Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
34
hallgató

Könnyen, praktikusan alakítható sátorrendszert állítottak fel a kórháznál a katonák

- 2020. március 27. 16:14 - 344 megtekintés

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt az MH Egészségügyi Központ szakállománya – debreceni és hódmezővásárhelyi katonákkal kiegészülve – a Szent László Kórház kérésére március 23-24-én, 24 óra leforgása alatt telepítette Role-1 szintű sátorrendszerét az intézmény telephelyére. A katonai sátor képes a kórház egészségügyi technológiáinak adaptálására, és jelentős segítséget nyújt a járvány elleni küzdelemben.

A sátorrendszer telepítésének szükségességéről és funkcióiról Dr. Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának főorvosával beszélgettünk. „A koronavírus betegség fő jellemzője, hogy emberről emberre terjed, ezért a munkánk során arra kell törekedni, hogy a kórházba beérkező betegek ellátásánál kerüljük a zsúfoltságot” – mondta.

A főorvos hangsúlyozta: ezért biztosítani kell a kórházba – például az ambulanciára – beérkező betegek közötti megfelelő távolságot. Ennek kivitelezését a jelenlegi helyzetben nehezen tudták megoldani, mivel a Szent László Kórház telephelyén kisebb épületek vannak. „Ezért is merült fel az ötlet, hogy olyan objektumot kérünk a Magyar Honvédségtől, amelyben van lehetőség az ambulánsan beérkező betegek biztonságos távolságban történő elhelyezésére. Ennek megvalósításában nyújtott nagy segítséget a Role-1 szintű katonai sátorrendszer, ami a betegek fogadásában, elirányításában, illetve a betegekkel kapcsolatos adminisztratív teendők ellátásában nyújt segítséget” – mondta a főorvos.

A felállított sátorrendszer könnyen és praktikusan alakítható, így funkcióiban folyamatosan alkalmazkodik a betegellátás feladatrendszeréhez. „Az objektum lehetőséget biztosít arra, hogy a betegeket egy elválasztható sátorrészben fogadhassuk, egy másik sátorrészben várakozzanak, egy harmadikban pedig az adminisztrációs teendőket tudjuk ellátni. Emellett egészen alapvető egészségügyi ellátásokat tudunk benne biztosítani, ami jelenti a testhőmérséklet mérését, vérnyomásmérést, testsúlymérést. Illetve a további várakozórészben a betegek egy LED-falon láthatják, hogy mikor melyik rendelőben fogadják őket az orvosok” – emelte ki dr. Szlávik János. Hozzátette: a sátorrendszer hatékony megoldás arra, hogy a betegeket egymástól biztonságos távolságra helyezzék és a leggyorsabban biztosítsák számukra az ambuláns ellátást.

A főorvos elmondta azt is, hogy a kórházba jelenleg 100-150 ambuláns beteg érkezik a nap 24 órájában. A sátorrendszer betegfogadási kapacitása lehetővé teszi, hogy mindannyiukat ott tudják elhelyezni, betartva közöttük a szükséges 2-3 méteres távolságot.

(Forrás: Honvédelem.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com