Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
21
hallgató

Két különleges ember: a Kelemen házaspár Pusztaföldváron

- 2019. december 2. 8:29 - 496 megtekintés

Akik köztünk élnek címmel szerveztek beszélgetést Pusztaföldváron. A műsor vendégei az orosházi házaspár, Kelemen György rekorder és Kelemen Györgyné Edit látássérült író voltak.

Szép számmal érkeztek érdeklődők a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház nagytermében tartott a beszélgetésre, melynek vendégei Kelemen Györgyné Edit látássérült író, és párja Kelemen György volt, aki öt egymásba esztergált kockával vált magyar rekorderré. Az “Akik köztünk élnek” nevet viselőrendezvényt Bodnár Attila a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének alelnöke és Gyarmatiné Laduvet Márta könyvtáros vezette. – Nagy meglepetést okozott számomra, mikor a vakok és gyengénlátók orosházi összetartó kis csapata jelent meg az ajtóban. Nagy örömet szereztek vele, bár huncutul titkolták, hogy jönnek – mondta nevetve Kelemen Györgyné Edit. A műsor Edit írásának felolvasásával kezdődött. A “Fehér bot” megható történet arról, hogy egy látássérült, a bot segítségével megbirkózik a lépcsővel. Eleinte szégyelli az eszközt, később viszont már elfogadja. Ezt követően az író elmesélte, hogyan ismerkedett meg férjével, amely egy kis humoros történet. A beszélgetés során, mikor elhangzott a Tyúkanyó szó, megérkezett a meglepetés vendég. Sipos Erika, a Vakok és Gyengén látok Békés Megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportvezetője, akinek szárnyai alatt vannak a “kiscsibéi”. – ERIKA TANÁCSÁRA KEZDTEM AZ OROSHÁZI CSAPATBA JÁRNI. MIVEL MINDENKINEK SZERETTEM VOLNA ADNI VALAMIT, AMIÉRT NAGY SZERETETTEL ÉS KEDVESEN FOGADTAK, MINT EGY RÉGI ISMERŐST, ELKEZDTEM HÁT ÍRNI ÉS FELLÉPNI. AZ ÉN AJÁNDÉKOM EZ VOLT – FOGALMAZOTT KELEMEN GYÖRGYNÉ EDIT, HOZZÁTÉVE, AZÓTA IS ÍROK ÉS FELLÉPEK A RENDEZVÉNYEKEN. Kelemen György rekorder elmesélte a kockájának titkát. Azt, hogyan készült az esztergált kocka, valamint mesélt katona koráról. Szívesen válaszolt azokra a kérdésekre is, hogyan lett magyar rekorder és mit jelent a tetoválás karján. A beszélgetést követően az eseményen elhangzott a Felhő ország című történet is, amely az elfogadásról szól, és arról: figyeljünk oda jobban az elesett, sérült társainkra. December 11-én író-olvasó találkozó vendége lesz Kelemen Györgyné Edit Pusztaföldváron. Természetesen ott lesznek mind a ketten, mert ahogy Edit szokta mondani: ők ketten egyek. (Forrás: OrosCafé.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ egy = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com