Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
54
hallgató

Kisgyermekes szülők újra munkában

- 2012. június 28. 13:58 - 929 megtekintés

Ötven kisgyermekes szülő vehet részt abban a két éves programban, amelynek célja a sikeres munkavállalásra való felkészítés. Az októberben induló Munka-Család-Egyensúly projekt során a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérők komplex képzésen vesznek részt, kiépítésre kerül egy új gyermekfelügyeleti rendszer, és beindítanak egy ún. kisgyermekes gyártósort is.

A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. programjának munkáltató partnerei a GÖDÖLLŐ COOP Zrt., a Művészetek Háza Gödöllő és a Richard Fritz Műanyag és Gumi Autóalkatrészeket Gyártó Kft. A toborzás megkezdődött, kisgyermekes szülők jelentkezését várják az Aszódi, a Gödöllői és a Veresegyházi kistérségből.

A három kistérség nagy része Budapest agglomerációjába tartozik, s ennek megfelelően az átlagosnál nagyobb itt a kisgyermekes családok aránya. A gyermekgondozás után visszatérők munkavállalását több tényező is akadályozza, ilyenek például a gyermekellátó rendszer hiányosságai, az atipikus munkavégzési formák, a részmunkaidő, a távmunka hiánya, az időközben elavult szaktudás és kompetenciák, valamint a társadalmi sztereotípiák megléte. A Gödöllőn ma bemutatott projekt központjában a családok állnak, ahol elsődleges cél a munka/magánélet összeegyeztetésének segítése, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség megteremtése a családi szerepvállalás terén.

A szülőket és a munkaadókat is képzik
„Programunk több elemből épül fel” – ismertette Dr. Horváth Mihály, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. „A kisgyermekes szülők foglalkoztathatóságát a célcsoport szükségleteire kidolgozott fejlesztési program segíti elő. A szülőkön kívül a munkáltató partnereket is képezzük, családbarát munkahelyi kultúra bevezetésében nyújtunk tanácsot. Emellett jövőre kiépítésre kerül egy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltatási rendszer, amelynek megrendelői a munkaadók.” A programmal javul a résztvevő szülők kommunikációja, érdekegyeztető képessége a munkaadókkal, a munkaadók atipikus foglalkoztatási formákat vezetnek be, és hátrányos helyzetű munkavállalók tartósan bejutnak az elsődleges munkaerő-piacra.

Dajka, projekt asszisztens, pénzügyi asszisztens, ügyfélszolgálati munkatárs, pénztáros, eladó, árufeltöltő munkakörök várják a jelentkezőket. Dr. Horváth Mihály elmondta, azok a szülők is jelentkezhetnek, akik nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését, hiszen a projekt alatt a résztvevők számára ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak.

Szakmai és nyelvi képzések a COOP-nál Az uniós támogatással megvalósuló Munka-Család-Egyensúly Program egyik munkáltató partnere a GÖDÖLLŐ COOP Zrt., melynek vezérigazgatója, Dr. Dúl Udóné szerint azok a vállalkozások tudnak jól prosperálni, ahol a dolgozók is magukénak érzik a céget és a feladatokat.

„Szervezetünk főleg női munkavállalókkal dolgozik, korábban is segítettük az anyukákat rugalmas időbeosztással. A programmal meg tudjuk oldani a képzésüket is, a GYES-en lévő munkatársaink elsajátíthatnak új számítástechnikai ismereteket, amelyek megújultak, miközben ők távol voltak. Gödöllő és környéke egyre inkább tapasztalhatja, hogy nem csak magyar, de külföldi turisták is megkeresik boltjainkat, ehhez pedig szükség van nyelvtudásra is. Szeretnénk, ha otthon lévő kismamáink ebben is fejlődhetnének.”

A sokszínűség előnye A Művészetek Háza Gödöllő nemcsak a képzések és tréningek helyszíne lesz, de 2 fő 10 hónapon át tartó foglalkoztatása is megvalósul a szervezetnél. „Egy kulturális intézmény számára elengedhetetlen, hogy különböző területekről érkezzenek a munkavállalók, hisz egy kulturális program tekintetében nagyon fontos a „több szem többet lát” elv” – ismertette Kovács Balázs ügyvezető igazgató. „Ezért is csatlakoztunk a programhoz, hiszen a kisgyermekesek sokszínűséget, többféle véleményt, javaslatot hoznak a munkánkba.” A családbarát munkahelyi kultúra kialakítása már korábban megkezdődött a Művészetek Házában, de Kovács Balázs szeretné, ha kisgyermekes szülők zökkenőmentesen integrálódnának a szervezetbe.

„Kismama sor” Aszódon Az aszódi Richard Fritz Kft. több műszakban termelő üzem. A program során innovatív „kisgyermekes” munkarend kerül bevezetésre, ahol részmunkaidőben 7 főt fognak alkalmazni legalább hat hónapon keresztül. „A vállalat megtartó ereje szempontjából fontos elem a rugalmasság, amelyhez a kisgyermekes munkavállalók is hozzájárulnak” – mondta Duna András, a vállalat HR vezetője. „A GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérő számára fontos a biztonság, ezért a munkahely biztonsága is meghatározó, tehát munkájának minőségével ezt is biztosítja.” Duna András szerint azért is érdemes családbarát környezetet kialakítani egy cégben, mert a kisgyermekes munkavállalók igényesebbek munkahelyükkel, munkavégzésükkel, környezetükkel, s mindezzel az igénnyel növelik a munkahely minőségét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 150 935 716 Ft. A 24 hónap időtartamú projektben a munkavállalói célcsoport szakmai és pszichoszociális fejlesztésének költségein túl szerepel még képzési támogatás és bértámogatás, a munkaadó partnerek számára érzékenyítő programok, valamint egy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltató rendszer kiépítése és működtetése.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com