Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Ne meneküljek
53
hallgató

Jogszabály határozza meg az állapotjavulás fogalmát

- 2021. december 27. 8:05 - 422 megtekintés

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke 2021. december 17-én levélben fordult Fülöp Attila államtitkárhoz (a MEOSZ elnökének levele itt olvasható) annak érdekében, hogy a komplex minősítés részletes szabályairól szóló 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet módosításának egyeztetése során a Szövetség javaslatait a szaktárca vegye figyelembe. A rendeletet az Mmtv. 2021. július 1-én hatályba lépett kompenzációra vonatkozó szabályai […]

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke 2021. december 17-én levélben fordult Fülöp Attila államtitkárhoz (a MEOSZ elnökének levele itt olvasható) annak érdekében, hogy a komplex minősítés részletes szabályairól szóló 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet módosításának egyeztetése során a Szövetség javaslatait a szaktárca vegye figyelembe. A rendeletet az Mmtv. 2021. július 1-én hatályba lépett kompenzációra vonatkozó szabályai miatt kell módosítani.

A MEOSZ az EMMI tájékoztatása alapján úgy ítélte meg, hogy a komplex minősítés részletes szabályairól szóló  rendeletet olyan elnagyoltan megfogalmazott rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni, melyek továbbra is fenntartják a bizalmatlanságot az orvosszakértői vizsgálattal szemben. Így a szaktárca által vázolt eljárás nemcsak az orvosszakértők feladatát nehezíti, hanem az érintettekben kétséget támaszt az eljárás iránt, és így alkalmas arra, hogy a valódi kompenzációt jelentő megismételt állapotvizsgálat és az ellátás eredeti összegének visszaállítása valamint a visszamenőleg járó ellátás kifizetése helyett, az egyszeri kifizetést válasszák.

A MEOSZ elnöke levele mellékleteként ismételten megküldte azt a szakmai anyagot és javaslatcsomagot (az összefoglaló anyag és javaslat itt olvasható), melyet az Mmtv. átfogó átalakítása, és az Alkotmánybíróság által megállapított mulasztásban megnyilvánuló jogalkotói alaptörvény-ellenesség orvoslása érdekében készített el. E javaslatait a MEOSZ az öt nagy, országos fogyatékosságügyi szervezet szakmai egyetértésével és támogatásával nyújtotta be a szaktárcának 2019 januárjában.

Szövetségünk abban kéri Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár közbenjárását,  hogy a komplex minősítés részletes szabályairól szóló rendeletben jelenjen meg  egyértelműen a fizikai állapotjavulás fogalma. Továbbá, rendeleti szinten  legyenek rögzítve azok a szabályok, hogy 2012-től a megváltozott munkaképesség megállapítására alkalmazott minősítési kategóriák milyen 2012 előtt érvényben volt rokkantsági csoportnak feleltethetők meg. Rendelkezni kell afelől is, hogy a 2012-től irányadó minősítési rendszer esetében a korábbi minősítéssel rendelkezőknél milyen módon lehet az esetleges állapotváltozást, illetve annak mértékét megállapítani.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 + = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 29. péntek, Mihály napja van.
Az év 39. hete és 272. napja.
Holnap Jeromos napja lesz.

1848. Eötvös József br. elhagyja Magyarországot. (Bécsbe, majd Münchenbe megy.)


1850. A pesti József Ipartanoda és a bölcsészkari Mérnöki Intézet egyesítése.


Fazekas Mihály: Csokonai nevenapjára

"...Hadd távozzanak a lengeteg és ravasz
Emléknek repeső képei. Nézd druszám,
Bacchus régi barátunk
Most hirdet jeles innepet.

Vivát! érjen azért annyi Mihály-napot,
Amennyit csak akar, jó drusza, mink pedig
Amennyit lehet, és azt
Vígasságba fecsérljük el."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com