Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Deákbil Bluesband - Nem harakszom senkire
27
hallgató

KI AD ÉRTE TÖBBET?: VÁLLALATI FENNTARTHATÓSÁG

- 2011. október 25. 18:51 - 596 megtekintés

Megvannak az idei Civil Licit szolgáltatásai
Budapest, 2011. október 25. – Háztartászöldítő program, egészség ügynökség, mentor-program, fair-bussiness minősítés, önkéntes képzések és programok, családi napok – többek között ezek azok a civil szervezetek által felkínált szolgáltatások, amelyekre 2011. november 17-én vállalati vezetők fognak licitálni a Civil Licit fenntarthatósági árverés keretében. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény célja a for-profit és a non-profit szektor közötti együttműködés elősegítése.

Megszületett a Civil Licit pályázat eredménye, azaz kiderült, hogy melyik az a 15 civil szervezet, akik jogot nyertek arra, hogy szolgáltatásukat a Civil Licit fenntarthatósági árverés keretén belül elárverezzék. „Noha a civil szervezetek szolgáltatásai egy árverésen keresztül kerülnek értékesítésre, mégsem jótékonykodásról szól a Civil Licit fenntarthatósági aukció” – mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit egyik szervezője. „A program célja, hogy megmutassuk mindkét félnek, a for-profit és a non-profit szektornak az egymásban rejlő piaci és üzleti lehetőségeket, és ily módon potenciális üzleti partnerként tekintsenek egymásra” – tette hozzá a szervező.

A civil szervezeteknek a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot elősegítő projektekkel lehetett pályázni, amely éppúgy irányulhatott családbarát munkahely-politika kialakítására vagy fejlesztésére, mint egészségvédelemre, környezetvédelemre, női munkavállalói szerepek erősítésére, hátrányos helyzetűek segítésére és bármilyen olyan területre, amely egy vállalat számára jelenthet megoldást e csoportok, problémák kezelésében, megoldásában vagy a vállalati kultúra fejlesztésében, a munkavállalók befogadóbbá tételében, a munkatársak együttműködésének javításában.

Több mint ötven civil pályázat – vállalatok szakemberei a bírálóbizottságban
A beérkezett pályázatokat egy független bírálóbizottság bírálta el, melynek tagjai voltak nagyvállalati szakértők, így Tölösi Krisztina a Magyar Telekom HR Megoldások osztályvezetője, és az OTP Bank szakértője, bírálóként vett részt a munkában Bodroghelyi Csaba a Követ Egyesület ügyvezetője, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, Petykó Zoltán, Egri-Nagy Erzsébet CSR szakértő, szerkesztő, műsorvezető és Czike Klára szociálpolitikus, szociológus.

Az idei évben több mint ötven civil szervezet pályázott a Civil Liciten való részvételre, ebből választotta ki e szakmai grémium azt a tizenöt szolgáltatást, mely kalapács alá kerül. Színes az aukció idei palettája is, hiszen a nyertes szervezetek között vállalati egészségnap, befogadó munkahely program, fogyatékos emberek integrálására irányuló élményprogram éppúgy megtalálható, mint adománybolt létrehozása vagy éppen a háztartás zöldítésére irányuló projekt. Érdemes tehát a vállalatoknak most novemberben is eljönniük a különleges aukcióra.

„A 2011-es Civil Liciten kiválóan látszik a 2008 óta bejárt út, az evolúció. A pályázók szakmai öntudatra ébredése, a pályázatok tartalma, a kikiáltási árak, a vállalatokra szabása mind azt bizonyítják, hogy a Civil Licit eléri célját nem csak a vállalatok-civilek “összeboronálásának” tekintetében, hanem abban is, hogy a civilek tekintsék értékesnek és értékesíthetőnek azt, amilyük van: a speciális szaktudást” – mondta el a Tölösi Krisztina, a Magyar Telekom HR Megoldások osztályvezetője a beérkezett pályázatok értékelése kapcsán.

„Az idei Civil Licitre beadott pályázatokat megismerve szembetűnő, hogy sok a fogyatékosok (látássérült, hallássérült, mozgásában akadályozott, stb.) elfogadására irányuló érzékenyítéssel kapcsolatos, valamint a sérült emberek társadalmi elfogadottságára irányuló program” – mondta el a pályázatokat értékelve Bodroghelyi Csaba, a Követ Egyesület ügyvezetője. „Számomra ez azt a jó benyomást kelti, hogy az akadályozottsággal élők foglalkoztatását tekintve az EU-s átlaghoz képest elmaradott hazánkban is megindulhat a munkaerő-piaci, társadalmi integrációjuk. Ezen kívül számos, a vállalati önkéntesség motiválására irányuló eseti projekt található. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a munka világába történő integrálódást elősegítő romaprogram, valamint vállalati környezetvédelmi program kevesebb volt a kívánatosnál. Jó látni, hogy számos program kifejezetten a munkavállalók testi és lelki egészségének fejlesztését célozza meg, valamint azt is, hogy a civil szervezetek milyen gyorsan reagáltak a gazdasági világválság szervezeti, emberi és közösségi következményeire, hatásaira” – tette hozzá Bodroghelyi.

