Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zoltán Erika - Remetelány
33
hallgató

Közel másfél milliót kapott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesület

- 2020. augusztus 3. 19:21 - 345 megtekintés

Nagy megtiszteltetés az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Egyesülete számára, hogy a szervezet volt a kedvezményezettje az idei jótékonysági megyebálnak. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 1 millió 490 ezer forint támogatás gyűlt össze. Az adományt júliusban kapta meg az egyesület. Vajon mire fordítják ezt az összeget? Fehérváry Tünde elnökkel a közeljövőbeli terveikről beszélgetett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál munkatársával.

Tervekből nincs hiány az egyesületnél. Fehér­váry Tünde kifejtette, szeretnének lehetőséget biztosítani fogyatékkal élők foglalkoztatására olyan módon, ami valamennyi bevételt is biztosítana az egyesületük számára. Erre a célra kaptak is Újszászon egy épületet.

A bálon összegyűlt támogatás egy részét az épületre, a munkahelyek kialakítására, a munkavégzés előírt feltételeinek biztosítására, munkaeszközök beszerzésére fogják fordítani. Gondolkodnak például varroda indításában. Emellett nagy szükségük lenne egy olyan műhelyre is, ahol a sorstársak segédeszközeinek karbantartását, javítását el tudnák végezni, ilyen műhely ugyanis jelenleg nincs a megyében. A máshol végzett szervizelésekre pedig gyakran hosszú heteket kell várni.

A munkahelyteremtéssel kapcsolatos szervezési feladatokat már elkezdték, az akkreditáció is heteken belül indul. Emellett különféle programok megvalósításában is gondolkodnak.

 A megye fogyatékos fiataljainak egy „Önálló Élet Tábort” szeretnénk szervezni – vázolta az elnök. – Ők általában védett közegben élnek, mások intézik a velük kapcsolatos ügyeket is, holott sok dologban maguk is képesek lennének boldogulni. Négynapos programban gondolkodunk, ahol többféle témakört érintve kapnának információkat, útmutatást a fiatalok ahhoz, hogy egyedül is el tudjanak igazodni a hétköznapi életben.

– Háztartási ismereteket oktatnánk a bevásárlástól kezdve a lakókörnyezet rendben tartásáig, megtanulnák, hogyan kell a különféle ügyeket elintézni. Ezekkel az ismeretekkel amellett, hogy önállóbbá válnának, az önértékelésük, önbecsülésük is növekedhet – mutatott rá e program jelentőségére. Hozzátette, a vírushelyzet okozta bizonytalanság miatt idén még nem szerveznek tábort.

Fogyatékosságügyi információs napokat is terveznek megyeszerte, sokan ugyanis még mindig nincsenek tisztában azzal, hová fordulhatnak segítségért, milyen támogatást kaphatnak.

– Minden járási székhelyen és az adott járásban, plusz egy kistelepülésen akarunk tartani ingyenes tájékoztató rendezvényt, ahol nyílt formájában szakemberek adnák át a tudnivalókat. A járásokhoz már küldik a programmal kapcsolatos felhívást tartalmazó leveleket, így rövidesen megkezdődhetnek az egyeztetések.

———————————————————————-

Vállalkozásoknak is bemutatkoznak

Fehérváry Tünde elárulta, a támogatásból megvalósítandó terveken felül is rengeteg elképzelésük, ötletük van, csak győzzék energiával. Szándékukban áll például a nyílt munkaerőpiacon tevékenykedő olyan vállalkozásokkal felvenni a kapcsolatot, melyek jelenleg egyáltalán nem foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket.

Szemléletformálási szándékkal, nyílt beszélgetéssel, helyzetgyakorlatokkal, tesztekkel színesített programmal látogatnának el azokhoz a cégekhez, melyek fogadják őket. Mindig az adott vállalkozásra szabott tréninget állítanának össze. Utóbbi időben egyébként sok cég keres megváltozott munkaképességű dolgozókat, de jellemzően csak betanított és kisegítő jellegű munkákra, holott az érintettek között magasabban képzettek, diplomások is akadnak, akik szeretnék kamatoztatni tudásukat.

(Forrás:a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc - 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com