Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ceres - Give me the night
42
hallgató

Kívül-belül megújul a Vakok Világa c. folyóirat

- 2021. december 18. 7:46 - 532 megtekintés

Az MVGYOSZ hivatalos lapja, a látássérültek által csak VV-ként emlegetett Vakok Világa történetében nagy változást hoz a 2022-es esztendő. A jövőre nyolcvanharmadik évfolyamába lépő magazin külsőleg és tartalmilag egyaránt megújul, miközben igyekszik megőrizni a szervezet a nagy múltú folyóirat értékeit.

Az MVGYOSZ vezetősége már a centenárium évében, 2018-ban elhatározta, hogy a szervezet hivatalos lapját korszerűsíteni és fejleszteni kell mind annak arculatát, mind tartalmát tekintve. Ezen törekvés első megnyilvánulása volt a 2018 októberében megjelent ünnepi szám, amely a megszokotthoz képest jelentősen nagyobb terjedelemben és különleges megjelenéssel summázta a szövetség fennállásának elmúlt száz évében történt jelentős eseményeket és tekintett a szervezet jövőjébe. Az MVGYOSZ vezetői és kommunikációs szakemberei azóta folyamatosan foglalkoztak a lap megújításának gondolatával, amit 2021-ben végül tett követett.

A legfontosabb változás, hogy 2022-től az eddig havonta megjelenő lap negyedévente kerül kiadásra. A magazin számos régi és új rovattal, a látássérült és az ép látású olvasók érdeklődésére egyaránt számot tartó, időtálló és érdekes tartalommal jelenik meg. A hazai és nemzetközi eseményekről szóló tudósítások mellett interjúkat, aktuális híreket, a vak és gyengénlátó embereket érintő új jogszabályok értelmezéseit, rendezvényekről szóló tudósításokat, az új segítő technológiákkal kapcsolatos információkat és érdekességeket, illetve irodalmi alkotásokat és a hangoskönyvtárban elérhető könyvekhez kapcsolódó ajánlókat is olvashatnak az előfizetők. Érdekesség, hogy minden lapszámban a szerkesztők visszanyúlnak majd az elmúlt több mint nyolcvan év során megjelent tartalmakhoz, folyamatosan felidézve mind a lap, mind az MVGYOSZ történetének legkiemelkedőbb momentumait.

A hagyományokhoz ragaszkodva a Vakok Világa továbbra is négyféle formátumban jelenik meg. A korszerű technológiával és igényes kivitelezésben készülő síkírásos változat mellett a szövetség hivatalos folyóirata továbbra is előfizethető lesz elektronikus, Braille és hangos formátumban, az olvasók eltérő igényeinek megfelelően.

A lap főszerkesztői feladatait 2022-től Fekete Zoltán kommunikációs szakember látja el, szerkesztője pedig Hegedűs Katalin, az MVGYOSZ kommunikációs munkatársa lesz. Mindkét szakember évek óta dolgozik együtt az MVGYOSZ vezetőségével, nevükhöz fűződik a szövetség kommunikációs arculatának utóbbi években lezajlott megújítása, aminek újabb állomását jelenti a Vakok Világa folyóirat megreformálása. A VV grafikai szerkesztését és tördelését profi külső szolgáltatóra bízzák, akik a lap új arculatának tervezésében is közreműködtek. A tartalmakat kibővült szerzői csapat készíti, akik nemcsak a szövetség háza táján mozognak otthonosan, hanem általában véve a magyar látássérült emberekkel foglalkozó intézmények és szervezetek között is.

A megújult Vakok Világa első száma 2022 márciusában jelenik meg. A szervezet célja egy olyan nívós lap kiadása, amelyet talán újabb száz év elteltével érdeklődéssel forgatnak majd mindazok, akik a szövetség fennállásának kétszázadik évfordulóján kívánják majd felidézni a szervezet múltját és eredményeit.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* három = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com