézzük fel együtt az elmúlt „Jeles napjainkat”, amely kinek-kinek fontos esemény, kellemes emlék az életében.

 

 

A pályázaton részt vehetnek mindazon 18 éven felüli, Magyarországon vagy a határainkon túli magyar nyelvterületen élő vak, illetve gyengénlátó személyek, akik bármely látássérülteket tömörítő szervezet, szövetség, egyesület tagjai, vagy más módon igazolni tudják látássérültségüket.

A pályázat fődíja:

3 nap és 2 éjszaka wellness pihenés

II. helyezett: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány

III. helyezett: 30 000 Ft értékű ajándékutalvány

Valamint további értékes nyeremények!

A díjakat az alábbi támogatók ajánlották fel:

Fény Alapítvány

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Kecskeméti Szent László Lions Club

Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

Alko-Soft Nonprofit Bt.

Montázs Magazin

Részvételi feltételek:

1. A pályázónak rendelkeznie kell:

– az MVGYOSZ bármely tagegyesületénél kiállított, érvényes tagsági igazolvánnyal, vagy

– valamely határainkon túl működő látássérülteket tömörítő szervezet, szövetség, egyesület vezetőjének igazolásával, vagy

– a látássérültség okán megállapított ellátásról szóló határozattal, vagy

– szemészorvos látássérültséget igazoló hivatalos dokumentumával.

2. A pályázat nyelve: magyar

3. A pályázaton minden 18. életévét betöltött látássérült személy pályázhat.

4. A pályázaton minden alkotó legfeljebb három eredeti, saját művel pályázhat. Olyan pályaművet nem fogadnak el a kiírók, amely előző években meghirdetett pályázataikra már beküldésre került! Műfaji megkötés nincs. Tartalmi megkötés, hogy a pályamű „Jeles nap”-ról szóljon, ami lehet bármilyen nevezetes nap!

5. A pályamű maximális hossza írásonként: szóközökkel számítva 6000 karakter

6. A pályaművet Word formátumban kérik benyújtani. Figyelem! A pályaművet tartalmazó fájl nem tartalmazhat személyes adatot pl. név!

7. A pályázat jeligés. A pályázatokat elektronikusan, e-mailben, a jelesnapjaink@bacsvakok.hu címre kell benyújtani. A pályamű beérkezésekor a pályázó visszaigazoló e-mailt kap.

8. A pályaművet (Word formátumban) az e-mailhez kell mellékelni, a fájl neve a pályázó által választott jelige legyen. Emellett a pályázóknak a pályamű beküldésekor az e-mail szövegében meg kell adniuk nevüket, életkorukat, lakcímüket, telefonos és e-mailes elérhetőségüket, valamint az általuk választott jeligét. Kérjük, hogy a jeligét a pályaművet tartalmazó fájlba is írják be.

9. A pályázóknak az e-mail szövegében nyilatkozniuk kell továbbá arról, hogy látássérültek, illetve, hogy látássérültségüket mely dokumentummal tudják igazolni. Igazolásként elfogadható az MVGYOSZ bármely tagegyesülete által kiállított tagsági igazolvány, a látássérültség okán ellátást megállapító határozatok, valamint szemészorvos által kiállított szakvélemény is. Az igazoló dokumentum benyújtását valamennyi pályázótól kérik a bírálók. Határon túli pályázók esetén látássérültségüket lehetőség szerint magyar nyelvű dokumentummal, ennek hiányában a helyi látássérülteket képviselő egyesület vezetőjének nyilatkozatával igazolják.

A pályaművek beküldési határideje: 2024. szeptember 30.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése:

2024. október 18. (péntek) a fehérbot nemzetközi napja

Helyszíne: Katona József Könyvtár Kecskemét – 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8.

A beérkezett pályaműveket öttagú zsűri bírálja el, és választja ki közülük a díjazott alkotásokat.

A zsűri tagjai:

Selmeczi Tibor irodalmár, humorista,

dr. Baranyiné Miks Mária író, költő,

Harsányi Zsuzsanna festőművész, művész-tanár,

Weninger Endréné Pécsi Erzsébet szerkesztő, újságíró,

Sztakó Krisztina amatőr író, költő

A zsűri döntése ellen kifogásnak helye nincs, az jogi úton nem támadható.

A pályaművekből hangoskönyv készül, amely a Magyar Elektronikus Könyvtár állományát gyarapítja.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a programváltoztatás jogát fenntartja!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com