Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


30
hallgató

“Köszönöm maguknak, hogy ide jöttek, mert kívülről könnyű kritizálni…” – a Vakok Batthyány Gyermekotthonában járt a Hobby Rádió

- 2021. július 5. 17:09 - 801 megtekintés

Január 13-án hajnalban elhunyt Fehér Anna nővér, akit már életében is sokan szentként tiszteltek. A látássérült szerzetesnő küzdelmes életének a koronavírus vetett véget. A szerzetesnő szellemi hagyatéka körül kialakult harcok, félreértések felborzolták a kedélyeket. Riportműsorunk július 10-én 11-től a Pille-show-ban (ism. 23 óra) lesz hallható.

Anna nővér volt az igazgatója annak a Magyarországon egyedülálló intézménynek, amelyet a Szent Erzsébetről Nevezett Betegápoló Nővérek rendjének tagjaként vezetett haláláig. Rendületlenül hitt abban, hogy a gondviselés és annak eszközeként a jó emberek minden nehézségen továbbsegítik az intézmény, vagy ahogy ő nevezte, az Otthon életét.

A XII. kerületi Mátyás király úton található Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája halmozottan sérült gyermekeknek nyújt ellátást.

A legelesettebbek segítésére, a nemes ügy továbbvitelére garancia a katolikus főpásztor, Erdő Péter bíboros személye, aki régóta folyamatos kapcsolatot ápol az intézménnyel. Évek óta rendszeresen mutat be szentmisét látássérült testvéreknek, részt vesz ünnepeiken, és időről időre látogatásaival tisztelte meg Anna nővér intézményét is, nyomon követve az ott folyó oktató-nevelő munkát. Tette ezt hatalmas tudással, széles körű rálátással nemcsak Magyarországon, hanem az egyházi iskolák felügyeletével megbízva, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció elismert tagjaként Rómában is.

Sok gyerek úgy kerül az intézetbe, hogy nem tud beszélni, járni, és csak pépes ételt fogyaszthat. Kerekesszékben vagy ágyban tölti a nap nagy részét, pelenkát visel, és szinte mindenben segítségre szorul.

Közvetlenül Anna nővér halála után, 2021. január 18-án az intézményt fenntartó KOSZISZ (Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet) megbízott egy új igazgatót, Inotay Györgyöt, a tordasi Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény vezetőjét, aki fenntartói biztosként látja el a feladatát az új szociális igazgató kinevezéséig. Csakhogy a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája oktatási intézmény, amelyet nem irányíthat szociális intézményvezető, csak ha az oktatási tevékenységet megszüntetik, és szociális intézménnyé alakulnak át. A dolgozók és a szülők épp ettől tartanak. Ha az intézményben megszűnik az oktatási tevékenység, akkor a gyerekeket el lehet helyezni bárhol az országban, és ezzel véget is ér Anna nővér álma.

A szülők közül többen a sajtóhoz fordultak kétségbeesésükben, mert attól tartanak, hogy az intézmény jövője és a gyerekek sorsa forog kockán. Ráadásul a Mátyás király úti ingatlanegyüttes óriási érték, több milliárd forintot ér. Az intézmény vezetői és kollektívája úgy látja, Anna nővér munkásságának folytatása és az intézmény jövője szempontjából az egyetlen biztos és megnyugtató megoldás az lenne, ha az intézmény fenntartását a bíboros úr által öt éve javasolt módon az állam venné át.

A riport műsorban a Hobby Rádió bemutatja az intézményben zajló életet, a lakók mindennapjaiba tekinthetünk be.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com