Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
61
hallgató

Látássérült utasok ország- és vármegyebérlettel való utazásának kiemelt segítése

- 2023. augusztus 11. 19:11 - 267 megtekintés

Az MVGYOSZ levélben fordult a Volánbusz Zrt.-hez, miután látássérült utasok jelezték, hogy az autóbuszos felszállásnál a vármegyebérlet leolvasásánál gondjaik voltak a beolvasó készülék használata során. A cég nem zárkózik el az egyeztetéstől, de javasolja nagyobb időintervallumban vizsgálni a tapasztalatokat.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, az új szolgáltatás bevezetését követően, 2023. május 31-én megkereste a Volánbusz Szolgáltatásfelügyeletét.

Levelükben jelezték, hogy szükséges lenne megismerni és megbeszélni a vármegyebérlet látássérült személy általi felismerhetőségét és tájolását, a beolvasó készülék működését, illetve használhatóságát. Egyben kifejezésre juttatta a szervezet azon meggyőződését, miszerint a probléma kezelése fontos mind a látássérült utas, mind pedig az autóbusz vezetője szempontjából. A megfelelő ismeretek birtokában elkerülhetőek lesznek az utas és a gépjárművezető közötti konfliktusok, könnyebbé és gyorsabbá válik a felszállás a járműre. Így az utas és a Volánbusz munkatársa is elégedett lesz.

A Volánbusz 2023. június 5-én kelt válaszlevelében köszönettel vette az MVGYOSZ. megkeresését. Tájékoztatást adtak arról, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. soron kívül, külön szabályzatban rendelkezett a vak- és gyengénlátó utasok ország- és vármegyebérlettel való utazásának kiemelt segítéséről. Ennek részeként az autóbusz-vezető továbbra is prioritást ad beszállításkor, továbbá a bérlet validálásában (QR-kód beolvasásban) is személyes segítséget nyújt minden erre rászorulónak. Az ügyfélszolgálat munkatársai, az autóbusz-vezetők és a pénztári dolgozók is készséggel adnak felvilágosítást az új bérletek használatáról, ismérveiről.

A levélben arra is kitértek, hogy az MVGYOSZ által javasolt egyeztetéstől nem zárkóznak el, de javasolják nagyobb időintervallumban vizsgálni a tapasztalatokat. Amennyiben továbbra is rendszeresen jelentkeznek a felvetett problémák, úgy készséggel állnak a szövetség rendelkezésére.

A bérletet használó látássérült utasok jelezték, hogy a probléma létezik. A szervezet kéri, hogy ezeket pontosan leírva, folyamatosan osszák meg az info@mvgyosz.hu e-mail címen. Összegzésük után ismét felveszik a kapcsolatot a Volánbusz Szolgáltatás felügyeletével. Cél egy olyan megoldás közös kidolgozása, amelynek segítségével minél önállóbban tudják igazolni a látássérült utasok az utazásra jogosultságukat. Ezáltal elkerülhetővé válik a konfliktus az utas és a buszvezető között.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* öt = 15

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com