Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
29
hallgató

Kísérője hátán volt kénytelen vonatra szállni a mozgássérült utas

- 2013. szeptember 28. 8:37 - 1804 megtekintés

“A kellemetlenségek forrása alapvetően az utazási szándék megfelelő bejelentésének elmaradása volt? – állapította meg a MÁV, miután két hónap elteltével lezárta a vizsgálatot a kelenföldi állomáson a peron és a vonatkerekek közé esett siófoki mozgáskorlátozott, kerekesszékes hölgy ügyében

Ahogyan korábban megírtuk, a SOnline kerekesszékes siófoki olvasója és kísérője Siófokról Miskolcra akart utazni vonattal, a siófoki állomáson azonban nem sikerült korrekt információhoz jutniuk a mozgássérült-emelő igényléséről. Ennek híján szálltak fel a vonatra, majd átszálláskor a hölgy, akinek az egyik lába hiányzik, egy lábbal próbált leugrálni, de az alsó lépcsőről a peron és a vonat közé esett a kerekekhez.

Az esés közben a karja fennakadt és megsérült. A következő vonatnál kísérő barátnője inkább a peron és az alsó lépcső közötti résbe feküdt a földre, hogy a hátán keresztül feljuthasson a vonatra. A miskolci vonaton a kalauz azonnal telefont ragadott és odaszólt Miskolcra, hogy mire beér a vonat, legyen ott emelő és segítség. Így is történt. Visszaérkezve Siófokon panaszt szerettek volna tenni, de nem segítettek nekik ebben a vasutasok, ők meg vita helyett inkább a kórház felé vették az irányt.

?Megállapítottuk, hogy Siófok állomáson az utazás napját megelőzően a forgalmi szolgálatnál sajnálatosan nem történt bejelentés; az érintett utasok részéről a jelzett központi elérhetőségeken sem regisztráltunk bejelentést ? áll a MÁV a lapnak küldött válaszában az ügy lezárult vizsgálatával kapcsolatban. ? Bejelentés hiányában az emelő berendezést a felszállási állomáson már nem állt módunkban biztosítani. Mind a forgalmi szolgálattevő, mind a jegyvizsgáló megpróbáltak más járatot és eljutási lehetőséget ajánlani az utasnak, amelyeket elutasított. Közölte a vonatszemélyzettel, hogy korlátozottan, egy lábon is tud közlekedni. Az utas azt is közölte, hogy Kelenföldön kíván leszállni. A jegyvizsgáló tájékoztatta arról, hogy ez nem lehetséges, mivel a peront el sem tudja hagyni lift és segítő személyzet hiányában. Tekintettel arra, hogy Kelenföld állomáson nem tudtunk emelőszerkezetet biztosítani és az utas ennek ellenére vállalta az önálló leszállást a vonatról, a sajnálatos baleset ennek kapcsán következett be. A Miskolc állomáson zökkenőmentesen történt leszállás bizonyítja, hogy elegendő volt a jegyvizsgáló intézkedése és munkatársaink a bejelentést követően operatívan, készséggel megszervezték az utas fogadását és a segítségnyújtást.?

A panaszos utas a mai napig nem tette meg bejelentését, panaszát – hangsúlyozza a vasúttársaság, ezért ?a jogszabályban meghatározott ügyintézési folyamatokra nem kerülhetett sor. Sajnálatunkat fejezzük ki és továbbra is javasoljuk, hogy az érintett utasunk bizalommal forduljon társaságunk ügyfélszolgálatához a szükséges dokumentumok csatolásával (menetjegy, pótjegy, jegyzőkönyv, ambuláns lap, egyéb orvosi igazolás) az érdemi vizsgálat és az ügy megnyugtató lezárása érdekében.?

Idő közben ? bár a MÁV ?végzett? ?, a siófoki panaszos hölgy a vasúttársaság beperlését fontolgatja, a cikk nyomán pedig a rendőrség nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Forrás: sonline.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 + = tizrnnégy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com