Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bemutatkozik a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület - Pille riportja
59
hallgató

Könnyebbé tennék a látássérültek életét az MI-val – HEOL

- 2024. július 8. 11:20 - 78 megtekintés

A mesterséges intelligenciát is segítségül hívhatják a látássérültek minden napi problémáinak megoldására.

Konkrét, kézzel fogható megoldást nem hozott az egri program, de felkeltette az informatikusok figyelmét, így tovább léphetnek az életet megkönnyítő eszközök létrehozásában.
A tapasztalatok, ötletek megbeszélésével zárták le a Tervezd újra programot Egerben. A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete (VGYSE) olyan embereket keresett, akik egy sötét szobában végzett tevékenység után új ötletekkel tudnak segíteni a látássérülteknek abban, hogyan lehetne könnyebbé, komfortosabbá tenni az életüket. A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával lezajlott program résztvevői egy teljesen besötétített apartmanban tölthettek el három órát, miközben hétköznapi tevékenységeket kellett végezniük. A csoportoknak két hónap elteltével a vakokat, gyengénlátókat a saját tapasztalatukon alapuló ötleteket kellett fölvetniük a hétköznapi tárgyakról, lehetőleg megoldásokkal együtt. Az egyesület a programot azzal a céllal indította el, hogy felhívják a versenyszféra szereplőinek figyelmét a látássérült emberek igényeire. Kiemelten fontosnak tartják, hogy a kompetens személyek információt kapjanak a látássérültek által, az otthonukban használt eszközökről és tárgyakról, illetve, hogy ezt a tudást alkalmazzák a tervezési és gyártási folyamat során. Hosszú távon célunk, hogy a programban résztvevő szakemberek látóköre szélesedjen, amelyet hat majd munkájukra is. Magyarország lakosságának öt százaléka él fogyatékkal, ezért fontos, hogy a versenyszféra szereplői felismerjék az ő igényeiknek kielégítésével járó potenciált.
Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária, a VGYSE elnöke elmondta, hatvan jelentkezőre számítottak és sikerült is feltölteni a létszámot, akik aztán részt vettek a gyakorlati programon, a második, ötletelős szakaszon már kevesebben voltak, nehezebb megszólítani az embereket.
– Voltak használható tapasztalatok, ötletek, például a beszélő dobókocka, okostükör, színfelismerő és sok egyéb, ezek között előfordultak már létező dolgok. Előzetesen abban reménykedtünk, hogy kézzel fogható dolog születik majd, amit aztán megmutathatnak a világnak. Aztán rájöttünk, nem erről szól, lett viszont más hozadéka. Fölfigyelt például ránk a SZTAKI, illetve más internettel, informatikával foglalkozó cégek, meg is hívták programunkat a Networkshopra. Ennél sokkal komplexebb a probléma, az informatikai és mesterséges intelligencia megoldásoknak hatékony szerepük lehet a látássérültek életminőségének javításában – mondta Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária.
Egyeztetéseket kezdtek civil szervezetekkel, intézményekkel, illetve a Bosch-sal egy jövendőbeli együttműködésről, s szeretnének szeptemberben egy konferenciát is szervezni Egerben. Ezen kitalálnák a közös igényeket, amelyek mentén létrehoznának egy fejlesztő csapatot, amelynek nem csak látó és nem látó informatikus tagjai lennének, de más, fogyatékkal élőket segítő területek szakemberei (jogász, gyógypedagógus) is. Az együttműködőkkel és a mesterséges intelligenciával a látássérültek mindennapjaiba bele tudnák illeszteni a segítséget.
Példát is mondott, fölvetődött az okos tükör ötlete, amely segítene abban a használójának, összeillik-e színben a ruha, vagy segít a fésülködésben, de az IT-sek szerint nincs szükség ilyen speciális dologra, vannak erre általánosabb megoldások is a problémára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ egy = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com