Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
55
hallgató

Kimagasló elismeréssel teljesedett ki két fogyatékossággal élő ember álma

- 2021. június 3. 8:40 - 778 megtekintés

Az Értéksziget Webáruházat több mint 10 éve alapította két fogyatékossággal élő ember, hogy megélhetésük biztosítása mellett segítséget nyújtsanak mások egészségi problémáinak megoldásában.

Az elmúlt évek alatt számos díjat, elismerést kaptak, az eddigi több tízezer vásárlójuk kiemelten elégedett velük. Több mint 4600 nyilvánosan fellelhető értékeléssel rendelkezik a cég 4,9/5 elért átlaggal. Az értékelésekből kitűnik, hogy a vállalkozás gyors, pontos és megbízható, illetve a fogyatékossággal élő emberek támogatását is nagyra értékelik a vásárlók.

Ez a mostani minősítés azonban minden elképzelésüket felülmúlta: 1000 vállalkozásból csak 6 részesülhet Bisnode AAA elismerésben, amivel most már a beteggondozási termékeket értékesítő online cég méltán büszkélkedhet. A díj kapcsán Szabó Zoltán József ügyvezetővel beszélgetett a Rehabportál.

Mi pontosan ez az elismerés, amit olyan sok cég szeretne magának?

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, az Értéksziget beteggondozási online gyógyászati szakáruházat működtető FKI Nonprofit Kft. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján a magyar cégek azon 0,63%-ába tartozunk, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, nem mellesleg pedig valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Az Értéksziget Webáruházként ismert FKI Nonprofit Kft. minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode AAA tanúsítványa valóban pozitívan különbözteti meg a 2020-as üzleti évben 100 millió+ árbevételt elért családi cégünket a piacon másoktól immáron 5. éve.

Mi alapján kaphat egy cég ilyen elismerést?

Az AAA (tripla A vagy 3A) minősítés számos változót figyelembe véve, statisztikai alapokon állapítja meg, melyek Magyarország legkevésbé kockázatos cégei. AAA minősítéssel hazánkban csupán 1000 cégből 6,3 rendelkezik, ezen vállalkozásokkal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon-nagyon alacsony.

A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul (Igazságügyi Minisztérium, cégbíróság, NAV és más hatóságok adatai). A hivatalos források mellett beépíti a vállalkozásra vonatkozó pénzügyi információkat: mérlegadatok, eredmény-kimutatás, végrehajtási adatok, trendek. Ezen túl, a minősítés figyelembe veszi még a cég demográfiai adatait, életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait, a céggel kapcsolatos sajtómegjelenéseket. vagy pl. azt is, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit.

Ez az első díj, elismerés, melyet kaptak?

Nem. Ez már a nyolcadik, de ebbe nem számoltam bele, hogy több díjat pl. a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerést már sokadik alkalommal kaptuk meg. Ezen kívül megkaptuk még a DELFIN díjat (Díj egy Elkötelezett Fenntartható és Innovatív Nemzedékért), a Zöld Üzlet, a Megbízható Bolt Program, a Fogyasztóbarát Vállalkozás Elismerést, a Minősített Webshop Díjat.

A 2016-os évben megszerzett Bisnode A (1A), majd 2019-ben az 1A Silver tanúsítványt követően idén elnyertük a Bisnode AAA (3A) tanúsítványát, ami minden eddigi álmunkat felülmúlta. Isten iránti hálával és nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a koronavírus járvány okozta válság ellenére is kiemelkedő eredményt ért el pénzügyi stabilitásának és megbízhatóságának köszönhetően családi vállalkozásunk.

Ez az AAA azt jelenti nekünk, hogy cégünk jó irányba halad: a tisztességesség, becsületesség, a keresztény üzletszeméletre épülő modell kimagaslóan jó eredményeket hoz.

Miben más az Értéksziget a többi hasonló webáruházhoz képest?

Értékszemléletünkben különbözünk leginkább. A feleségem és én fogyatékossággal élő emberek vagyunk: ő mozgás-, én látássérült vagyok. A fogyatékosságunkból adódó hátrányainkat napi szinten kell leküzdenünk úgy, hogy ebből az évi 11000+ vásárlónk szinte semmit se vegyen észre. Eléggé kritikusak, minőségkedvelők, és egy kicsit maximalisták is vagyunk. Az egyik barátunk találó megjegyzés szerint: Alexát és Zoltánt a jéghideg racionalitás jellemzi. Nagyon lelkiismeretesen és gyakorlati szempontok szerint dolgozunk.

Számunkra kiemelten fontos mások problémáinak a megoldása, amiért igyekszünk mindent megtenni. Hisszük, hogy amit a Jóisten az egyik kezével elvesz, azt a másikkal sokszorosan visszaadja, amiért nagyon hálásak is vagyunk Neki. Még a cég indulásakor létrehoztunk egy jótékonysági programot Értékteremt-Ő néven, amivel a fogyatékossággal élő felnőttet gondozó családokat segítjük.

Sokkal többet nyújtunk az elvártnál úgy vevőszolgálati mint jogi szinten. Különféle alap és prémium kényelmi szolgáltatást nyújtunk, többszintű kedvezményrendszert alakítottunk ki vásárlóinknak, hogy örömüket leljék a megrendelt termékben, elégedettek legyenek velünk, és ha legközelebb is egészségi problémájuk támad, ismét bennünket válasszanak. Zöld irodát működtetünk, beszerzéseinknél előnyben részesítjük a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégeket.

Milyen jövőbeli terveik vannak?

Vállalkozásunkat 2009-ben alapítottuk félmillió forintból. Az évek során jelentősen növekedett a cég termékkínálatot és bevételt tekintve egyaránt. 2020-ban átléptük a százmillió forintot, ami nekünk egy jelentős mérföldkövet jelent. Az előbb elmondottakra tekintettel nagyon büszkén jelenthetjük ki, hogy az emberek által csak Értéksziget beteggondozási webáruház néven ismert FKI Nonprofit Kft. a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak, amiért ezután is mindent meg fogunk tenni.

Két fogyatékossággal élő ember ekkora eredményt önmagától nem, csak az Úristen kegyelméből érhet el. Tovább erősítjük likviditási és pénzügyi tartalékunkat, erőteljesebben koncentrálunk a beteggondozást segítő termékekre és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítására, valamint tovább folytatjuk cégünk digitalizációját. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 22. hétfő, Magdolna napja van.
Az év 30. hete és 204. napja.
Holnap Lenke napja lesz.

1456. Hunyadi végső nagy diadala Nándorfehérvárnál.


1543. A szultán Budára érkezik.


1686. Budán fölrobban a központi fegyverraktár. (Óriási pusztítást okoz.)


Reviczky Gyula: Magdolna

"Szép s ifjú volt, forró vér áldozatja;
De ifjúságát bűnbánón siratta.
S a porból , hová röpke gerjedelme
Tiporta, Isten karja fölemelte.
Mert szíve tiszta volt, s bár elbukott,
Szeretni, mint ő, senki nem tudott..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com