Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélgetős műsora. Szerzők és könyveik.
34
hallgató

Közlemény – Egységes óvoda-bölcsőde

- 2009. szeptember 20. 18:19 - 905 megtekintés

új intézményforma a kisgyermekek ellátásában
Az egységes óvoda-bölcsőde azoknak a 2-3 év közötti gyermeket nevelő szülőknek jelenthet lehetőséget a napközbeni ellátás igénybe vételére – és ezen keresztül a szülő munkába állására –, akik kisebb településen élnek, ahol a gyermekek alacsony száma miatt nem működtethető bölcsőde. Az egységes óvoda-bölcsőde azoknak a 2-3 év közötti gyermeket nevelő szülőknek jelenthet lehetőséget a napközbeni ellátás igénybe vételére – és ezen keresztül a szülő munkába állására –, akik kisebb településen élnek, ahol a gyermekek alacsony száma miatt nem működtethető bölcsőde.

Magyarországon mintegy 270 településen működik bölcsőde, túlnyomórészt városokban, számuk a községekben elenyésző. Ezzel szemben óvoda mintegy 2 500 településen van.

Egységes óvoda-bölcsőde kizárólag a 10 ezer lélekszám alatti településeken hozható létre, ahol nem kötelező bölcsőde működtetése.

Csak akkor hozható létre, ha minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek óvodai felvételi kérelmét teljesíteni tudja az önkormányzat, tehát óvodás korú gyermek nem szorulhat ki az óvodai ellátásból az egységes óvoda-bölcsődei csoport létrehozása miatt.

További feltétele az egységes intézmény létrehozásának az alacsony gyermeklétszám, ami miatt nem alakítható ki önálló bölcsődei és önálló óvodai csoport. Amennyiben van legalább 10 bölcsődei ellátást igénylő gyermek a településen, akkor önálló bölcsődei csoportot kell létrehozni.

Egy településen csak egy ilyen csoportot, illetve intézményegységet hozhatnak létre.

Azon a településen, ahol bölcsőde is működik, egységes óvoda-bölcsőde nem hozható létre.

Egységes óvoda-bölcsőde csoportból minden intézményben csak egy működhet, amelyben a gyermeklétszám nem haladhatja meg a húsz főt, és a három év alatti gyermekek száma nem lehet több öt főnél.

Az egységes óvoda-bölcsőde intézményben, ahol a három év alatti kisgyermekek napközbeni ellátása is biztosított, figyelembe kell venni a kisgyermekkor sajátosságait, alkalmazni kell az e korosztály igényeihez igazodó módszereket, eljárásokat.

Ezért az egységes óvoda-bölcsődében az óvodapedagógus mellett bölcsődei gondozót, illetve szakgondozót, valamint dajkát is foglalkoztatni kell. Az óvodapedagógusoknak pedig el kell sajátítaniuk a három évnél fiatalabb gyermekek gondozásához szükséges alapismereteket.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján részletes szakmai útmutató található az egységes óvoda-bölcsőde kialakításához és működtetéséhez.

Egységes óvoda-bölcsődei csoport 2009 szeptemberétől hozható létre. Előzetes adataink szerint mintegy 71 települési önkormányzat, illetve társulás szervezi meg az egységes óvoda-bölcsődei ellátást.

2009. szeptember 18.
SZMM Sajtótitkárság

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 + = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Eddigi hozzászólások

  • 74 szerint:

    Hát… nem tom,kíváncsi vagyok,ebből mi lesz! Mennyire éri meg plusz embereket alkalmazni,és egyáltalán… Kíváncsian várom a fejleményeket.

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com