Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bobby Summer - La Mexicana
29
hallgató

KÉSZÜL A BELVÁROS AKADÁLYMENTESSÉGI TÉRKÉPE Az OpenStreetMap 10

- 2014. augusztus 9. 9:01 - 1693 megtekintés

Tudtad, hogy a kerekesszékesek akadálymentes közlekedése még ma sem megoldott? És hogy még az információ sem áll rendelkezésükre, hogy útjaik tervezhetőek legyenek? Gondoltad volna, hogy például a magyar turizmus is milliárdoktól esik el ennek hiányában?

A hazai OpenStreetMap közösség és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége szervezésében

2014. augusztus 9-én (szombaton) 10.00 órától kerekesszékes és ép önkéntesek közösen készítik el a Belváros akadálymentességi térképét.

A résztvevők 10 órakor találkoznak az Erzsébet téri Design Terminalban, és rövid bemutató után, várhatóan 10.30-kor kisebb csoportokba szerveződve elindulnak, hogy felmérhessék a környező utcákat. Az egyórásra tervezett felmérést követően visszatérnek a Design Terminálba, ahol megünneplik az OSM születésnapját.

A szervezők várják az érdeklődők jelentkezését az esemény Facebook oldalán, vagy személyesen 2014. augusztus 9-én 10 órakor a Design Terminal konferenciatermében. A részvételnek nem feltétele az akadálymentességgel vagy térképezéssel kapcsolatos tudás, minden jó szándékú ember segíteni tudja a folyamatot! A kerekesszékkel érkező vendégek az Erzsébet téri mélygarázsban parkolhatnak, ahonnan a rendezvény helyszínére biztosított az akadálymentes közlekedés.

A rendezvény apropóját az OpenStreetMap – szabad felhasználású online térkép – 10 éves születésnapja adja. Az OpenStreetMap a térképek Wikipédiája. A felhasználók a térképet szabadon szerkeszthetik, a minőségét pedig a közösség ereje biztosítja. Az adatminőség ma már számos esetben, különösen a speciális információk tekintetében, meghaladja a nagy keresőcégek által működtetett térképekét. Az aktivisták az egyéni térképezés mellett gyakran szerveznek közösségi térképezési bulikat egy-egy terület, vagy egy-egy speciális felhasználás adatigényének feltérképezésére. A rendezvényt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) is támogatja. A mozgáskorlátozott emberek számára létfontosságú, hogy a térképeken az akadálymentességre vonatkozó információk is elérhetőek legyenek, hogy meg tudják tervezni az útjukat. Ezek hiányában sokan el sem indulnak otthonról. Az egész társadalom alapvető érdeke, hogy ők is ugyanúgy eljárhassanak tanulni, dolgozni, szórakozni, nyaralni, vásárolni, mint mások, de sajnos ezt Magyarországon még mindig nem tehetik meg sok esetben, mert az akadálymentesítés terén komoly lemaradásban vagyunk.

Kapcsolat: Bodó Péter (OSM), +36709318382, peter.bodo@geologika.hu

Csiszár Attila (MEOSZ) +36-20/429-4729, csiszar@meosz.hu

Hobby Rádióval közölte: Gábor Imola MEOSZ Sajtófőnöke

A szervezők
OpenStreetMap

Az OpenStreetMap (OSM) célja, szabadon elérhető és felhasználható térképi adatok összegyűjtése és szolgáltatása. A legtöbb olyan térkép, amelyet ingyenesen felhasználhatónak gondolnánk, valójában komoly jogi és technikai korlátokat állít a felhasználó elé. Ezzel szemben az OSM szabadon használható fel bármilyen kreatív vagy produktív célra. Az OSM hasonlóan készül, mint a Wikipédia: bárki szerkesztheti, kiegészítheti a saját tudásával. A minőséget a közösség ereje garantálja.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Hu:Press_Kit

MEOSZ

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb civil, érdekvédelmi szervezete. Az 1981-ben alakult Szövetséget jelenleg közel 100 tagegyesület alkotja, amelyeknek mintegy 200 ezer tagja van. A MEOSZ fő célja a mozgáskorlátozottságból eredő sajátos érdekek megfogalmazása, képviselete, védelme, valamint segítségnyújtás, módszerek kidolgozása a mozgássérült emberek számára hiányzó foglalkoztatási-, oktatási-, kulturális-, sport-, szabadidős és egyéb lehetőségek megteremtéséhez. A MEOSZ az akadálymentesítés elveit és gyakorlatát harminc éve terjeszti Magyarországon, hogy minél több városban és faluban lehetővé váljon a mozgássérültek önálló élete. A mostani lépés célja, hogy az internetes közösségek segítségével mindenki megtudhassa, hová lehet már bejutni lépcsők nélkül és persze azt is, hol van még teendő annak érdekében, hogy nehezen mozgó polgártársainknak ne kelljen állandó nehézségekkel szembenézniük.

www.meosz.hu

Route4U

A rendezvény támogatója a Route4U kerekesszékes útvonaltervezőt fejlesztő társadalmi vállalkozás. A Route4U a Climate-KIC nevű program inkubációjában részt vevő startup.
Részletek az alábbi linken: http://route4u.org/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com