Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Avantgarde - On The Road Again
42
hallgató

Kékmadár fesztivál a beteg gyerekekért

- 2012. május 30. 16:53 - 742 megtekintés

Komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítás és kézműves mesterek bemutatója is várja az érdeklődőket a tartósan beteg gyerekek megsegítésért létrehozott 20. Kékmadár fesztiválon Kalocsán június 1. és 3. között.

A Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért az elmúlt 20 évben 36 millió forinttal segítette a rászoruló családokat és közel 5 millió forintot adott a Kalocsai Városi Kórház Gyermekosztályának eszközök vásárlására – mondta el Réfy Miklós, a kuratórium elnöke.

Eleinte a kórházban lévő gyerekeket segítették, később és jelenleg is azokat a tartósan fogyatékos beteg gyerekeket, akik erre rászorulnak. Az alapítvány által kiírt pályázatra egyebek mellett a zárójelentések, leletek és orvosi igazolások csatolásával jelentkezhet a szülő gyermeke nevében, leírva azt is, hogy mire lenne szükségük. A pályázatokat szakmailag két gyermekorvos bírálja el és esetenként környezettanulmányokat is végeztetnek. Az alapítvány évente általában 60–70 gyereket támogat 50–70 ezer forinttal, idén 92 pályázat érkezett.

Az idén immár 20. alkalommal rendezett fesztiválon június 1-jén, pénteken a Városi Galériában nyílik a Mezőtúri Képzőművészeti Telep alkotásait bemutató tárlat, a Katolikus Intézmény udvarán Quimby koncert szórakoztatja a közönséget. Kocsis Zoltán vezényletével a Szent István-templomban Mozart B-dúr fagottversenye és A-dúr klarinétversenye, Richard Strauss Duett concertino klarinétra, fagottra és vonószenekarra és a Metamorfózisok című műve hangzik el az Erkel Ferenc Kamarazenekar, Berkes Kálmán klarinétművész és Lakatos György fagottművész előadásában.

Szombaton, június 2-án délelőtt Gryllus Vilmos gyermekműsorát, délután Kulka János koncertjét tekintheti meg a közönség a Városi Színházban, a Sétáló utcában pedig kézműves mesterek vására és bemutatója várja az érdeklődőket. Este a Korona étterem udvarán az Eclectica együttes műsora színesíti a programokat. Vasárnap délelőtt Malek Miklós és Malek Andrea koncertje várja az érdeklődőket a Hotel Kalocsa udvarán, este a Művelődési Központ udvarán Mozart c-moll miséje és Fauré Requiemje hangzik el Gyüdi Sándor vezényletével.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com