Felelősen cselekvő gazdaság szükséges
A szervezők kiemelt jelentőségűnek tartják a program kapcsán, hogy a Civil Licit nem csak a vállalati és a civil szektor összekapcsolását, hanem az állami szervezetek szerepvállalását is jelenti. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008 óta szakmai partnere a Civil Licit kezdeményezésnek, illetve az idei évben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vállalta el a program fővédnöki tisztjét.

„A vállalkozások gyarapodása nem csak pénzben mérhető növekedést kell, jelentsen, hanem a társadalmi felelősségvállalás és a vállalati belső kultúra fejlesztése tekintetében is szolgálja Magyarország felzárkózását az európai élmezőnyhöz” – mondta e Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke. „A jelenlegi gazdasági struktúra alapjai láthatóan inognak, ezért előbb, vagy utóbb a csupán profitmaximalizálásra épülő modellt egy új összetartó, felelősen gondolkodó és cselekvő, értékalapú gazdasági paradigma fogja felváltani. Ennek a támogatása mindannyiunk feladata és ehhez járul hozzá a Civil Licit fenntarthatósági árverés” – fűzte hozzá Petykó.

Az idei évben vállalati partnerek is segítik a Civil Licit esemény létrejöttét, így főtámogatóként az OTP Bank, támogatóként a Nextent Informatika Zrt. és a Kell Services Kft. kapcsolódott a programhoz.

„Az OTP Bank örömmel áll a Magyarországon hiánypótló, Civil Licit kezdeményezés mellé. A bank felelős vállalatként kötelességének érzi a kultúra és a sport mellett a civil kezdeményezések támogatását is” – ismertette Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója. Hozzátette: „A licit többek között lehetőséget ad arra, hogy a civil és a vállalati szektor közelebbről is megismerje egymást, és ezen keresztül elősegítse hatékonyabb együttműködésüket. Az OTP Bank az elmúlt évek folyamán több civil szervezettel alakított ki hosszú távú, jól működő kapcsolatot, amelyek során értékes tapasztalatokkal gazdagodhattunk. Sokat tanultunk tőlük kitartásról, megértésről és felelősségről is. Bízom benne, hogy a licit eredményeképp létrejött együttműködések mások számára is hasonlóan alakulnak majd.”

„A Civil Licit által olyan nonprofit szervezeteket támogathatunk egy nagyon eredeti kezdeményezés keretében, melyek tevékenységükkel hozzájárulnak a tolerancia, az esélyegyenlőség, a társadalmi felelősségvállalás és az együttműködés képességének erősítéséhez vállalati környezetben – mondta el Gátfalvi Tamás, a Nextent vezérigazgató helyettese. „Egy olyan innovatív vállalat esetében, mint a Nextent kiemelten fontos a megfelelő alkotói légkör megteremtése, melynek kialakítása során mi is nagy hangsúlyt fektetünk a fenti értékekre, melyeket a munkatársakkal való belső kommunikáció működtetése során is figyelembe veszünk. A Civil Licit céljával, illetve a megvalósítás kreatív formájával is teljes mértékben azonosulni tudunk, ezért a Nextent a kezdeményezés sikeréhez erkölcsi és anyagi támogatásával, valamint az eseményen való aktív részvétellel egyaránt hozzá kíván járulni” – tette hozzá a vezérigazgató helyettes.

A rendezvény nyitott a cégek számára
A Civil Licit szervezői várják az aukcióra jelentkező vállalatokat, akik kipróbálnák, hogy milyen egy licit keretein belül izgalmas és értékes civil programokkal megismerkedni, és akik nyitottak arra, hogy a civil szférával olyan üzletet kössenek, melyek mindkét félnek versenyelőnyt jelenthetnek és hosszútávon egy fenntartható társadalom és környezet megteremtését segítik elő. A vállalatok részére a Civil Liciten való részvétel ingyenes, regisztrálni lehet a tamogato@civillicit.hu illetve az info@civillicit.hu e-mail címen és a 06 1 240 38 03-as telefonszámon.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 * hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 5. kedd, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 186. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com