Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből
31
hallgató

keruljkozelebb.hu – a fogyatékosokért

- 2010. november 13. 9:19 - 1172 megtekintés

El tudnád olvasni ezt a szöveget vakon? Vagy megnézni az e-mailjeidet, ha nem látsz? És milyen lehet a kedvenc együttesed koncertje, ha siketként hallgatod? A www.keruljkozelebb.hu oldalon kipróbálható, mit és hogyan érzékelnek fogyatékos embertársaink, sőt, Bovier György és Magyar Attila kerekesszékből mutatják meg, hogyan segíthetünk egy kerekesszékben ülőnek az utcán megfelelően.

A Médiaunió idei kampányában különleges videószimulációk mutatják meg a Kerülj közelebb! weboldal látogatóinak, milyen a világ vakon, siketen, megváltozott felfogással vagy kerekesszékben. Az oldalon található szimulációs filmek minden eddiginél közelebb visznek a fogyatékkal élő emberekhez: a lejátszás gombra kattintva különleges, izgalmas új világba kerülhetünk.

A gyönyörű, szőke hajú, eleven autista kislány, Szonja megmutatja, mennyi izgalom és felfedeznivaló vár a piac felé vezető úton. „Nagy élmény volt látnom a filmet, mert érzékletesen jelenik meg benne, hogy amikor mi kilépünk az utcára Szonja számára túl sok az inger” – mondta el Krajcsovicz Rita, Szonja édesanyja, aki lányával együtt szerepel a Kerülj közelebb! kampányban.

Különleges hangoktól és apró csodáktól körülölelve nem csak egy sétán vehetünk részt Szonjával, hanem mi is megláthatjuk, milyen elképesztő is lehet a mindennapi rutin, ha kicsit másként szemléljük.

A lányok nagy kedvencét, Norbit a Quimby koncertjére kísérhetjük el – a zene, nem tévedés, siketen is élmény. „Kicsit csalóka ez a film” – magyarázzák a film készítői – „Mert a siket emberek igazából nem a fülükkel érzékelik azokat a hangokat, amik a filmben hallhatók. Mindenesetre abban bízunk, hogy Norbi oldalának látogatói megértik, miért nagy élmény egy koncert a siket emberek számára is.”

Zsuzsa segítségével úgy internetezhetünk, hogy a megnyitott weblapot nem látjuk. A vak édesanyának éppúgy mindennapos munkaeszközévé vált az internet, mint sok olyan látónak, aki komoly szervezőmunkát végez. A felolvasóprogrammal, ami nélkül nem tudna számítógépet használni, most mi is megismerkedhetünk. A lejátszás elindulása után hunyjuk be a szemünket és hagyjuk, hogy a hang vezessen.

Vincze Zoltán kerekesszékes rendező vette rá Magyar Attilát, hogy kerekesszékbe üljön és a kívülálló szempontjával vezessen be minket a mozgássérültek világába. Egy csinos hölgy segítségével jut túl az akadályokon, amiket általában észre sem veszünk, de ha kerekesszékben ülnénk, gondot okoznának nekünk is. Pedig pár ügyes, egyszerű mozdulattal ezek könnyedén semlegesíthetők; Attila és György megmutatják, hogyan.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő - 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com