Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gloria Estefan - I'm not giving you up
32
hallgató

Kis győzelem ?nagy kérdőjellel

- 2012. december 7. 13:27 - 2231 megtekintés

Az Alkotmánybíróság az Alapvető Jogok Biztosa beadványát egy pont kivételével visszautasította és helybenhagyta a megváltozott munkaképességűekről szóló, 2012 január 1-től érvényes törvényt. Mindössze azt a rendelkezést törölte el, mely a rehabilitációs támogatásban részesülőket bármilyen csekély jövedelem esetén megfosztja ellátásuktól. Ez egy kicsike győzelem. De van egy súlyos kérdőjel is.

www.meosz.hu/pkcf/img_c/d_meoszvezer_hirek_91_w_150_h_188_sorszam_1.jpg

Az Alkotmánybíróság 4 -én meghozott és 5 -én nyilvánosságra került döntése előtt 4 -e reggel a kormány az MTI útján közzétette az alábbi közleményt: ?Jövő év elejétől csak abban az esetben szünetelne a rehabilitációs ellátás folyósítása, ha az ellátás mellett az érintettek napi négy vagy heti húsz órát meghaladóan folytatnak kereső tevékenységet – ezt tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslata, amelyet a kormány elé terjesztettek.?

Namármost. Két lehetőség van: Az első, hogy az Alkotmánybíróság döntése előtt konzultált a kormánnyal, így értesültek idejekorán, mi várható. És megelőzték?. Bár nem vagyok jogász, ez alighanem igen súlyos ügy lenne, hiszen a bíró a vádlottal igen ritkán szokta előre megbeszélni, mi is legyen az ítélet.

A második lehetőség, hogy az Alkotmánybíróságnak a kormány mondta meg, miképpen döntsön. Erre gondolni sem merek, mert ez nem más, mint az ötvenes évek, amikor Virág Elvtárs (Bacsó Péter: A tanú c. filmjében) a tanúnak felkért gátőr kezébe véletlenül nem az előre megírt tanúvallomást, hanem a per végén kihirdetendő ítéletet adta.

Bármi is legyen az igazság a kérdőjel hatalmas.

Nem azért, mert a T. Alkotmánybíróság az ombudsmann kifogásait az alaptörvény azon szakaszára hivatkozva utasította el, amit azért írtak bele, hogy ezt a rendelkezést meg lehessen hozni, s figyelmen kívül hagyta az emberi jogokra, a tulajdonjogra és az egyenlőségre vonatkozó szakaszokat, melyekből épp az ellenkező eredményre juthatott volna. Még csak nem is azért, mert a sokkal mélyebb és szélesebb kört kifogásoló MEOSZ indítványt eddíg napirendre sem tűzte.

A kérdőjel azért hatalmas, mert az eset megkérdőjelezi az Alkotmánybíróság működésének létjogosultságát. Mert ha nem független, mit sem ér.

El lehet gondolkodni azon, nem volna e érdemes megspórolni az alkotmánybírákra fordított pénzt. A kisember oldaláról nézve ha védelmet, jogbiztonságot nem remélhet tőle, ablakon kidobott pénz. A Miniszterelnök úrnak is jobb lenne, mert a kormányon kívül nem kéne még az Alkotmánybíróság vezetésével is bajlódnia.

Adta hírül a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 * egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com