Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter műsora
37
hallgató

Kántor Kristóf fejen hordható eszközzel a vakoknak és a gyengénlátóknak adna új esélyt.

- 2020. június 27. 19:52 - 685 megtekintés

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrije ebben az esztendőben egy híján száz pályázat közül választott ki tíz díjazott projektet, emellett tizenegy témát kiemelt dicséretben részesített.

A verseny fővédnöke dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a zsűri elnöke pedig dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar professzora volt.

Biztonságot nyújt

Harmadik díjban részesült a demecseri Kántor Kristóf „H.O.R.U.S.” elnevezésű pályázatával.

A HORUS „megfejtése”: Hallás Orientált Rekogníció Utáni Segítő. A találmányom egy olyan fejpántszerű eszköz, ami segítséget nyújt a vakok és gyengénlátók számára a tárgyak felismerésében és a tájékozódásban.

 A fejpántban helyet kapnak szenzorok, amelyek jelzik a környező objektumok közelségét. Amennyiben egy akadály olyan közelségbe kerül, ami már veszélyes lehet a felhasználóra nézve, akkor az eszköz jelzi ezt a felhasználónak. Ezenkívül helyet kap még rajta egy kamera, ami képi adatot továbbít a feldolgozóegységnek, az pedig mély neurális hálózatok segítségével feldolgozza, hogy milyen objektumok láthatóak a kameraképen. A felismert objektumok neveit hang formájában továbbítja a felhasználónak. Az eszköz lényege, hogy minél biztonságosabbá tegye a vakok és gyengénlátók mindennapjait.

– Lassan két éve foglalkozok innovációs projektekkel. De már korábban is érdekelt a gondolat: vajon hogyan lehetne segíteni másokon? Mindenképpen társadalmilag hasznos területen szerettem volna alkotni, ezért esett a választásom a vakságra – fejtegette Kristóf, aki a Demecseri Oktatási Centrumba jár, a fő érdeklődési területe az informatika.

Többletpontok

– A HORUS elkészítése sok munkával járt. Mivel a projektet egyedül fejlesztettem, önállóan kellett megtanulnom mindent, ami szükséges volt ahhoz, hogy létre tudjak hozni egy működőképes prototípust – kezdve a 3D modell megtervezésétől a programozáson át egészen az elektronikáig.

Kristóf szerint a Magyar Innovációs Szövetség által hirdetett tehetségkutató vetélkedés minden kétséget kizárólag a legrangosabb hazai ifjúsági innovációs verseny.

– A nyertesek számos díjban részesülnek. Például van lehetőség részt venni külföldi versenyeken és kiállításokon, ezenfelül felvételi többletpontokkal és pénzjutalommal is jár. Tiszta szívvel tudom ajánlani a versenyt bárkinek, aki ki szeretné próbálni magát ebben a közegben. Reménykedtem benne, hogy dobogós helyezést sikerül elérnem, mégis meglepődtem, amikor értesítettek az eredményről.

Mivel kilencvenkilencen pályáztak, kicsi volt az esély, de szerencsére sikerült elnyernem a zsűri tetszését. A környezetemet is sikerült meglepnem. Olyannyira, hogy Demecser polgármestere, Rátkai Sándor is személyesen gratulált nekem, ami nagyon jólesett. Azt mondta, hogy öregbítettem a város hírnevét. Szeretném, ha a HORUS a jövőben minél több vak és látássérült ember életét tudná könnyebbé tenni.

Működőképes modell

Az Ericsson Magyarország Kft. által felajánlott első díjban Ecsedi Boglárka részesült. A „Visszaáramlások detektálása tanulóalgoritmus használatával – mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben” című pályázatának eredménye egy működő algoritmus, amely az eddigieknél 11 százalékkal pontosabban detektálja a veszélyes tengeri vagy óceáni visszaáramlásokat.

A Valor Hungariae is felajánlott egy első díjat, amit Rózsavölgyi Mátyás érdemelt ki a „Távirányítható Marsjáró készítése” című pályázatával. Az eredeti Marsjárók mintájára készült működőképes modell a dokumentáltságával alkalmassá teszi a projektet arra, hogy felhasználják az oktatásban az ilyen irányú érdeklődés felkeltésére.

A Magyar Innovációs Szövetség legjobb határon túli pályázónak járó ösztöndíját, illetve egy másik első díjat Gál Emese kapta a Bronchus Protect című pályázatával. A projekt eredménye egy rendkívül felhasználóbarát, a levegő minőségét monitorizáló alkalmazás, melynek segítségével online, interaktív módon elérhetőek a mért paraméterek és prevenciós javaslatok a krónikus betegséggel élők és egyéb, a szennyezett levegőre tudatosan figyelő emberek számára.

(Forrás:a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 + = tizenhét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com