Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Marcel Romanoff - Tears on my Pillow
38
hallgató

Közösen a munkáért Bács-Kiskunban – Tagegyesületünk projektnyitó rendezvényén jártunk

- 2020. március 13. 12:31 - 344 megtekintés

A foglalkoztathatóságnak csak egy tényezője a fogyatékosság, az Auchan 4800 dolgozójából közel 350 megváltozott munkaképességű, egy segítő kutya és a Távszem is önállóságot ad a sikeres munkavállaláshoz – íme, néhány érdekesség a március 6-án Kecskeméten tartott projektnyitó rendezvényről.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete támogatást nyert el a Közösen a munkáért Bács-Kiskunban című projekt megvalósításához. A 2020-ban lezajló programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ (NFSZK) támogatja. A projekt célja a Bács-Kiskun megyében élő fogyatékos személyek munkaerőpiaci integrációjának elősegítése azáltal, hogy az egyesület személyes találkozásokra teremt lehetőséget a munkavállalók és munkáltatók között. A megyeszerte megrendezendő eseményeknek fontos célja lesz az információnyújtás mindkét fél számára egyaránt.

A nyitó rendezvényen Hencz András, az egyesület elnöke mutatta be a szervezet történetét és szolgáltatásait. Ezt követte a rendezvénynek helyet adó Katona József Megyei Könyvtárral évtizedek óta fennálló szoros együttműködésüket megerősítő megállapodás ünnepélyes aláírása, majd kezdetét vette a nap szakmai része.

A projekt céljainak és tevékenységeinek ismertetését követően változatos tematikájú előadásokból kaphatott képet a nagy számban megjelent hallgatóság a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek foglalkoztatásának aktuális lehetőségeiről, az azt támogató és korlátozó szabályozásról, a segítő technológiákról és szolgáltatásokról, valamint az érintettek személyes és szervezeti szintű tapasztalatairól és élményeiről.

A szakmai programban az MVGYOSZ számos ponton képviseltette magát. Dr. Nagy Sándor elnök a látássérült személyek munkaerőpiaci helyzetéről tartott tájékoztató és problémafelvető előadást. Dr. Nagyné Berke Mónika a Távszem szolgáltatást – mint a munkavállalásban a látássérültek önállóságát támogató rendszert – mutatta be. Németh Orsolya a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának pszichológiai tényezőiből szemezgetett előadásában, az elméleteket gyakorlati tapasztalatokkal támasztva alá. A Vakvezetőkutya-kiképző Központ képviseletében Gazsó Krisztina és Rózsa Kata mutatta be, miben segít egy négylábú társ a vak embereknek.

A munkáltatók képviseletében az Auchan Magyarország HR-munkatársai ismertették a multinacionális vállalat foglalkoztatási tapasztalatait. Megtudtuk, hogy a hazánkban több mint 4800 főt foglalkoztató cég munkavállalói közül közel 350-en megváltozott munkaképességűek, nagy részük súlyosan fogyatékos személy. Fogyatékos munkavállalóik túlnyomó többsége hallássérült, de éppen a kecskeméti áruházukban két látássérült munkavállalót is foglalkoztatnak nagyjából egy éve.

Bemutatkoztak a helyben működő segítő szolgálatok és partnerintézmények is. Így többek között megismerhettük a Vakok Állami Intézetének Bács megyében elérhető elemi rehabilitációs szolgáltatásait, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány sokoldalú segítőkutya-képző tevékenységét, valamint a helyi támogató szolgálatot, a mozgássérültek megyei egyesületét és a megyei fogyatékosságügyi tanácsadó feladatait is.

2020 folyamán összesen hat alkalommal, a megye hat városában (Kiskunfélegyháza, Lakitelek, Bácsalmás, Kiskőrös, Baja és Kalocsa) szervezik meg a megváltozott munkaképességű munkavállalók és az őket foglalkoztatni szándékozó munkáltatók találkozására lehetőséget biztosító eseményeket. Ezeken tájékoztató előadásokkal, saját élményes szemléletformáló programelemekkel és jó gyakorlatok bemutatásával várják az érdeklődőket.

Az MVGYOSZ munkatársai nemcsak figyelemmel kísérik a projekt előrehaladását, hanem aktívan részt is vállalnak annak végrehajtásában. (Németh Orsolya / MVGYOSZ.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com