Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hallgass hazait - Molnár Szabolcs műsora
31
hallgató

Kívül-belül megújul a Vakok Világa c. folyóirat

- 2021. december 18. 7:46 - 244 megtekintés

Az MVGYOSZ hivatalos lapja, a látássérültek által csak VV-ként emlegetett Vakok Világa történetében nagy változást hoz a 2022-es esztendő. A jövőre nyolcvanharmadik évfolyamába lépő magazin külsőleg és tartalmilag egyaránt megújul, miközben igyekszik megőrizni a szervezet a nagy múltú folyóirat értékeit.

Az MVGYOSZ vezetősége már a centenárium évében, 2018-ban elhatározta, hogy a szervezet hivatalos lapját korszerűsíteni és fejleszteni kell mind annak arculatát, mind tartalmát tekintve. Ezen törekvés első megnyilvánulása volt a 2018 októberében megjelent ünnepi szám, amely a megszokotthoz képest jelentősen nagyobb terjedelemben és különleges megjelenéssel summázta a szövetség fennállásának elmúlt száz évében történt jelentős eseményeket és tekintett a szervezet jövőjébe. Az MVGYOSZ vezetői és kommunikációs szakemberei azóta folyamatosan foglalkoztak a lap megújításának gondolatával, amit 2021-ben végül tett követett.

A legfontosabb változás, hogy 2022-től az eddig havonta megjelenő lap negyedévente kerül kiadásra. A magazin számos régi és új rovattal, a látássérült és az ép látású olvasók érdeklődésére egyaránt számot tartó, időtálló és érdekes tartalommal jelenik meg. A hazai és nemzetközi eseményekről szóló tudósítások mellett interjúkat, aktuális híreket, a vak és gyengénlátó embereket érintő új jogszabályok értelmezéseit, rendezvényekről szóló tudósításokat, az új segítő technológiákkal kapcsolatos információkat és érdekességeket, illetve irodalmi alkotásokat és a hangoskönyvtárban elérhető könyvekhez kapcsolódó ajánlókat is olvashatnak az előfizetők. Érdekesség, hogy minden lapszámban a szerkesztők visszanyúlnak majd az elmúlt több mint nyolcvan év során megjelent tartalmakhoz, folyamatosan felidézve mind a lap, mind az MVGYOSZ történetének legkiemelkedőbb momentumait.

A hagyományokhoz ragaszkodva a Vakok Világa továbbra is négyféle formátumban jelenik meg. A korszerű technológiával és igényes kivitelezésben készülő síkírásos változat mellett a szövetség hivatalos folyóirata továbbra is előfizethető lesz elektronikus, Braille és hangos formátumban, az olvasók eltérő igényeinek megfelelően.

A lap főszerkesztői feladatait 2022-től Fekete Zoltán kommunikációs szakember látja el, szerkesztője pedig Hegedűs Katalin, az MVGYOSZ kommunikációs munkatársa lesz. Mindkét szakember évek óta dolgozik együtt az MVGYOSZ vezetőségével, nevükhöz fűződik a szövetség kommunikációs arculatának utóbbi években lezajlott megújítása, aminek újabb állomását jelenti a Vakok Világa folyóirat megreformálása. A VV grafikai szerkesztését és tördelését profi külső szolgáltatóra bízzák, akik a lap új arculatának tervezésében is közreműködtek. A tartalmakat kibővült szerzői csapat készíti, akik nemcsak a szövetség háza táján mozognak otthonosan, hanem általában véve a magyar látássérült emberekkel foglalkozó intézmények és szervezetek között is.

A megújult Vakok Világa első száma 2022 márciusában jelenik meg. A szervezet célja egy olyan nívós lap kiadása, amelyet talán újabb száz év elteltével érdeklődéssel forgatnak majd mindazok, akik a szövetség fennállásának kétszázadik évfordulóján kívánják majd felidézni a szervezet múltját és eredményeit.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 3 = tizenkettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com