Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
28
hallgató

Lakóotthonokba és lakásokba költözhetnek a fogyatékos személyek

- 2013. április 25. 7:58 - 2083 megtekintés

kép
A fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítása és társadalmi beilleszkedésének elősegítése érdekében lakóotthonokba és lakásokba költözhet csaknem ezer fogyatékossággal élő és pszichiátriai sérült. A kormány az Új Széchenyi Terv keretében 6 milliárd forintot biztosít a nagylétszámú intézmények férőhelyeinek kiváltására.

Az átalakítás célja, hogy a jelenlegi intézményi ellátás helyett a gondozottak önálló életvitelt folytathassanak a segítő szolgáltatások igénybevételével. Az intézkedéssel lehetővé válik, hogy a lakók a helyi lakossággal azonos életkörülmények és életfeltételek között éljenek, részt vegyenek a helyi társadalom életében, továbbá maguk válasszák meg hol, kivel és hogyan éljenek együtt.

A tartós bentlakásos elhelyezést nyújtó intézményekben élő fogyatékos személyek életminőségének javítása, társadalmi integrációja érdekében a kormány döntött a fogyatékossággal élők számára ápolást, gondozást nyújtó nagy létszámú intézmények átalakításáról és lakókörnyezetbe integrálásáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette az ötvennél több férőhellyel rendelkező intézmények kiváltásáról szóló stratégiát. Ma Magyarországon közel száz ilyen szociális intézmény van, mintegy 12 ezer férőhellyel, 2015 végéig 6 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával közel 1000 férőhely kiváltása valósul meg.

Az átalakítás fontos eleme a lakhatás és a napközbeni tevékenységek (pl. oktatás, gondozás, szabadidős tevékenységek, társas kapcsolatok) szétválasztásán alapuló, személyre szabott és szükségletekre épülő ellátás biztosítása. A fogyatékossággal élők az új lakhatási formában is ugyanazokat a szolgáltatásokat vehetik igénybe , mint az otthonokban lakók.

A pályázat első fordulójában 4 intézmény nyert támogatást, amelyek közül a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthonának kiváltására csaknem 1 milliárd forintot fordít a fenntartó Hajdúdorogi Egyházmegye. A támogatás 90 százalékából kisebb lakhatási egységeket – lakások (6 fő), lakóotthonok (9-10 fő) és 1 lakócentrum (maximum 20 fő) – alakítanak ki Szakolyban. Ezekbe a lakóegységekbe költözhet az intézmény százharminc lakója. A támogatás további 10 százaléka képzésre, az ápoltak és dolgozók felkészítésére fordítható.

A nagylétszámú bentlakásos intézmények kisebbre váltását a kormány humánerőforrás fejlesztéssel is támogatja az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázatot koordináló Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) és konzorciumi partnere, a Kézenfogva Alapítvány egy szakemberekből álló mentorhálózatot jelöl ki e feladat ellátására. A hálózat munkatársai készítik fel az intézmény dolgozóit és lakóit az új helyzetre.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc + = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com