Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Crystal - Ezer hold
35
hallgató

Július 3 – a tüntetés harmadik napja

- 2012. július 3. 14:30 - 822 megtekintés

A tegnapi napon a szociális szférában dolgozó képviselők fórumát tartották meg a Hősök terén, míg ma az egészségügyben dolgozó érintetteket várják a helyszínre.

Kedd estére kiis fulladt a demonstráció?
A Hobby Rádió tudósítója 4 óra körül ért a helyszínre, ahol az egészségüggyel foglalkozó szakpolitikusokat várta kb. 50-60 fő. 17 óráig szinte “piknik” hangulat volt a Hősök terén: senki nem jelent meg a meghívott politikusok közül. Egy kerekesszékes hölgy rosszul lett a melegtől, de a helyszínen ellátták. “Panasznapot” tartottak, majd egymást hergelvén arra a megállapításra jutottak: “ha hegy nem megy mohamedhez, akkor mohamed megy a hegyhez”, elindultak kb. fél 6 körül a parlament épületéhez, hogy átadják a tüntetés petícióját a képviselőknek. Gondot okozott a sok kerekesszékes mozgatása, még kollégánk is segített a trolira való felszálásban, de a kerekesszékesek (kb. 10 fő) nem fértek fel a járatra. Páran más útvonalon próbálták megközelíteni a parlament épületét (vakok kis földalattival). átszáltak a 2-es metróra, mikor eszébe jutott a csapatnak, hogy még nincs is petíciójuk (melyet hamarosan át is kellene adni), így hevenyészett dokumentumot “fabrikáltak” a Kossuth téri megállóig. A csapat egyik fele hamarabb ért oda, mint a mozgássérültek, némileg káosz alakult ki. Tudósítónk ezek után már nem kísérte figyelemmel a vasárnap jól kezdődő demonstráció fuldoklását. (részletekkel holnap délelőtt jelentkezünk) Ma délutáni műsoraink a témában: Tegnapi – szociális fórum hanganyaga Demonstrációs műsor Nikivel és Pillével A hét eddigi eseményei: Július 1. vasárnap július 2. hétfő
2 képviselő vett részt a hétfői fórumon
Július 2.-án a szociális szférában dolgozó képviselők fórumát tartották a Hősök terén. Tóth Kata a rendezvény főszervezője elmondta: 25 képviselőnek küldték ki a meghívót és ebből összesen ketten tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt. Szűcs Erika és Vágó Sebestyén vett részt a tegnapi fórumon, válaszolva a megjelent 50-60 fő minden kérdésére. Véleményük szerint a kormány jelenleg a fogyatékosokkal szemben “Tajgetosz” politikát folytat. Hosszas vita folyt az ápolási díj kérdéséről is, amelynek a sorsa jelenleg is kétséges. Ezen járulék azok számára fontos és elengedhetetlen, akik fogyatékos gyermeküket, hozzátartozójukat segítik. Ez sok esetben napi 24 órás felügyeletet jelent, az állam mégis csak részmunkaidőnek ismeri el. A kilakoltatások problematikája is gazdagította a fórum napirendjét. A képviselők egyetértettek abban, hogy az államnak nem éri meg kilakoltatni az embereket. A devizahitelek egy összegi kiváltása, azonban csak az amúgy is pénzzel rendelkezőket segítette ki a bajból, semmiképp nem a rászorulókat. A kormányzat gyakran hangoztatta a „szakértői” kormány jelzőét, miközben a szociális rendszert valójában mérnökök hozták össze, szinte vonalzó mentén – nyilatkozta Vágó Sebestyén.
Több ezer aláírás a demonstráció mellett
Tóth Kata a tüntetés főszervezője elmondta: Több ezer aláírást sikerült már összegyűjteni, köztük nem egy külföldi is biztosította őket szolidaritásáról. Ezt érzi a legfontosabb momentumnak, hiszen így a világ több részére is eljuthat a hír, miszerint a magyarok küzdenek az elesetteikért. Csütörtök után sem fognak eltűnni, folytatják tovább, amit elkezdtek, de ennek a hőségnek több napon át, már nem akar kitenni senkit sem. Pozitívnak véli a tegnapi fórumot, hiszen három órában gyakorlatilag minden kérdést körbejártak, de elkeserítőnek érzi, hogy a meghívott vendégek közül csak ketten érezték szívügyüknek a rendezvényt. Úgy látja, hogy ma Magyarországon a kétharmados többség csak nehezíti a helyzetüket, de szerinte mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki javaslat könnyítheti meg a rokkantak életét, a fő, hogy érkezzen ilyen változtatás.
Dopeman is kiállt a demonstrálók mellett
Dopeman is részt vett a vasárnapi tüntetésen, ahol több ezer ember előtt mondott beszédet a témában. Kiderült érintettsége és elhivatottsága miatt is fontosnak érzi a fogyatékosok ügyét. Előbbi 20 éves hugához köthető, aki egy orvosi műhiba miatt halmozottan fogyatékosként éli a mindennapjait. Ezen kívül is fontosnak érzi a rokkantak ügyét, hiszen szerinte ez leképezi milyen is egy ország. Hiszen, ahogy a többségi társadalom bánik az elesettekkel az egy képet fest arról az államról mindenkinek. Jelenleg, Magyarországon véleménye szerint ezeket az embereket lehúzzák a WC-n és megalázó helyzetekbe sodorják. Rádiónk kérdésére miszerint a trágárkodás, ami a számaiban megjelenik és ez a fajta szociális érzékenység hogy függ össze őszinte választ kaptunk. Elmondása szerint a trágárság csak akkor jelenik meg, hogyha célja van, ettől függetlenül lehet valaki az embertársaira figyelemmel. Véleménye szerint a népszerűségét nem a rossz híre teszi, amit amúgy is csak a beskatulyázás táplál. Nemrég jelent meg a nagylemeze, amelyet öt napig ingyen letölthettek a weblapjáról. Nyáron több alkalommal is találkozhatunk vele pl. a Szigeten is, ahol továbbra is önmagát adja.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com