Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet -
35
hallgató

Középpontban a család – Zár és nyit a Cserf-S

- 2014. január 29. 11:44 - 2019 megtekintés

Nagy sikerrel zárult a Cserf-s Családi Erőforrás Segítő Központ programja, amely az elmúlt több, mint egy év során a budapesti XIII. és XIV. kerületi kisgyermekes családok számára nyújtott alternatívákat túlmutatva a hagyományos szülési, nevelési és gyermekápolási álláspontokon. A program sikerességét bizonyítja, hogy a szolgáltatások, tanácsadások és események 2014. február 1-jétől az ország egész területérő elérhetőek lesznek.

A siker három civil szervezet együttműködésének köszönhető

A Cserf-S olyan kivételes programokat kínál, amelyek az egyéni élethelyzetek javítását célozzák, feltérképezve a családi erőforrásokat, lehetőségeket és képességeket, az államilag működtetett szociális háló keretein kívül is. A Cserf-S sikerének titka, hogy a közösségépítésre helyezte a hangsúlyt, ezáltal mindenki családtagnak érezhette magát a programokon. Az elmúlt időszakban a Városliget szélén működtetett központban többek közt pszichológiai tanácsadások, életmód klubok, egészségnevelési-, bébiszitter képzések, szülésre való felkészítés, álláskeresési és egyéni life coaching tanácsadás működött. A kezdeményezés külön figyelmet fordított a fogyatékos családtaggal élő családok segítésére. A program sikeres működtetése érdekében a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete vezetésével a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete és a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány kötött konzorciumi megállapodást.

Több ezer fő látogatta a Cserf-S rendezvényeit
Szép eredmény, hogy a XIII. és XIV. kerület lakosai közül 800 ember vett részt a programokon, összesen 2500 főt szólítottunk meg közösségformáló rendezvényeinkkel. A 12 rendezvény népszerű témái a következők voltak: Média, internet a családban, Egészségnap, Családi nap a Városligetben, Apák napja, Szoptatás Világnapja, nevelés-fejlődés, fogyatékosság, együttélés a Wesselényi Szakközépiskolában és Játékok Napja.; mondta el Móré Zsuzsa projektvezető. Mindezek mellett a családok erőforrásait segítendő klubokat működtettünk 152 alkalommal, amelyeken 404 fő vett részt összesen. Egyéni tanácsadásra is volt lehetőség, valamint olyan népszerű programokat is szervezetünk mint a Hellinger-féle családállítás, a hordozókendő használatának ismertetése, valamint az Egészségesen minden korban c. műhely.; – tette hozzá a projektvezető.

Móré Zsuzsa fontosnak tartotta elmondani, hogy a XIII. kerületi Egyesített Óvodákkal kiemelkedő kapcsolatot létesítettek, 12 tagóvodában tartottak előadásokat a ;Cserf-S Klub; és Kapcsolatainknyitott műhelyfoglalkozások kereteiben. Ezeken a programokon a pedagógusok szülőkkel való kapcsolatáról és a szülő-gyerek kapcsolatok alakításáról, támogatásáról volt szó.
Az ország egész területéről igény bevehető szolgáltatások a jövőben

A projekt közel 37 millió forintba került, 18 hónapig tartott, a XIII. és a XIV. kerületi önkormányzatok együttműködésével jött létre. A zárórendezvényen Móré Zsuzsa beszámolt a programok továbbélési lehetőségeiről. Elmondta, hogy a Cserf-S tovább él és és működik a Városliget szélén, a Hermina út 57. szám alatt, az ország egész területéről, bárki számára elérhetővé válik. Csütörtökönként folytatódik a Baba-mama Klub, lesz Életmód Klub kéthetente, hétköznapi ezotéria és táplálkozási tanácsadás témakörökben. Lehetőség lesz még pszichológusok közreműködésével tartott egyéni tanácsadások és life coaching igénybevételére is. A jövőben a támogatás már nem fedezi a költségeket, ezért az ingyenesség megszűnik, de lesznek “jelképes összegekért” látogatható, valamint ingyenes hétvégi rendezvények is.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása című, TÁMOP-5.5.1.B-11/1 “A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázatra. A pályázat keretében A Cserf-S Családi Erőforrás Segítő Központ 36.947.750,- Ft támogatást nyert a program megvalósítására.

A Cserf-S sikeres működtetése érdekében a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (cím: 1146 Budapest, Hermina út 57.) vezetésével a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete (cím: Budapest, Arany János u. 31.) és a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány (cím: 1114 Budapest, Károli Gáspár tér 2.) konzorciumi megállapodást kötött.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com