Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Puskás Peti - Az id* köztünk
52
hallgató

Kiegyensúlyozott gazdálkodás és kiemelkedő szakmai munka jellemezte a MEOSZ 2022. évi tevékenységét

- 2023. május 26. 7:42 - 60 megtekintés

A MEOSZ olyan kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott és folytat jelenleg is, amelyet az infláció és az abból eredő számtalan gazdasági kihívás sem tudott a stabilitásából kimozdítani – fogalmazott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a Szövetség 2023. május 19-én tartott küldöttközgyűlésén.

A gazdálkodás stabilitásán túl kimagasló és előremutató szakmai munka jelzi a MEOSZ tevékenységét. Érdekvédelmi munkánk sikere azonban nem csak rajtunk múlik. Számos esetben hiába tervezünk, tűzünk ki célokat, azok megvalósítására befolyással van a kormányzati akarat is. A mozgáskorlátozott embereket megillető jogokból azonban nem engedünk, mindenkor felszólalunk közösségünk érdekében. Így volt ez a mozgáskorlátozott embereket, a civil szervezeteket és a civil fenntartású intézményeket érintő áram, gáz és üzemanyag árak kapcsán is. Hiába szólaltunk fel azonban többször is, hogy a tervezett intézkedések az amúgy is elszegényedett embereket és intézményeket kilátástalan helyzetbe sodorják, erőfeszítéseink sajnos nem vezettek eredményre, illetve csak rész sikert könyvelhettünk el – hangsúlyozta az elnökasszony beszédében.

A MEOSZ szakmai csapatának felkészültsége garancia arra, hogy a Szövetség a váratlan kihívásoknak is meg tud felelni. Az általunk elkészített és benyújtott szakmai anyagok – melyek színvonalát az állami szervekkel folytatott egyeztetések során is elismerik – alapul szolgálnak arra is, hogy akár 48 órán belül kidolgozott javaslattal reagáljunk a tervezett jogszabálymódosításokra. Következetesen fellépünk egyebek mellett az akadálymentesítés, az oktatás és a gyógyászati segédeszköz rendszer és a foglalkoztatás területén megoldandó kérdések kapcsán, de folyamatosan figyelemmel kísérjük és azonnal reagálunk a közösségünket érintő valamennyi problémára, beleértve azokat az egyéni ügyeket is, melyek precedenst teremthetnek. Az alapvető jogok biztosának megkeresésére készített beadványunk az épített környezet akadálymentessége kapcsán egy olyan komplex és igen alapos szakmai anyag, ami problématérkép is egyben arra vonatkozóan, hogy ma Magyarországon miért nem valósul meg az akadálymentesség.

Dr. Hegedüs Lajos a MEOSZ tiszteletbeli elnöke, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete elnöke hangsúlyozta, hogy a MEOSZ mindenkori érdekvédelmi és érdekérvényesítő tevékenysége példaértékű a fogyatékos emberek magyarországi mozgalmában.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a Szövetség 2023. évi munkatervét ismertetve kitért arra, hogy a megoldandó feladatok során a helyi egyesületek közreműködésére is szükség van, hiszen az országos érdekérvényesítő munka a helyi szintű közreműködéssel válik még erősebbé és eredményesebbé.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ négy = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com