Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kamureklám 🙂 -
32
hallgató

Magyar álláspont győzött fogyatékosügyben

- 2013. december 13. 11:02 - 1607 megtekintés

Kósa Ádám sajtóközleménye – Az Európai Parlament a mai napon nagy többséggel elfogadta a fogyatékossággal élő nők helyzetére vonatkozó jelentést. A dokumentum, amely összhangban van a magyar kormány által az elmúlt időszakban ezen a területen tett intézkedéseivel, számos olyan elemet tartalmaz, amely jelentősen javítja a fogyatékossággal élő nők munkaerőpiaci helyzetét, s megerősíti jogaikat. A jelentésbe teljes egészében bekerült a Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által elkészített vélemény.

A liberális Angelika Werthmann által jegyzett dokumentumba bekerült a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság részéről Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által készített vélemény valamennyi pontja. A Kósa által kidolgozott szempontok elsősorban azt célozták, hogy a fogyatékkal élő nők lehetőségei javuljanak a nyílt munkaerőpiacon és nagyobb védelmet élvezzenek a személyes szabadságukban és méltóságukban.

“Míg Európában inkább leépítették a fogyatékos embereknek biztosított szolgáltatásokat, addig Magyarországon az elmúlt időszakban számos intézkedéssel javult a fogyatékos emberek helyzete” – jelentette ki Kósa Ádám siket képviselő a jelentés megszavazása kapcsán. “Az Európai Parlament ma egy olyan, a jövőre vonatkozó dokumentumot fogadott el, amely már a magyar kormányzati által korábban megtett lépésekkel van összhangban. Így például a tavaly bevezetett ún. rehabilitációs kártyával együtt már több mint 56.000, 2010 óta pedig 20.000-rel több fogyatékossággal élő embert foglalkoztatnak adókedvezménnyel Magyarországon a munka világában. Emellett a fogyatékkal élő nők számára is jelentős mértékben nőhet a foglalkoztatás” – hívta fel a figyelmet Kósa Ádám.

Kósa emlékezetett: a most elfogadott jelentéssel összhangban hazánkban éppen most indultak meg azok az infrastrukturális, akadálymentesítési és informatikai fejlesztések, ideértve a közigazgatást (kormányablakok fejlesztését) is, amelyek soha nem látott módon fogják javítani a fogyatékos emberek hozzáférését a közszolgáltatásokhoz.

Kósa Ádám nagy eredménynek véli azt is, hogy az EP egésze fontosnak tartja azt a megközelítést, amit Magyarország már alkalmaz: “Nagyobb eréllyel kell visszaszorítani a nagy, bentlakásos intézményekben élő, az ott dolgozók nevelése, felügyelete, gondozása, és gyógykezelése alatt álló nők ellen irányuló szexuális bűncselekményeket. Ez egyébként a 2012-ben elfogadott új Büntetőtörvénykönyv 197. §-a alapján súlyosabban büntetendő”.

Kósa Ádám néppárti politikus végezetül kijelentette: “A jelentés elfogadott szövegével összhangban az ápolási díjat Magyarországon 40%-kal tervezik megemelni a fogyatékos gyermeket nevelő szülők számára, akiknek valóban több segítséget kell biztosítani”.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* öt = 25

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com