Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Josh és Jutta - Egy álomsziget
34
hallgató

Kovács Tamás: nehéz, de szép feladatot kaptam

- 2013. november 7. 7:20 - 1702 megtekintés

Kovács Tamás, kerekesszékes vívó-válogatottunk új szakvezetője úgy érzi nehéz, de szép feladatot kapott. A szakember az MPB hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta: rengeteg változásra van szükség az előrelépéshez, de még a jelenlegi eredmények megtartásához is.

Gratulálunk a kinevezéséhez! Mi a nehezebb feladat: egy világklasszisokból álló válogatottat átvenni, vagy új csapatot építeni?

Köszönöm a gratulációt! Egyik feladat sem egyszerű, a nehézséget tekintve nem látok különbséget. Inkább más jellegű a két munka. Az építkezés során kisebb a nyomás egy edzőn, ha kész csapatot kap, akkor érthető módon jó eredményeket várnak tőle. Nehéz, de szép feladatot kaptam.

Elődje, Kovács Iván a kinevezésekor azt mondta, hogy addig nem lehet szakmai célokat kitűzni, amíg nem adott minden feltétel a nyugodt munkához, ezért az elvárások megfogalmazása előtt a konfliktusokat kell megoldani.

Iván kiváló vívó volt, és nagyon jó szakember, fantasztikus eredményeket ért el a kerekesszékes válogatottnál, és tökéletesen igaza van abban, amit mondott. Én is ugyanerre törekszem, de az én helyzetem nehezebb, mint az övé volt. Nekem a vívószövetség elnökével van nagyon komoly ellentétem, amit muszáj megoldani, mert minden vita, feszültség a versenyzőkön csapódik le. Azt javasoltam, hogy Gömöri Zsolt, az MPB elnöke, Szekeres Pál, világklasszis vívó, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára és Csampa Zsolt, a vívó szövetség elnökének részvételével négyen üljünk le, és próbáljunk olyan megoldást találni, amely után el lehet kezdeni az érdemi munkát a válogatott mellett. Amíg ez nem történik meg, addig tényleg nincs értelme a szakmai munkáról, célokról beszélni.

Akkor beszéljünk elképzelésekről! Londonban a paralimpián három ezüst- és két bronzérmet szereztek vívóink, felül lehet múlni ezt az eredményt Rióban?

Nagyon nehéz lesz, hiszen egyrészt a csapat nem lesz fiatalabb, ráadásul Szekeres Pál visszavonulásával emblematikus alakját veszítette el a válogatott. Pali ugyan az IWAS-ban betöltött vezető pozíciójának köszönhetően nem szakad el a sportágtól, de nélküle nincs férfi tőrcsapatunk. Azt gondolom azonban, hogy női csapatunkban világklasszisok vívnak, Osváth Ricsi is a világ egyik legjobbja, ezért három-négy érem Rióban megszerezhető, és azt akarom, hogy legyen az érmek között arany is.

Szókimondása miatt egyrészt sokan szeretik, viszont rengeteg konfliktusa is volt korábban.

Nem változom meg, a versenyzőim érdekeiért mindenkivel szembeszállok, pitbullként török előre, ha kell. Rengeteg dolgot meg akarok változtatni, amik nélkül nem tudjuk tartani a lépést a világ élvonalával.

Például?

Nézzük meg, milyen körülmények között készülnek a világ többi vívónagyhatalmában, Kínában, Hongkongban, vagy Oroszországban! A versenyzők napi hat-nyolc órát edzenek, a vívás tölti ki a mindennapjaikat. Nálunk ehhez nem adottak a feltételek, de meg kell teremteni őket. Évek óta erőn felül teljesítenek válogatott vívóink, óriási bravúr részükről, hogy a sokkal nehezebb felkészülési körülmények ellenére is felveszik a versenyt a világ legjobbjaival.

Ráadásul ezekben az országokban sokkal több vívó közül lehet válogatni.

Ez a másik problémánk, amit meg kell oldani. Nagy szívfájdalmam, hogy az épeknél sikeres edzők közül egyedül Beliczay Sándor foglalkozik a kerekesszékes vívókkal is. Nálunk nincs kerekesszékes kard, vagy, ha van is, akkor gyerekcipőben jár, pedig mi világhírű kardnemzet vagyunk. A legjobb szakembereket klubszinten be kell vonni a kerekesszékes vívásba, a vidéki bázisokon, Gödöllőn, Tapolcán, Debrecenben is meg kell találni a tehetséges kerekesszékes vívókat. Tudom, hogy az edzők túlterheltek, több korosztállyal foglalkoznak, egy kerekesszékes pást a székekkel milliós összegbe kerül, mégis muszáj ezeket a fejlesztéseket megoldani, mert ez a jövő útja. A kerekesszékes vívásnak jutó évi 30 millió forint nagyon kevés, ennek az összegnek körülbelül a kétszeresére lenne szükség a megfelelő szakmai munka elvégzéséhez, amibe beletartoznak edzőtáborok, felkészülési versenyek, sporteszköz-beszerzések is természetesen.

Tervez-e változtatásokat a szakmai stábban?

Bővítést mindenképpen, egy szakmai teamet akarok kialakítani a válogatott mellett. A versenyzőkkel foglalkozó edzők adottak, szükség van az együttes mellett orvosra, fizioterapeutára és egy szakemberre, aki a sportolók táplálkozására is odafigyel. Ellenfeleink profi körülmények között készülnek, nem maradhatunk le mögöttük ezen a téren sem.

Hobby Rádióval közölte Bernau Péter a
MPB, sajtófőnök

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 3 = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com